21 Haziran 2021 Pazartesi

Ne yapıyorum? Ne okuyorum? Ne izliyorum?

 Baktım hemen her ay hatta bazen ayda iki, neler yaptığımı, okuduğumu, izlediğimi yazmışım… spontane gelişen bu seriyi sevdim.


Neler yapıyorum?

Üç gündür TC kimliğimi arıyorum ve bulamıyorum. Yemin ediyorum hayattan soğudum. Koymuş olmam gereken hiçbir yerde yok! En son bu sabah tekrar her yeri didik didik ettim hala yok. Pasaportla Belçika kimliği ile seyahat ederim de, niye yani kaybolsun evin içinde kafayı yiyeceğim. Acaba diyorum o sayı sekansını mı kullansam? 471891472?


Kimliğimi aramadığım zamanlarda alışveriş yapıyorum. Türkiye’den. Her şey çok pahalanmış memlekette ama hala bazı şeyler buradan uyguna geliyor. Mesela kot pantolon ya da deri ayakkabı bot… evet hala eskiye döneceğimize, ofise gideceğimize, dışarı çıkacağımıza dair umutlarım var. Geçen yıl sadece ev kıyafeti ve pijama bakarken bu yıl botlara sarmamın başka bir açıklaması olamaz. Ha bir de tabii zaruri şort tshirt gibi yazlıkta giyilecekleri de taşımaktansa oradan temin etmek daha mantıklı. Tabii ki de kitap. Kindle ile okuyamadığım birkaç yeni kitap ve Arca için biraz Türkçe kitap sipariş ettim. Böyle işte.. gittiğimizde bizi kocaman birkaç koli bekliyor olacak. 


Ne okuyorum?

İnce Memed bitti. Aman yanlış olmasın sadece ilk kitabı. Okumaktan yana miskin değilim de dağınığım bu aralar. Eş zamanlı birkaç kitap okumanın dağınıklığı… dağılır elbet. Şimdi neler okusam diye bakınıyorum, şöyle hafif tatlı kısa zamanda bitiverecek… ki yanıma kindle’dan başka kitap taşımayayım… 


Ne izliyorum?

Muhterem maçlara gömüldü. Bana ayrılan tatlı zamanların koynundayız. Ara sıra kafa dağıtmak için Friends başa sardım, takılıyorum. Bugün Virgin River’a başladık, tatlı gidiyor.


Bizde böyle, sizde ne var ne yok?

6 yorum:

  1. Ben de sevdim bu seriyi :)

    Bu sıralar gündemimizde aşı konusu var ben bir türlü emin olamıyorum. İçimden bir ses sürekli aşı olma diyor.
    En az kitap okuduğum döneme girdim ve bu beni içten içe rahatsız ediyor. Çünkü çok sıkıldım. Hayatımda ilk defa bu kadar uzun süre evde kaldım. 4 aydır sadece eşimi görüyorum. Sosyalleşme yok, arkadaşlarla sohbet muhabbet yok. İşe giden eşimi kıskanmaya başladım sen orda sosyalleşebiliyorsun diye :) Garip duygular içerisindeyim neyse bitti sayılır artık ama dışarı çıkıp rahatça sosyalleşebilecek miyiz ki. Arkadaşımın düğünü var düşündükçe beni sıkıntı basıyor. 300 kişilik. Gidebileceğimden emin değilim.

    Hayatımın en bol filmli ve dizili dönemini yaşıyorum doğal olarak. Senin önerdiğin filmlerin büyük kısmını izledik ve beğendik. :)

    Bu sıralar Outlander'ı izliyoruz. Bazen sıkılıyoruz ama meraktan bırakamadık.

    Öyle işte sordun anlattım dolmuşum baya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahucum acaba aşıya neden temkinlisin? Bak burada biontech aşısı için iyi şeyler söyleniyor, hem Türkiyede de şimdi hep biontech yapılıyor, yani tekrar mı düşünsen?
      Bende de hala insanlara karışırken bir tereddüt oluyor açıkcası ama geçecek bugünler :)

      Sil
  2. yeliz peki bu euro kuruna rağmen belçikadan buraya gelebilecek şeyler var mı? Gıda takviyesi, victorinox :D vs gibi:P bürün kuzzenlerim belçikada, yazın gelirken bana etirebilirler ama belçikada güvenilir online alışveriş var mı, attığım taş ürtküttüğüm kuşa değecek mi gibi deli sorularıma yardımcı olabilir misin acaba :D

    YanıtlaSil
  3. Biz hemen her şeyi online alıyoruz. Hollanda ve Almanya’dan da alışveriş yaptığımız siteler var. Bahsettiğin ürünlerin tl fiyatlarını karşılaştırmadım ama genel olarak eğer ithalse bir ürün, Türkiye’de artık kur farkları ürünlere yansımış yani burada indirimli bir ürün tlye çevirsen de buradan daha uygun olabilir. Karşılaştırmak lazım

    YanıtlaSil
  4. Ben de bu seriyi sevenlerdenim Yeliz. 😊
    Ayyy okurken Bi arayayım geldi kimliğini. Kendime ait bir şeyi bulamadığım da acayip kafama takılıyor. Hele bide kimlikse bu daha çok takılırdı sanırım... 🙈
    İnce Memed ne güzeldi....
    Biz de durumlar aynı, Biontec aşımı oldum. Sonuçta olmamız gerektiğini dusunenlerdenim.
    İyi geceler. 🌸
    Iyo geceler..

    YanıtlaSil
  5. Ahh kimlik konusunda hala inat edenlerdenim, evet eminim sadece ben kaldım.Değiştirmeye gerek olmadığı konusunda inadımı sürdürmekteyim:(( nereye kadar sürüklerim bu inadı bilmem hiç, işlem yaptırırken görenler şöyle bir burun kıvırıp, evirip çeviriyor en son bir bankadaki görevli mıyy mıyy söylendi gibi de geldi ama neyse, ayy nesi var miss gibi yep yeni duruyor valla diyesim geldi.Yeliz küçük boy olduğu için bir yerlere girmiş olması daha büyük olasılık, çekmece arkasına falanda düşebilir.
    Serap

    YanıtlaSil