30 Nisan 2021 Cuma

An itibariyle

 ...

Tüm gün kaçırdığım 300 küsür whatsapp mesajımı okuyorum, gruplarda sohbetler dönmüş, ben telefonuma bile bakamamışım. Neden?


Türkiye kapanmadayken ben toplantıdaydım...

08:00-10:00

10:00-11:30

13:00-13:30

13:30-14:00

14:30-15:30

15:30-16:30

16:30-17:30


Hemen her gün böyle.

Şikayetçi değilim ama işte böyle... bu da benim gerçeğim.


Toplantıların bazısında pilates topumun üzerinde zıplıyorum. Güleni tepelerim! Ne edeyim? 10 saat sabit mi oturayım? Acınası mı geldi? O zaman şuna acı bacım... Kahve ve yemek molasında terasa filan çıkıyorum, evde volta atıyorum, ötesi var mı? 


Neyse ya bizde benim pilates topu etkinliklerimden başka ilginç bir şey yok.


Bütün Avrupa aynı, Fransa’daki, Avusturya’da ve Almanya’dakilerle konuşuyoruz, nasıl durumlar? Aynı. 

Aşı? Hikaye. 

Vaka sayıları? Stabil. 

Ofis? Yok ya evdeyiz, hele bir de akşam 19:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı olunca hiç çıkmasak daha iyi çıksan eve nasıl yetişeceksin?


Aksiyon? 0! 


Ne yani şimdi İngiltere’ye bütün aşıları cukkaladı diye giydirmeyecek miyiz? Yok ya, kurallara uyacağız, öyle işte.. 


Nasıl ruhsuz tiplersiniz arkadaş! Nereye düştük biz!?


Biz de n’apalım... 


Kilitlendik memleketimin kapanma haberlerine bakıyoruz. Herkes birbirine bileniyor, Bodrum’a yarım saat önce gelmiş olan Bodrum yolundakilere saydırıyor...


Herkes her şeye saydırıyor... 


Keşke bu enerjiyi birbirimize değil de “bir” kişiye yöneltebilsek ... kimbilir belki de ... belli mi olur uslu çocuklar olursak belki şirinleri de görürüz ...


Kapanma derken, samimiyetle inanıyor muyuz bunun kapanma olduğuna? Eline bir bim poşeti alarak yürüyüşe çıkabiliyorsun mesela... arabana binmeyeceksin işte bak o sakat niye çünkü şahsi arabanda virüse yakalanma riskin yüksek aman diyeyim diyeceğim de bugün İzmirde 10:00 itibariyle bir trafik vardı, hani yani kapanma buysa kapanmama nasıl oluyor demeden edemiyorsun. Herkes mi izinli? Herkes mi muaf? Peki sustum. 


Bu yaşanan her ne ise, tek dileğim bir nebze olsun çare olsun.


Bitirirken fonda Elvis... 


A little less conversation a little more action please...


2 yorum:

  1. Bu yasak bir tek bana varmış gibi hissediyorum payıma düşen bir balkon :) Dün camdan baktığımda sokaklar ve cadde oldukça kalabalıktı. Arabalar geçip duruyordu.

    Enerji meselesini ben yapıyorum ama yetmiyor sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yanda sitesinin bahçesine çıkana denize girene ceza kesenler bir yanda toplu cuma namazları... İnsanların bunu görüp bir şekilde kendisini sokağa atması da çok abes gelmiyor artık. Kendin için kapanmak oluyor aslında, nasıl iyi hissedersen Ahucum.

      Sil