20 Eylül 2023 Çarşamba

Bana ne ya!?

 Öylesine bir hüzün halindeyim. 

Ota boka ağlamak istiyorum istemekle de kalmıyorum, kenarda köşede ağlıyorum. Kendimi sosyal medyada fittirmeye ve kitaplara gömüyorum yine de kar etmiyor. İçimden bir şarap açayım, bir bira devireyim demek bile gelmiyor- ki bak bu iyi, hüzünlüyken içmektense çay koyarım mis- . 


Ütü yapmam lazım, karşılıklı oturduk birbirimizi süzüyoruz. Bir uyduruk film seçsem de iki parça ütü yapsam, hani sırf dağınıklık kalksın diye.


Ve sırf ütü yapmayı ertelemek için kitabı yarıladım: Behice’nin yarım kalan işleri


Ya benim yarım kalan işlerim?


Az önce Flamanca öğrenmeye kastığım uygulamadan bildirim geldi, nerdesin diyor, yarım bırakma dersleri diyor. 


Heh işte bir başka yarım kalan işim.


Depresyon mu acaba? Yok daha ziyade bir şeylerin sonuna yaklaşırken duyulan o his, hüzünle bitkinlik arası melankoli mi? Hani ne olduğunu bilsem adını koyuversem kaybolacak gibi. 


Gözümü kapatsam günlerce uyurum gibi. Olur ya öyle üzerinden bir tır geçmiş gibi uyuşursun. Üniversite sınavından sonra 24 saat uyumuştum mesela, olmuştu bitmişti, uyuyunca tüm o yılın stresi silinivermişti.


İçeriden maç izleyen pipililerin sesi geliyor, benimse içimden hönküre hönküre ağlamak. Sahi benim üzerimden ne geçti? Galiba koca bir altı yıl. 


Bana ne ya! Ben neşemi geri istiyorum! Mıçarım hüznüne!

İspanya tatilinden bir fotoğrafla hüznü dağıtma çabaları


6 yorum:

Adsız dedi ki...

hüzün kovan kuşu geldi...:) yazdım yazdım sildim, yalnız değilsin bil sadece, ve çok seviliyorsun, sıkı sıkı sarıldım, baisy

ahu dedi ki...

Yeliz hormonlara ve d vit bir baktır bende dahada sürüklenmeden :(

Okuyanguzel dedi ki...

Bekli zamanında yaşayamadığın bir yas süreci vardı belki de o yüzden böyle hissediyorsundur. Ben terapi ve sonrasında yaşadım da böyle şeyler o yüzden söylüyorum. Sonra geçiyor, tutulmamış o yaslar bir gün bir yerde çıkıyormuş :)

Ben de acayip bir can sıkıntısı yaşıyorum. Hiç bir şey kar etmiyor, hiç bir şey yapmak istemiyorum. Hiç hareket etmesem olacak sanki. Ne yapsam ne etsem geçmiyor. Bu yaz tatile çıkmadım haftaya tatile çıkacağım belki tatilim gelmiştir diyorum.

Sevgilerimle,

yeliz dedi ki...

Canım Ahu,
Alıyorum d vit sonra magnezyum kolajen allah ne verdiyse. İyiyim ama bugün harbiden bana bir rahatlama çöktü

yeliz dedi ki...

Okuyan güzelim ahum,
Bence var öyle bir şey adını koyamadığım. Ama geldiği gibi gidiyor. Dün bir süredir ilkerin rahatsızlığı kafama takılıydı muhtemelen o yüzden koptum. Sevdiklerim neşesini kaybedince ben de kaybediyorum. Çık tatile tam zamanı hatta bugünlerde tatile çıkabilenleri aşırı kıskanıyorum :)))

yeliz dedi ki...

Canım baisy ben de sana sarılıyorum sevgiyle…