23 Aralık 2011 Cuma

HAYIR, yalnız değilim! : Bu bir TO DO LIST postudur!


Geçenlerde Gamze ile yazışırken ikimizin de sadece kendimizde var olduğuna inandığımız, bir benzerimizi bulduğumuz için ölümüne sevindiğimiz bir yönümüzü keşfettik. 

LİSTELER!

Hiç bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum, benden bir tane daha var, üstelik neslimin tükendiğini sanıyordum. Evet biz Gamze ile “to do list”lerin bile listesini tutan kadınlarız. Hayata ne gibi bir katkımız var bilmem ama biz böyleyiz, bizi seven böyle sevsin!

Yeni yıl yaklaşırken fark ettim ki ben – tatil günümde yapılacaklardan, menüye kadar, market alışverişinden, yılbaşı hediyelerine ve hatta “okunacak” “alınacak” “daha sonra alınacak”, “alınsa da olur alınmasa da olur” kategorisindeki kitaplara kadar liste hazırlayan – ben, hayatımda hiç yeni yıl listesi hazırlamamışım.

Eğer “liste tutanlar ve bundan hastalıklı bir zevk alanlar” derneği olsaydı ve buraya üye olsaydım, bu itirafım üzerine garanti dernekten atılırdım. Çünkü her liste tutan deli bilir ki en baba liste yeni yıl listesidir. 

Uzun solukludur, hazırlanırken o kadar heyecan duyulur ki listedekileri yapacak heyecan kalmaz bünyede.
Listenin en güzel tarafı bence yapıldıkça yanına konan “check” işaretidir. Mesela benim her yıl sadece ofis için kullandığım üç-dört ajandam olur. Haftalık programdan sonra günlük işler maddelenir, biten işlerin yanına “check” konur. 

Lanet olsun! Sonuç odaklı bir insanım!

Yeni yıl listesi hazırlamamış olmamın altında yatan sebep, bilinçaltında bir şekilde bu check işaretinin konamayacağına olan inancım bence. Çünkü yine herkes bilir ki yeni yıl listelerinin en önemli özelliği, yapılmamasıdır. O yeni yıl ruhu ile insan öyle bir gaza gelir ki, olmayacak işlerin listesini hazırlar. Sanır ki, yeni yıl sihri bu listeye bulaşacak ve ne kadar gerçeküstü bir şeyler isterse istesin gerçekleşecek. Sonraki yıl yine bu zamanlar listede hemen hiçbir maddenin “check”lenmediğini fark eder.

Bu yıl kendimden beklenmeyecek bir risk alıyorum ve "2012 To Do List"imi paylaşıyorum:
1. Arca'nın odası değişecek! Oyun odası haline gelen ex-oturma odası tamamen Arca'ya tahsis edilecek. 
2. Arca'nın mevcut odası, TV odasına dönüşecek. Arca'nın bu odaya musallat olması engellenecek. (Yeter ulen evin her tarafında cücenin eşyaları var)
3. Arka odaya şutlanmış zavallı kitaplığım müstakbel TV odasına taşınacak. Döt kadar odaya nasıl sığacağız bilmiyorum ya...
4. Arca'nın odası sebebi ile atıl duruma düşen küçük balkon, yeni dönemde hizmete açılacak. Kafanı uzattın mı ufukta deniz bile görünüyor yav! Yazın gündüz vakti evin tek serin yeri, çamaşır asmaktan daha fazlasını hak ediyor. Özenti bünye o dergilerde gördüğü şirin ötesi balkonlardan istiyor, mümkün mü?
5.  Ön balkon da yaşanacak bir hal almalı, kocaman bir balkonumuz var ama oturacak sandalyemiz yok!
6. Arca'nın yeni odasına yeni kitaplık rafları eklenecek.
7. Buraya kadar evi düzenledik, hala okuyor musunuz?
8. Şimdi kişisel maddeler... İlker duymasın senenin sonuna doğru kumral olunacak.
9. Dikiş öğrenilecek. Gülene çok pis dalarım, yukarıda özenti bünyeden bahsetmiştim!
10. İki - şimdilik - kişisel tatmin projesi hayata geçirilecek.
11. Hala okuyor musunuz?
12. Bilgisayardaki fotoğraflar düzenlenecek.
13. Geri dönüşüme el atılacak, evdeki ot bok çer çöp değerlendirilecek. 
14. Daha fazla kitap okunacak, daha fazla film izlenecek, daha çok yürüyüş daha az oturuş... 
15. Yürüyüş deyince... İlker'e yürüyüş bandı aldırabilir miyim acaba? Kumral olursam hiç şansım kalmaz, en iyisi saçımı boyatmadan önce aklını çeleyim.
16. Daha az üst baş alışverişi daha fazla kişisel gelişim...
17. Daha az indoor, daha çok outdoor activity...
18. Daha düzenli daha düzenli ve hatta daha düzenli olunacak.
19. Listeyi hala okuyanlar, çekilişsiz kurrasız öpülecek!

10 yorum:

Fatma dedi ki...

Ben listeyi sonuna kadar okudum:)
Dikiş makinen var mı? listeye onu da eklemelisin:)

nil dedi ki...

1.19.maddeyi yerine getirmelisin.iki ettik bak
2.9.maddede de güldüm puhaaaa, dal ne yapayım:)))
3.18.madde olmaz oluuum,olmaz
4.diğerlerine bişiy demem, yap inşallah:)

yeliz dedi ki...

Fadişçim annemin var, kendisinin bu kararımdan haberi yok ama sanırım ona sulanacağım:))

yeliz dedi ki...

özeniyorum yav allah allah şu gamzeye de kılım fadiş gbi DIYcılara da özeniyorum. özeniyorum yav!!! Nil seni tenhada öpeceğim:)

Leylak Dalı dedi ki...

Hah, uzattım yanağımı, öp bakalım:))

Ben de her moka liste yapanlardanım ve ben de hiç yeni yıl listesi yapmadım. Hadi çak bakalım, senden bi tane daha varmış:))

Bu sene de yapmayacağım anasını satayım, nasılsa herkes bildiğini okuyor, rastgele...

kuzunun annesi dedi ki...

Aynen bende özeniyorum DIy işlerine ama makina alıp bir köseye koyarsam o daha da kötü olacak .Üstelik bunun malzemesi kuması düğmesi vs. bir sürü ottan mottan işleri de var, sanırım ben ekrandan yalanmaya devam edecegim.

Adsız dedi ki...

veee bir öpücükte ben hakediyorum çünkü tamamını okudum hatta okurken öyle piskopatımki belki listende benimde yapmam gereken bişey varsa kopya çekerim düşüncesi bile vardı:)) evet tahmin ettiğin gibi bende liste sevenlerden yok yok hatta az kalır bağımlılarındanım. mutlaka her yıl mini kırmızı deri kaplı defterim olur. önünden uzun vadeli yapılacakları yazmaya arkasındanda kısa vadeli yapılacaklar-alınacaklar-ödemeler yazarım. oo bu konu çok uzar anlat anlat bitmez hatta bazen liste yaptığım şeyler gazetelerin 3. sayfasına haber bile olur:)) mercan

Gamze dedi ki...

Yeliz'im canım:) bu post beni benden aldı:))Bomba gibi listeler yaptım, yine elimde patlayacak:P

pınarpare dedi ki...

ben de listeciyim...hem de liste yapmanın en güzel yanının check atma kısmı olduğunu düşünenlerden:))öyle karalama notlar gibi değilde itina ile yazarım listelerimi:)bu arada 9 mümkün de 18 zor:))19 u hatırlattırma zaten,uygula:))

Okuyanguzel dedi ki...

Merhaba,

Evet "liste tutanlar ve bundan hastalıklı bir zevk alanlar" derneği Evet bu derneğin üyesiyim ben!