18 Aralık 2011 Pazar

Arca bu aralar...


Çorabını çıkardıktan sonra ayak parmaklarının aralarındaki pislikleri temizliyor. İnce motor gelişimi açısından olumlu buluyoruz.

Hala ana babasının aksine tavuklu kereviz ve kıymalı kabak yemeklerine bayılıyor. Arca’nın gastronomisi ile ilgili yorum yapmaktan çekiniyoruz.


Sık sık okulda arkadaşlarını sinir ettiğinden bahsediyor. Sarp’ın saçını çektiğini, Ege’nin elinden oyuncaklarını aldığını anlatıyor. Saldırgan bir bebemiz olduğundan şüpheleniyoruz.

Burnundan kurumuş sümükleri çıkarıp getiriyor. Bu da epey ince bi oymacılık sanatının temellerini oluşturuyor, yaratıcılığına dokunmuyoruz.

Bizim göremediklerimizi görüyor. Hayır, gaipten sinyaller değil… Yani önce biz de öyle sanmıştık. Mesela yemek yerken karşı apartmanın çatısına bakıp tren geliyor diye tutturmuştu. Uzun zaman he he dedik geçiştirdik. Bir gün çok ısrar etti dayanamadım baktım! Sahiden çatıda sıralanmış depolar var, mavi renkte, karşıdan bakınca gerçekten vagon gibi görünüyorlar. Çocuğumuza he he deyip geçtiğimiz için utanıyoruz: (

4 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

görsel zeka diyo bizim kızlar ona... Algıları çok açıp...Süper Arca
Öpüyorum ikinizi de

Elif dedi ki...

Her çorap çıkardığında ayaklarının arasındakileri temizleyen bir cücede bizim evde var..

Haa bi de arkadaşının elinden oyuncak almada ustadır kendisi.
Büyüyünce normal insan sıfatına dönecekleri konusunda hala umutluyum.
Yoksa, yoksa....
yokk hayır kötüsünü düşünmek bile istemiyorum :)

Tarkanın Annesi dedi ki...

Zaten ben bazen zeka sorunu yaşadığımı dahi düşünebiliyorum o derece beni şaşkına çevirecek şeyler söyleyebiliyor.örneğin bir kısa bir büyük bot var. Dün yağmur yağdığını unutan ben kısaları giydirince elimden tutup pencereye götürdü anne bak yağmur büyük bot dedi afalladım kaldım benden daha dsikkatli olduğu kesin ha bir de arkadaş bot demesi yokmu botlar arkadaşmış eee bu kadar hayal gücü bizde de olsa keşke.

gunebakan dedi ki...

ay yeliz bizde de günde 5 kere çoraplar çıkarılıp o pislikler temizleniyor ya.
bi de anne çoyabımı çikayiy mişin, pişlikleyi temijliycem diyor gelip.
hastasıyım bayılıyorum ama.
demek dönemsel gelişim özelliği. e ne de olsa farkındalığı yüksek çocuklar bunlar :))))))