3 Haziran 2009 Çarşamba

süt mafyası şekil değiştirdi

İlk zamanlar "aman sütün geliyor mu?" "emiyor mu?" "sütün yetiyor mu?" mafyaları lohusaların başına belaydı, hemen hemen hepimizin başına benzer şeyler geldi. Hatta hiç unutmam bizim velet daha 15 günlüktü, açlıktan bi kere bile ağlamamış ve doktor anne sütüyle devam kararı almışken mevlüte gelen teyzeler nerdeyse milupa aldırtacaklardı da basmıştım yaygarayı!!

şimdi işler değişti. İşe başlamadan önce son 1 ay biraz süt sağıp biriktirmiştim. Ayrıca Arcanın tam kuşluk vakti öğününde işteyken pompayla çekiyorum. Geçen hafta 200 cc ler çekebiliyorken bu hafta 160-170 cc lere kadar düştüğü oldu. Bu durum işyerindeki arkadaştan mutfak sorumlumuza ve hatta Ümit ablaya kadar herkesin ilgisi dahilinde.

Sütü sağıp buzdolabına koyuyorum, öğlen yemek yerken mutfaktaki bayan "aa yeliz hanım sütünüz mü çekiliyor? 2 kap dolardı, dolmamış???" "ya evet dolmadı napalım, belki yarın dolar"
Eve gidiyorum Arcayı emziriyorum, çantadan sütleri çıkarıyorum, tarih atıyorum, hop Ümit abla "Ay yeliz senin süt azalıyor galiba bugün 165 cc çıkmış, Arca 180 cc götürüyor valla, napıcaz?"
Haydaaa "napalım Ümit abla 1 öğününü 5-10 cc az yesin, daha çabuk acıksın, ben gelince benden emer eksiğini"

kısacası üzerimde ilginç bir baskı, herkesin gözü biberonlarda, kaç cc çıkmış, Arcaya yeter miymiş, eyvahlar olsun sütüm mü çekiliyor??? Yok yok süt mafyasının türlü çeşidi varmış, sütün gelse de, yetse de, veleti şişirse de tatmin yok yola devam, bu defa da işe başlandı, memelere etkisi noldu mafyası işe başladı. hadi sonumuz hayır ola...

11 yorum:

huysuz dedi ki...

halbuki hiç konuşmasalar, eminim daha fazla sütün olacak. tamamen psikolojik çünkü. bence bu konuda konuşmayı yasakla ablaya :)

Nihan dedi ki...

Yeliz, bunların bir de uyku mafyası versiyonu var. Aaa bu kadar uyku yeter mi, aaa ne kadar çok uyudu akşama kesin uyutamazsın sen bunu, çok erken uyuttun, çok geç uyuttun şekliden türlü şekillerde taciz ederler seni. Tek yapılacak şey duymayacaksın. Ben süt mafyasını duymamayı becerebiliyordum da (benim mafya daha çok Nazlış'ın çok emmesine takılmıştı) uyku mafyası sıkı sinirimi bozmuştu zamanında. Hala da bozarlar. Aslında bunlar bir kişi sadece. Ay neyse bak yine sinirlerim zıpladı.

İlknur dedi ki...

Vallahi daha yeni bunları atlatmış biri olarak içim sıkıldı okurken. Ek gıdaya geçtik ben de rahat ettim, etrafta. İnsanın olan sütünü de kaçırmak için yapılan insanüstü çabaya bak. Sana ne ne kadar süt çıkmış, karşındaki de insan, bir gün az çıkar bir gün çok. Çocuğa yetmezse kendi belli edecek değil mi? Sabır sabır bol sabır diliyorum sana ve süt mafyasının tehdidi altındaki tüm annelere.

Unknown dedi ki...

merhaba,
meraklanmayın,her emziren ve sağma yapan annenin başın agelenler geliyor, sizin başınıza.onları dinlemememye bakın..biliyorum biraz zor bir durum...herkes nedense herşeyin en iyisiini bilir..

Adsız dedi ki...

aman yani amannnn bitmedi cektigimiz.
bırak yelizcim konusturma kimseyi allah askina, annesi sensin, cocugu ac birakmayacagina gore.
öff insanlar neden boyle :(

Unknown dedi ki...

umarım azmin hiç bitmez.senin azmin bitmezse sütün de bitmez.sen aldırma söylenenlere.

Tekir dedi ki...

Bir de benim gibi sütü çok az gelip mama takviyesi yapan anneleri düşün...
" Neeaaaa, sütün az mı" "Aman Allahım, mama da mı veriyorsun" "Şunu ye, bunu iç, bunu düşün, bunu vs..." :) Yardım etmeye çalışıyorlar aslında veya annelerin fark etmediğini, bilmediği sandığı şeyleri söylüyorlar. Özellikle tecrübeli anneler, bizden yaşça büyükler yapıyorlar bunu, bir tarafım kızıyor bir tarafım amannn boşver diyor :)

ruhdagı dedi ki...

Allah Allah!, bu teyzelerin hepsini toplayıp bir adaya sürelim bence :)
Bu ne yahu! hiç bir şeyden tatmin olmuyorlar.
Sütüne kuvvet arkadaşım, Arca'da şahane sende, gerisini boşver.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

yok artık
bu kadar zamanda çocugun kilosunu kaça katladın, hala mı carlıyolar???

gunebakan dedi ki...

valla benim kayinvalidem sagolsun, ise donme ariflerinde aynen senin gibi bi yandan cocugu emzirip, bi yandan sut biriktirme telasina dustugumde, "yok yok kizim, senin hem oyle cocugunu emzirip, hem de sagacak kadar sutun olmayacak, cocugunu bi kac ay besleyebilirsen ne ala" derdi.
ne guzel moral di mi? neyse ki 1 yasina kadar emzirdim ellere inat.
ulan insan boyle bi durum varsa bile, lohusanin moralini bozmamak icin cenesini tutar.
hic merak etme, ilk hafta azalir gibi olur sonra yine artar. goreceksin. aynisi benim de basima geldi. sonraki haftalarda ben de daha rahatladim, biraz da yeme icme konusunda rahat davrandim. 400cc cekebildigim zamanlar oldu. senin de oyle olacaktir. sutleri sagdiktan sonra bi kutuya falan koy, miktarini goremesin isyerindekiler. sinirini de bozmazlar boylece...

ZÜHRE dedi ki...

YELİZCİĞİM SÖYLENENLERE KULAK TIKAMAK ÇOK ZOR BİLİYORUM.(KİMSELER DUYMASIN) BEN DUA EDERDİM KİMSE GELMESİN DİYE.ÇÜNKÜ MUTLAKA YA BİRŞEYLERE SİNİR OLUR YA DA ALINIRDIM.AMA 4. AYDAN SONRA RAHAT EDECEKSİN. ZATEN EK MAMALARA GEÇİLECEK.SÜTÜN AZALSA DA ÖNEMLİ OLAN ARCA'NIN SENİN SÜTÜNÜ İÇİYOR OLMASI.O ZATEN ALACAĞI FAYDAYI ALIYOR SÜTÜNDEN. YAPACAĞIM ŞEY SÜTÜNLE İLGİLİ YORUMLARI YASAKLAMAK. HİÇ UNUTMUYORUM BİR GECE ZAMİRA SAĞDIĞIM SÜTE BAKARAK NE KADAR DA SULU OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ. ZATEN CANIM BURNUMDA BİR HARLADIM BİR DAHA KONUYU BİLE AÇMAYA CESARET EDEMEDİ.ÇOK AMA ÇOK ALINMIŞTIM.DUR DAHA MAMALARA GEÇİNCE DE YOK ŞUNU YAP BUNU YAP DİYE AKIL VERENLER OLACAK. HİÇ KİMSEYLE MUHATTAP OLMA VE NE BİLİYORSAN ONU YAP YELİZCİĞİM.O ÇOCUĞUN SENİN OLDUĞUNU VE NE İSTERSEN ONU YAPMAKTA ÖZGÜR OLDUĞUNU HİSSETTİR.ASLINDA BİLİYOR MUSUN BEBEK NE KADA BÜYÜRSE BBÜYÜSÜN ETRAFTAKİ İNSANLARIN ÇOCUK BÜYÜTMEKLE İLGİLİ YORUMLARI HİÇ BİTMİYOR.EN İYİSİ HİÇ DUYMAMIŞ GİBİ DAVRANMAK.SIKMA CANINI MİNİK PAPATYAM, ARCA'NIN MAŞALLAHI VAR.