O kadar Marie Kondo okuduk, o kadar araştırdık, uyguladık, paylaşmazsak yazık olur.
Aslında bildiğin mutfak düzenleme. Ama kıçına "sanatı"nı koyunca daha havalı oluyor.
Aslında bildiğin mutfak düzenleme. Ama kıçına "sanatı"nı koyunca daha havalı oluyor.
1. Kullanacağınız malzeme ve
ekipmanlarınız elinizin altında olsun. Ocak tezgahın bir ucunda ise, tahta
kaşıklar diğer ucunda durmasın. Hiç gülme benim önceki tezgah aynen böyleydi.
Gide gele formunu korursun belki ama sinir katsayının artmasına engel
olamazsın.
Hemen ocağın altında bir çekmecede tahta kaşıkları ve servis kaşıklarını muhafaza etmek zaman kazandırır. Düzenli durmaları için ise çekmece içlerine seperatörler veya boyutlarına uygun kutular koyabilirsiniz.
2. Kesme tahtalarını, kek
kalıplarını kısaca yatay malzemeyi dikey yerleştirin. Konmari metodunu
çağrıştırıyor bu bana ve inan ki çok daha ulaşılabilir oluyor. En alttakini
alacağım diye tümünü indirmek zorunda kalmıyorsun.
3. Saklama kapları benim
için tam bir kabus. Kapakları uymaz kaybolur, farklı şekillerde zilyon tane
olur iç içe geçmez, dolabı açarsın tepene yığılır… Çözüm biraz paraya kıyıp
kaliteli birkaç set almak. Kapaklarını ayrı ve dik muhafaza etmek.
6. Mutfak bezlerini, masa
örtülerini az kullanılan bir alandaki çekmeceye dizin. Ben Konmari usulü dik
dizdim, tabii ki çok daha düzenli oluyor.
7. Gereksiz objeler
çekmecesi oluşturun. Saçma gibi geliyor ama o gereksiz dediğimiz ancak oldukça
gerekli olabilecek şeyler (paket lastiği, not defteri, kalem, küçük paketli
öteberi) eninde sonunda bir çekmeceye atılır ve nasıl olduğunu anlamadan bir de
bakmışsın çekmece için düzensiz bir yığından ibaret. En iyisi bunlar için
çekmecede bölümler oluşturmak veya küçük kutular tedarik etmektir.
8. Çekmece ve dolap
içleri berbat olmasın diye yağ şişelerinizi daha küçük kutular içine koymayı
unutmayın.
9. Patates ve soğanı aynı
çekmece içinde farklı sepetlerde muhafaza etmek işinizi kolaylaştıracak.
Tamam tezgah üstü dolap
yapmayın dedik ama illa ki yapılacak kaçarı yok. Üst dolaplarda havlu peçete,
yarım kalan kuru bakliyat paketleri, ara sıra kullanılan Actifry gibi aletler
konabilir.
10. Bölgelerde
kullanılacakların o bölgenin yakınında olması kuralı lavabo altı için de
geçerli. Ufak tefek temizlik malzemeleri, fırça ve süngerler için en iyi
muhafaza alanı lavabonun altı tabii ki.
Mutfak meselesiyle kafayı bozmuş bu kadını siz paralamadan ben huzurlarınızdan ayrılıyor, esenlikler diliyorum:)
Mutfak meselesiyle kafayı bozmuş bu kadını siz paralamadan ben huzurlarınızdan ayrılıyor, esenlikler diliyorum:)
Çok güzel olmuş güle güle kullanın.
YanıtlaSilvallahi duzenli bir insanmisim bilmeden bir duzenim varmis demek ki sagolasin yelizim aydinlandim :)
YanıtlaSilSenin bu yaptigin mutfakta yalin muhendislik yapmak���� boylece verimliligi arttirip adam gunden de kar edebilirsin.. bu arada tracy hogg un kitabini aldim ama daha bitiremeden bizim bebis 1.5 ay once gelecek sanirim hastanede yatiyorum gun gun buyutmeye calisiyorum mercan.m
YanıtlaSilKonmari ile Ferahla! https://www.tarz2.com/konmari-ile-ferahla
YanıtlaSil