22 Mart 2022 Salı

Tek lokmalık tarçınlı kurabiye tarifi

 Ne vakittir yazayım diye düşündüğüm, kendime ödev ettiğim ve sürekli ertelediğim tarif huzurlarınızda: "Tek lokmalık tarçınlı kurabiye"

Anamın tarif defterinden global bir lezzet... Cemicümlemize büyük bir hizmet.

Efendim, olaylar bir departman toplantısında başladı, Malezya'daki sel felaketinde etkilenen oradaki fabrikada çalışanlarımız için bir yardım kampanyası yapılacaktı ama bir türlü organize olunamıyordu. Bizim müdür, kimse yapmıyorsa biz departman olarak aksiyon alalım, başlayalım, diğerleri de bizi takip eder dedi. Herkesin yapabileceği ne olabilir derken, "fırında bir şeyler pişiririz"de karar kıldık. 

Genelde geleneksel lezzetler öne çıktı, buranın meşhur butter cake'i, krebi, Rus arkadaşımızdan peynirli bir tatlı, herkesin benim yaptığımı sandığı ama aslında diğer Türk arkadaşımızın revanisi, İtalyan Parmiciana di melanzane (patlıcanlı peynirli bir şeyler) ve bu üst seviye geleneksel lezzetler müthiş ilgi görürken benim tarçınlı kurabiyeme pek kimse bakmadı. İlk hafta sonunda öte departmandaki Yunanlı bir arkadaştan tek sipariş almıştım. Buna üzülen ekip arkadaşlarım sipariş verdiler.  

Departman müdürümüz, toplantıda kendi siparişini arkadaşlara ikram etti, bir anda hmmm ohhhh nefisss çok hafif gibi tepkiler yağdı. Diğer departmandaki arkadaş kendi ekibinde ikram etmiş olacak, ofisin o ucundan sipariş yağdı. Hatta bir arkadaşım benim kurabiyeyi yedikten sonra başka bir arkadaşı butter cake'i ile kurabiye takasına ikna etmiş. Butter Cake'e evet diyen daha ucuz olan kurabiyeyi verdiği için karda olduğunu düşünüyorduysa çok yanılıyordu :)) 

En çok satışı yapmadım ama dilden dile hatırı sayılır bir para topladım. Böyle olacağıı biliyordum, çünkü bu annemin tarif defterinden çıkma lezzet, daha sonra İlker tarafından Flamanca kursunda büyük ilgi görmüş, tarif Flamanca paylaşılmıştı. Önce kimsenin bir şeye benzetemediği kurabiyeler ilk lokmanın ardından bağımlılık yaratıyordu. Biliyordum.

Uluslararası ortamlarda kendini ispatlamış, tarafımdan bir ay boyunca tepsilerce denenmiş tarifi siz Günün Çorbası Blogu okurlarıyla paylaşmaktan gurur duyarım.



Malzemeler

80 gr pudra şekeri

2 yumurtanın sarısı

150 gr tereyağı

340 gr un

yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya, bir paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı tarçın

Ayrıca en son üzerine serpmek için birer kaşık pudra şekeri ve tarçın ilave

Hazırlanışı:

170C fırında 20-30 dakika pişecek. (Bence 20 yeter ama İlker 30 dk diyor, bakın artık keyfinize göre) Fırın önceden ısıtılmış, tereyağı da oda sıcaklığında olmalı.

Evvela şeker ve yağlar iyice krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. Sonra yumurtalar eklenip devam edilir. Tarçın, kabartma tozu ve vanilya ilave edilmiş un da azar azar ilave edilir. Her bir kurabiye ortalama 10gr olacak şekilde yuvarlanıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir ve de fırına verilir. Bir tepside en az yetmiş kurabiye oluyor. Kurabiyeler çıktıktan sonra soğumaya bırakılır ve ikramdan önce pudra şekeri ve tarçın karışımı serpilir.

2 yorum:

  1. Deneyeceğim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ooooo pekiii :) ya bütün malezya dizilerini izliyorum, pek seviyom :)

    YanıtlaSil