26 Aralık 2011 Pazartesi

“haydi oylar Yeliz’e, Yeliz gelsin meclise”!!

Yaşım 33.

25 sene bu şekilde çalışırsam emekli olacağımı düşünüyorum.

Allahın biçtiği ömür bilinmez lakin bu hayat şartlarında 25 sene yaşayabileceğimi sanmıyorum. Dolayısı ile emekli maaşımı muhtemelen hiç göremeyeceğim.

Eğer milletvekili olursam;

4 yıl boyunca her ay 11.250 TL ve ömrümün kalan 21 senesi boyunca her ay 7.750 TL alacağım, en kötü ihtimalle! Yani bir daha milletvekili seçilmezsem.

Hesap basit 4 işlem : 11.250 TL x 12 x 4 = 540.000 TL (4 yıllık milletvekilliği maaşım)

7.750 x 12 x 21 = 1.953.000 TL (21 sene daha yaşayacağımı düşünüyorum)

Toplam : 2.493.000 TL

Bu kadar sene eşşek değiller ya, zam filan yaparlar herhalde. Nereden baksan 3 milyon lirayı bulur.

Milletvekili seçiliyorsun ve hop! 33 yaşında 3 milyon liran cepte!

Bu zamanda başka nasıl bu kadar parayı garantileyebilirsin?

Evet banka soyarak.

Eh çok da farkı yok sanki… Ha milletin cebinden, ha bankanın kasasından!

Lakin bu yasada hala bir eşitsizlik var efendiler! Benim kızım yok ki ben ölüm gittiğimde maaşımı almaya devam etsin. Eşitsizlik derhal giderilmeli ve emekli milletvekili oğullarının da maaşı almaya devam etmesi yasalaştırılmalıdır!

Sözlerime Tevfik Fikret’in “Han-ı Yağma” şiirinden mısralarla son vermeden önce veriyorum sloganı!

“haydi oylar Yeliz’e, Yeliz gelsin meclise”!!

*****************************

Yiyin efendiler, bu han-ı iştiha sizin;

Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya

kadar yiyin!

Tevfik Fikret



6 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

ya halka ilaç kazığı sokarken araya bunuda sokup geçirivermişler ooooh yarasın diyeyim bize de onlara da...

Cebimdeki renkler dedi ki...

Göz göre göre birleştiler gözümüzün önünde hiç bir konuda uzlaşamayan efendiler... Öfkelenmemek elde değil...

Tarkanın Annesi dedi ki...

Eee tabi iş paraya gelince hepsi maşallah hem fikir. Sağı solu hiç farketmez yeterki mevzu para olsun. Bide Cemil Çiçek'in bir konuşması vardı izledinmi bilmem ama bu kadar basit kafadayız işte efendim milletvekilleri her sene bilmem kaç kere düğüne gidiyorlarmış da yedirip içiriyorlarmış da altın kaç lira olmuş haberimiz varmıymış bir milletvekili bu maaşla nasıl altından kalkarmış bu kadar giderin. Saç baş yolasım geliyor bunları duyunca. Sanki milletvekiliyken hiçbiri han hamam dikmiyormuş değil kendilerini yedi sülalelerini doyuracak kadar zenginleşmiyorlarmış sanki zaten hepsi fakir fukaraymışta milletvekili olunca üç kuruş paraları olmuş gibi daha ne kadar şey sayayım. Ama atalarımız boşa dememişler afedersin ama eşşek olunca semer vuran çok olurmuş bizde öyleyiz galiba semerleri vurup vurup duruyorlar sırtımıza.

Adsız dedi ki...

evet kesinlikle aksırıp tıksırıncaya kafar yiyin. bizim gibi haftada 66 saat çalışıp, markete gittiğinde herşeyin ucuzunu kampanyası takip edip yinede yetiştiremeyen vatandaşlarınız içinde yiyin.. sömürdüğünüz dinimiz ve allahım umarım sizi öbür dünyada cayır cayır yakar.. mercan

turkuaz kıyılar dedi ki...

Mevzu milletin parasını dilediğinde yiyip icmek, ömür boyu Sefa sürmek olunca nasıl hem fikir olabiliyorlar değil mi? Bugün haberlerde bir milletvekili diyor ki "aylık 400 tl kuru temizleme masrafım var". Bende oy istiyorum zira gecenin yarısı çamaşırı makineye atıp,sabahın altısında kalkıp işe gitmeden çamaşır asmak zor geliyor artık bünyeme. İş diye cirpinan, asgari ücretle yavrularının boğazından bir lokma geçsin diye çalışıp didinen insanların sayısı çığ gibi büyürken bu ülkede, hepsine yetmedigini iddia ettikleri 11.250 tl zehir zıkkım olsun diyorum.

alev ertürk dedi ki...

allah belalarını versin,,,,