13 Haziran 2021 Pazar

Bushchan (*)

 Bu ara bizim evde sadece futbol var.

15:00-18:00-21:00 olmak üzere günde 3 müsabaka. Hele bir de muhterem, arkadaş grubuyla bir iddia turnuvası hazırladı, Arca’yı da kattı, heyecan büyük! 


Bizim evin ergeni iddia yarışmasını duyunca “ben kazanırım yalnız” diyerek Z kuşağının özgüven seviyesini bir defa daha hatırlattı. Her gün her an bizi acayip başka türlü bir dumura uğratıyor. Ama konumuz o değil…


Maç demek Yeliz’in kendine ayırdığı zamanlar demek yeayyy… 


Okuyorum, Friendsi tekrar izliyorum, manikür pedikür yapıyorum, bazen flamanca çalışıyorum, yoga, meditasyon, zoomda kitap kulübü…


Say say bitmez! 


Ama bazen de böyle yanlarında oturup blog yazıyorum. Ekranda Hollanda Ukrayna maçı var. 


Bir ara spiker, bir futbolcunun söylediklerinden bahsediyordu, demiş ki; “çok okuyorum, okumak bana sahada daha hızlı karar vermemde yardımcı oluyor.”


Hiç kaçırmam hemen atladım; “bak Arca görüyor musun? Daha iyi futbol oynamak için playstation yerine kitap okumak da ne kadar faydalıymış!” 


Kütüphaneden kitap sipariş etmeye ve de gidip almaya üşenen, dolayısıyla tatilden önceki son üç haftasını okumakla geçirmeyeceğini daha bugün bildiren yer cücesine de bu kapak olur mu acaba?!


Ay olsun lütfen! Çünkü deli manyak okuyan velet, iyice sallıyor bugünlerde. Bu sabahımı iki dilden seviyesine uygun kitap araştırmakla geçirdim. Zorlanıyorum…


İlgi alanları epey sınırlı, fantastik sevmiyor, harry potter sadece izlenirmiş efendim, Hobbiti okudu ama dili dışarı sarkmadı, ajan olsun, polisiye olsun, böyle takılıyor. Neyse ki saftirik gregleri bıraktı artık. 


İzmir’e gidince Cherub serisinin son iki kitabı ile Arsen Lupine serisi kendisini bekliyor olacak. Flamanca olarak Agatha Christie’lere başlatmak iyi olur gibi geldi, ben onun yaşında tırsa tırsa okuyor ve müthiş keyif alıyordum. 


Hadi yeri gelmişken sorayım, 12+ ergenleri neler okuyor bu aralar?


(*): spikerin bahsettiği futbolcu Ukrayna’nın kalecisi Bushchan’mış. 

7 yorum:

  1. Yeliz,cim, Bora da Cherub serisini cok severek okuyor, Agatha Christie de iyi fikir bende bakayim. Sunlari denedin mi, Alex Rider serisini de cok severek okudu. artemis fowl seriside ayrica digeri Enola Holmes ilk aklima gelenler. Big Nate seririsini de okumustur? Yazar olarak; Chris Grabenstein, gordon korman, Stuart Gibbs, Gary Paulsen, Dan Gutman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşecim hemen ekliyorum listelere çok teşekkürler

      Sil
    2. eklemek istedim Yeliz; James Patterson inda butun kitaplarini severek okuyor Bora.
      Dog Man seriside diger sevdiklerinden...guzel bir yaz dilegiyle

      Sil
  2. 14 yaştan bildiriyorum. Geçen sene Harry Potter okuyordu sadece(az yani çok değil) 1 senedir hiç kitap okumuyor. Zorla okutamam ki.. Her 5 dakika okusanı bile denedim. Olmuyor.. O kadar üzülüyorum ki o kadar yani. Beni ancak sen anlayabilirsin :( Kitap okuma geçmişine tutunuyorum. Bu dönem geçecek ve tekrar okumaya başlayacak diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok hiç dert etme bence kanına girdi bunların elbet tekrar deli okuma zamanları gelecek. Ortaokulda ben de pek okumazdım ama ilkokuldaki sevgi lisede üniversitede tekrar çıktı hiç gitmedi, inşallah bizimkiler de öyle olacak

      Sil
  3. Fantastik sevmiyor dedigin anda Brandon Sanderson'un Ritmatist ve Alcatraz kütüphanesi serisi elenmiş oldu ama yazarın kalemi çok keyifli.
    Ernest Cline-Başlat Bilgisayar oyunu seven bir çocuğun sevmemesi çok zor.
    Elisabeth Peters- Kumsaldaki Timsah ve diğer kitapları.
    Enola Holmes serisi simdilik 3 kitap, kızım 14 yaşında hala severek okuyor.
    Martin Beck serisi de olabilir. Yeni basımları Oldukça güzel.
    Sizin için de Mary Doria Russell'ın Serçe adlı romanı. Çok etkileneceğinize ve gerçekten çok beğeneceğinize kesinlikle garanti ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika öneriler çok teşekkürler:) serçe listemde en yakın zamanda okuyacağım

      Sil