21 Temmuz 2022 Perşembe

Çekirge

 Bizim test sonuçları 5.günde (pazartesi) negatifi gösterince biz bir sevin bir coş bir “covid bize komaz” hallerine gir, koş Çeşme’ye derken…. 

 


Bam babamın pozitif haberini yolda aldık(salı). Covidgiller birken iki oldu. Dedik, iyi ki bak cumartesiden İzmire kaçtık da, kapmadan yırttık. Eh Duru staja gidecek diye pazar gece ona testi yapmışız, negatifi görmüşüz, semptom da göstermeyince biz iki aile rahat bir nefes aldıydık. 


Lakin işler öyle gitmedi. Çeşmede daha bir gece geçirmiştik ki, ablamın ardından bacanağın ve Duru’nun peş peşe pozitif haberleriyle sarsıldık. Neydi kimdi kimdendi ne zamandı demenin faydası yok. Biz de birkaç gün önce ablamlarla rakı sofralarında kaynatmıştık. Yine temaslıydık yine riskliydik. Babaanneyi yazlıktan sepetledik, semptom yoksa da yarın çıkmayacağı ne malum?


Hemen test de yapamıyoruz geçsin birkaç gün. Biz çekirdek aile kimselere yanaşmadan kalabalıklara karışmadan sıramızı bekliyoruz. Neyse ki yazlıkta bahçede güneşlenir, sakin saatlerde yüzüp, bol bol okuyarak bira içip çiğdem çitleyerek geçiriyorum günleri, buna da şükür bin şükür. Bakalım yarın test yapacağız ki haftasonu arkadaşları filan rahatlıkla görelim babaanneyi geri çağıralım. 



Emine Sezer - Mutlu aile çöplüğü 👍🏻



Şimdilik günler zeytinyağlı taze fasulye, barbunya, dolma, haşlanmış mısır, dalından domates, biber, acur gibi müthiş özlediğimiz yaz ve memleket klasikleriyle, bol bol alkol almakla - covidi hücrede alkole boğup öldürmek gibi bir amacımız var kendimiz için içiyorsak namerdiz!- , Arcayı tavlada yenmekle ve her şeyin ne kadar pahalı olduğu içerikli sohbetlerle geçiyor. 


Çekirgenin dört bilemedin beşinci sıçrayışındayız, şimdi soru şu, yırtacak mıyız yoksa parol ve c vitamininin kollarına teslim olacak mıyız?


Not: ablamlar cephesinde ağır geçmekte, annemler hemen hemen atlattı ve hafif

4 yorum:

  1. Tekrar çok geçmiş olsun herkese. Umarım pozitif olmazsınız. Ben iki kere üzüldüm bu covid durumuna :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Ahu ve gerçekten en üzüldüğüm de seninle görüşememek oldu. Hemen kimseyle görüşemedim zaten napalım belki bir zoom filan yaparızbr şekilde buluşuruz

      Sil
  2. çok geç okudum ama merak ettim :( umarım çok çok iyisinizdir hepiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yırttık gibi çok şükür bakalım benimkiler kapmadan yanıma gelirse, covid tatilini hasarsız atlatmış olacağız

      Sil