10 Mart 2010 Çarşamba

happy place

Hani gözlerini kapatırsın ve bir yer bir durum hayali kurarsın. Orası senin mutlu yerindir (happy place). çok değil bundan birkaç sene önce mutlu yerimin tanımı çok farklıydı. Bazen geçmişten bir durum seçerdim... İstiklal caddesi veya fakültenin sarı-kızıl çınar yapraklarıyla İstanbul sonbaharı fonunda illa ki ilker... Özgür ve mutlu olduğumuz zamanlar. Devamsızlık ve finaller haricinde hatta bazen onlar da dahil hiçbir şeyi iplemediğimiz zamanlar. Ya da yaz sıcağında yazlıkta, akşamın 9 unda bile denize dalıp çıktığım, tenimin tuz tadında, bronz renginde olduğu , saçımın belime kadar uzandığı, kaygısızca çiğdem çıtlattığım tek derdimin haftasonu annemlerin diskoya izin verip vermeyecekleri olan zamanlar. Ya da gelecekten bir hayal. İlkerle yaşımızı almışız, deniz kıyısında küçük bahçeli bir ev, bahçesinde domatesler, önündeki patikadan küçük iskelesine inip, tekneye atlıyoruz, o koy senin bu koy benim geziyoruz. Akşamları ay ışığında tuttuğumuz balıkları yerken o bana izlememiz gereken filmleri, gazetelerdeki son haberleri, ben ona okuduğum kitaplardan özetler anlatıyorum. Aslında aynen şimdi yaptığımız gibi ama mekan farklı, zaman farklı, stressiz...
Liste uzar gider.
Arcayla birlikte herşey gibi mutlu yerim de değişti. Artık tabloda illa ki Arca da var. Hatta öyle zamanlar var ki meditasyon yapar gibi mutlu yerimi gözümün önüne getirmeye uğraşmıyorum bizzat o an yaşıyorum. Arca başlı başına bir mutlu yer. Herkesin çocuğu öyle değil mi? Artık onlarsız bir hayat bir mutluluk tablosu düşünmek mümkün mü?
Arcayı ilk doğduğu günden beri anlatıyorum, keyifle... Onu yaptı bunu etti. Şöyle yedi böyle sıçtı. Şu kadar kilo aldı, bu kadar boy attı diye. Yazanlardan da beni ilgilendirenleri okuyorum, bu yola birlikte çıktığımız dostlar var, onları kaçırmıyorum. Karşılaştırıyor muyum? İlla ki karşılaştırıyorum, mümkün mü aksi? İnsanız, anneyiz. Arca çok mu ilerde, çok mu akıllı, çok mu yetenekli, HAYIR!! Çok mu şeker, çok mu şirin, çok mu harika bir bebek? EVET BENCE kesinlikle:)çünkü benim bebeğim:)

- "annih annih" diye evin içinde beni aramasına
- sabah 6 buçuk sularında uyuyamayınca bizim yatakta keyif yapmasına
- karnı doyunca "bitti" yapmasına
- anneye sarıl bi kerecik deyince boynuma sarılmasına
- ezelin jenerik müziğinden tut da mozarta kadar her müzik tıngırtısına dans etmesine
- emziği ver deyince çıkarıp sırıtmasına
- uykusu gelince kafayı göğsüme gömmesine
- nadir de olsa "babam" demesine
- "geh" "at" "al" gibi şeyler söylemeye çalışmasına
- dengesini kaybedip poposunun üstüne düşmesine
- horoz görünce üüürürü üüü köpek görünce hav ambulans geçince ıııııhnn demesine
- sehpanın altından pat küt kafayı vura vura emeklemesine
- dişlerini gösterip gülümsemesine
- kafayı öne eğip gözleri dikip dik dik bakmasına
- yandan yandan gülmesine
- küpelerime saldırmasına
- altını açtığımda cıbıl cıbıl kaçmasına
- gözlerinin içinin gülmesine
- gözlerimin içine bakmasına
- öpmesine, koklamasına..

ve... bunları yazmaya bayılıyorum:)

7 yorum:

Leah dedi ki...

Benim de evlenip mutlu bi yuva kurup o yuvayı bi bebekle perçinlemek en büyük hayalim. Siz en güzel şeye sahipsiniz bence, daha fazla hayal etmenize gerek yok. Benim hayalimi yaşıyorsunuz. :) Allah nazarlardan korusun, böyle bebek sevilme mi! :)
Hep mutlu kalın :*
Arca'ya da selamlar, bol mıncırmalar, bol öpücükler :D

ruhdagı dedi ki...

Arca benim bebeğim değil belki ama bana çocuk sahibi olma cesaretini veren bir bebek o. Ben onu gerçekten çok seviyorum. Benim için yeri çok farklı ve ben annesi olmadığım halde, yazdığın maddeleri okurken içimi bir sevinç kaplıyorsa, kim bilir sen nasıl mutlusundur.

Benimde şu an aklımda olan tek şey sabahları annii sesiyle uyanabilmek o sevimli şeyi yatağıma alıp işte mutluluk budur diyebilmek.

Yeliz'cim sana ve Arca'ya teşekkür ederim. Bu bloğu açtığın, Arca'yı benle tanıştırdığın ve beni farkında olmadan cesaretlendirdiğin için.

Sevgiler.

enne dedi ki...

Ne güzel yazmışsın.

huysuz dedi ki...

tatlı surat :) maşallah x 41 ve de.

yeliz dedi ki...

sevgili leah,
ne diyeyim darısı başına:)

gerçekten farkında değildim ruhdağı:) umarım senin oğlun da önce sağlıklı sonra arca gibi iyi bir bebek olur. Bu arada farkında olmadan doğum kontrol yöntemlerinin içine etmişim de haberim yokmuş:) RTE beni 3. çocuk kampanyası için kullanabilir:)

enneciği huysuzum teşekkürler:)

kuzunun annesi dedi ki...

Arcanın bu fotosuna bayılıyorum.
Ne güzel yazmıssın be neredeyse zırıldıcam sabah sabah :)
Evet onlar cok özeller , güzeller ve bizim yavrukuşlarımız. İyiki doğurmuşuz

aysema dedi ki...

Arca'yı doğduğundan beri takip ediyorum. İyice yakışıklı olmuş, maşallah.

Onu ve sizi öpüyorum. Mutluluğunuz sonsuza kadar sürsün. Sevgilerimle...