1 Kasım 2012 Perşembe

Donmuş limon mucizesi? - Alıntı

Konudan bağımsız limon dilimli yeşil çay sanatsal çalışması
Geçtiğimiz günlerde İzmirli anneler mail grubunda paylaşılan bir maili aynen yapıştırıyorum.
Zararı yoktur ne de olsa limon :)
Ben o günden beri her sabah ılık suyun içine limon rendeleyip içiyorum.
Hatta tatil süresince sabah yeşil çayının içine de rendeliyordum.
Salataya ve çorbaya da...

Neyse uzatmayayım, aşağıdaki alıntıda ilginç bilgiler var,
"just a yellow lemon tree..." :)


 






> > Restoranlardaki çoğu bilinçli tüketiciler limonun tamamını kullanır

> > veya tüketirler, hiç bir kısmını ziyan etmezler.

> >

> > Ziyan etmeden limonun tamamını nasıl kullanırsınız?

> >

> > Basit.. limonu (yıkayıp) buz dolabınızın buzluk bölümüne koyuyorsunuz.

> > Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını

> > rendeleyebilirsiniz. Soymanız falan gerekmiyor. Rendelenmişini

> > yemeklerinizin üzerine serpebilir,viskinize, şarabınıza, sebze

> > salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, suşiye,

> > balık porsiyonlarına katabilirsiniz. Yemeklerin tamamı, daha önce hiç

> > tatmadığınız mükemmel bir lezzet kazanacaktır. Büyük olasılıkla, limon

> > denince sadece limon suyu ve vitamin C aklınıza gelir. Sadece bu kadar

> > olduğunu düşünürsünüz. Artık limonun gizemlerini öğrenince onu kupada

> > içeceğiniz hazır çorbalarınıza bile katabileceksiniz.

> >

> > Limonun tamamını kullanmanın, bir kısmını ziyan etmeyip yemeklerinize

> > yeni bir lezzet katması dışında asıl avantajı nedir?

> >

> > Rendelenmiş limonunuz, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat

> > daha fazla vitamin içerir. Ve evet, şimdiye kadar bunu

> > kaybediyordunuz. Ama bundan sonra, tüm limonu dondurmak gibi basit bir

> > işlem sonrasında, onu rendeleyip yemeklerinizin üzerine serperek tüm

> > besleyici özelliklerini kullanıyor olacak, yani daha sağlıklı

> > besleniyor olacaksınız. Ayrıca rendelenmiş limonun dinçleştirici ve

> > vücuttaki toksinleri giderici etkisinden yararlanacaksınız.

> >

> > İşte bunun için limonunuzu buzluğa koyun, donsun ve her gün

> > yemeklerinizin üzerine rendeleyin. Böylece, yiyecek ve içeceklerinizi

> > daha leziz hale getirip daha sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarını

> > kullanıyor olun! İşte limonun gizemi budur! Geç bile olsa başlayın,

> > HİÇ olmamasından İYİDİR! Limonun sürpriz yararlarından faydalanın!

> >

> > Limon (Citrus) kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir üründür.

> > Kemoterapiden çok daha tesirlidir. Bunu nereden mi biliyoruz? Çünkü

> > kendilerine yüksek kârlar sağlayacağını bildikleri için limon özütünün

> > sentetik versiyonlarını üretmeye uğraşan laboratuvarlar var.

> >

> > İhtiyaç duyacağını düşündüğünüz dostlarınıza, limonun hastalık

> > önleyici etkisi olduğunu duyurarak yardımcı olabilirsiniz. Tadı hoştur

> > ve kemo-terapinin korkunç etkilerini göstermez. Kemo-terapi ilaçları

> > üretiminden fayda sağlayan multi-milyoner büyük şirketlerin

> > çıkarlarını riske atmamak adına bu gizemin özenle saklı tutulduğu

> > sürece ne kadar insanın öleceği bilinmez.

> >

> > Bilindiği üzere, iki çeşit limon ağacı vardır. Limon ve misket limonu.

> > (konu olan limondur, diğeri değil). Limon meyvesini farklı şekillerde

> > tüketebilirsiniz. Pulpa'sı yenebilir. Sıkılarak suyu çıkarılabilir.

> > Limonlu içecekler yapılabilir, dondurma vs.. Limonun birçok vasfı

> > sayılabilir ama en ilginci URLAR, YUMRULAR, KİSTLER, TÜMÖRLER

> > üzerindeki etkisidir.

> >

> > Bu bitkinin her tür kansere iyileştirici etkisi kanıtlanmıştır.

> > Bazıları onun her tür kanserin tedavisinde faydalı olduğunu söyler.

> > Ayrıca geniş spektrumlu anti-bakteriyel olarak iltihaplara /

> > enfeksiyonlara ve mantara karşı kullanılır. Dahili parazit ve bağırsak

> > kurtlarına karşı etkindir. Çok yüksek tansiyona karşı kan basıncını

> > düzene sokar. Anti-depresandır. Strese ve asabi bozukluklara karşı iyi

> > gelir.

> >

> > Bu bilginin kaynağı ise çok etkileyicidir: Dünyanın en büyük ilaç

> > üreticisi firmalarından biridir. Bu firmanın beyanına göre 1970'den

> > beri 20'nin üzerinde yapılan laboratuvar testlerinde limon

> > ekstrelerinin uygulanmasıyla; içlerinde kolon / kalın bağırsak, meme,

> > prostat, akciğer ve pankreas da olmak üzere 12 kanser tipinde başarılı

> > sonuçlar alınmıştır.

> >

> > Limon ağacından elde edilen bileşiklerin, bütün dünyada kemo-terapide

> > kullanılan Adiamycin ürününden 10 000 kat daha iyi olduğu saptanmış,

> > kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Daha da

> > şaşırtıcı gözlem şudur ki: Limon özü kötü huylu kanser hücrelerini

> > tahrip ederken sağlıklı hücrelere hiç zarar vermemektedir.

4 yorum:

  1. ya bana da geldi bu mail...Ne zararı varki kulalnalım gitsin. Ama faydalıysa , çift katlı kaymaklı ekmek kadayıfı olur:)

    YanıtlaSil
  2. Eveet okumuştum..pek de aklıma yattı üstelik..

    YanıtlaSil
  3. Yazıları okumayı biriktirmişim, tesadüfen, takip ettiğim başka bir blogda aynı konuyla ilgili yazıdan sonra bunu okudum. Bağlantı adresini aşağıda veriyorum bir bakın derim... Limonun c vitamini faydaları malum, dondurup tümüyle rendelemek de iyi fikir gibi geldi ama kanserle ilgili mevzuda bir yalanlama var yazıda.

    http://kanserle-dans.blogspot.com/2012/10/neymis-limon-kemoterapiden-10000-kat.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+KanserleDans+%28Kanserle+Dans%29

    YanıtlaSil
  4. IMM ÇOK GÜZEL Bİ PAYLAŞIM OLMUŞŞ
    ben bunu özet çıakrtıp buzdolabım üstüne tutturcam..
    çok tşkelr...

    YanıtlaSil