14 Mart 2012 Çarşamba

İLKER!! Muhterem kocam sana sesleniyorum, evine DÖN!

Dön vallahi sensiz olmuyor. Haftalardır hafta sonu çalışıyorsun, yüzünü gören cennetlik.
İki arada bir derede yaptığım pazar alışverişi de olmasa aç kalacağız. Nadire abla bile halimize acıdı da geçen hafta yarım kilo ıspanak almış gelirken.
Hadi geç geliyorsun anladım bir de ırgat gibi çalışıyorsun, hep yorgun hep yorgun, olmaz ki canım!

Markete öğle tatilinde gider oldum. Ayakkabı tamircisi ile tekrar kavuştuk birbirimize. Sen olsan bu işler hiç bana kalır mı be gülüm!

O siyah elbisemle takımın eteğini iki hafta önce kuru temizlemeye vermiştin ya, ev işine son hizmetindi kanımca. Bari onları al kuru temizlemeden, bebemle AVM’ye giremiyoruz, bir şey değil sahipsiz diye elden çıkaracaklar, çok pis bir tarafımızda patlayacak.

Saçımın modeli kaçtı, kestirmem lazım, kuaföre inemiyorum! Bir gel de bir saatliğine şu bebenin başında duruver.

Çamaşır makinası son postada ayaklandı, yürüyor, Arca ile sindik bir köşeye korku içinde daha ne kadar yürür acaba tahminleri yapıyoruz. Cihaz kullanım ömrünü geçeli iki yıl olmuş, dağıldı dağılacak, makine almamız lazım, bir el atıver kurban!

Senin yokluğunda oyuncak tamiri konusunda kariyer yaptım şerefsizim. O "anan takamaz" dediğin rüzgarlığı Mcqueen'e bir takmışım, Arca defalarca kapıya çarptırdı, hala çıkmadı, hey yavrum hey!

Bizim oğlan iyileşti, kudurmak ister, koşmak ister, benimle oynanacak aksiyon yüklü oyunlar bebemizin sağlığına hiç faydalı değil. Gel gözünü sevem, al bu veledi, kuduracak mısın boğuşacak mısın ne edeceksen et! Enerjisini bir sönümleyiver şu veledin, evimin direği!

Uzun lafın kısası, "bu evde pek gerekli bir kişisin, anladım, bırak yazlığı, inşaatı, dön gel evine, ayak işleri seni bekler!" der, sözlerimi Serdar Ortaç'ın güzide bir eserinden aşağıdaki dizelerle noktalarım:
Jötem ille de jöteeemmmm
emret dağları aşıp gelem
jöteeemmmm mecburen jöteeeemmmm

9 yorum:

Esra dedi ki...

Bu saydığın işleri yapsa bizimki varlığında, çok da zor gelmez arada bir evden uzak olsa :)
Ama o her daim yorgun olma durumu fazlasıyla var bizim babamızda da! Merak ediyorum şimdi bile 9 dan sonra gözünü zor açarken, nasıl olur benim üzerimdeki işleri yapmak zorunda kalsa!

ayak izleri-sevgi dedi ki...

:)) yazık sana ya.. evdeyken hiçbir şey yapmıyor diye şikayet ettiğimiz kocalar gittiklerinde pek bi kıymetli oluyor dimi..:))

Adsız dedi ki...

yeliz senin kocanda şantiye işindemi çalışıyor inşaat sektöründe yani? bende aynı şeyden muzdaribim de, pazar günü çalışıp hafta içi yorgunluk şikayti ile, kadn erkek, ustalık her iş bendedir mercan..

kuzunun annesi dedi ki...

hahaha , allah iyiliğini versin , bugün gülümsemeye ihtiyacım vardı

laleninbahcesi dedi ki...

Sen şimdi adama şöle kuzu etli falan bi yemek yapıver azcık şımart.Bi daha gitmez.Diyet diye sebze yiye yiye bıkmış olmasın:)

Ama yokluğunda senin becerilerin, dehan çıkmış ortaya fena mı?

Elif dedi ki...

Alemsin Yeliz'cim :))

my little world dedi ki...

çoook tatlısınız.ya da aynı dertten muzdaribim diye bana öyle geldiniz:))sevgiler çok

yeliz dedi ki...

ay esra deme öyle:) evde olsun canımı yesin varlığı yeter:)

vallaha sevgicim bu kadar işe yaradığını bilmiyordum, bileyim daha iyi davranırdım:)

Evet Mercancım inşaat işinde. Genelde kendi şantiyesinde çalışırken bu kadar sıkışmaz ama çeşmedeki yazlığın tadilatını hızlandırmak istiyor, o yüzden bu ara böyle, eski temposuna dönmesini bekliyoruz:)

canım kuzucum bugün iyisin di mi?

Lale ablacım İlkere yorumunu aktardım, doğru vallaha dedi:)) yarından tez yok evde kuzu çevirme yapacağım:)

elif, my little world... teşekkürler:)

Burcu.. dedi ki...

Pek çıkarcı gördüm seni :)) "Özledim kocam"dan çok, "eleman eksikliği" tadında bir yakınma olmuş :)))