11 Temmuz 2011 Pazartesi

"Şampiyon olmamıza altı takım kaldı, ha gayret!"

İşe giderken NTV radyonun Trabzonspor başkanının da tutuklandığını bildiren son dakika haberini duyunca ilk iş İlker’i arayıp böyle dedim. Son bir haftadır şikeyle yatıp kalkıyorduk. Biliyordum, kendinden öndeki yedi takımın başkanlarının şike iddiası ile tutuklanmasının ardından sıra GS’ye gelecekti, tüm yıl GS’ye üzülen canım İlker’im sonunda sevinecekti, bunun hayallerini kuruyordu.

Şaka bir yana, İlker iyi bir futbol oyuncusu (Göztepe’nin altyapısı geçmişi var) ve izleyicisidir. Ben hemen hemen hiç televizyon izlemediğim için fazla umursamam, hep spor kanalları açıktır.

Transfer dönemini severim mesela, kim kime gitmiş. Öyle eskileri hatırlıyorum ki…

“Hani dişlek bir Barcelona oyuncusu vardı böyle kırıta kırıta gider gol atardı, zayıf bir şey saçları kıvırcık uzun, kimdi o? Napıyo şimdi? Hangi takımda?”

“Ya bu Televoleden tanıştığı manken kızla evlenen bir savunma oyucusu vardı. Dünya üçüncüsü olduğumuz sene milli takımdaydı. Yav nasıl bilmiyorsun hani İzmirli? Kimdi o çocuk?”

Genelde sorularım cevapsız kalsa da bazen monologların diyaloğa döndüğü de oluyor. Mesela bir liste yapmışlar, anlatıyorlar televizyonda.

Y: AA birinci hangi ülkeden?
İ: İspanya
Y: İkinci hangi ülkeden?
İ: İspanya
Y: Vay İspanya bayağı iyiymiş Avrupa’da di mi?
İ: Yeliz lig İspanya ligi, bütün takımlar İspanyol
Y: Haydaa niye izliyorsun yerel ligleri? Transfer haberi yok mu?

Güya ben koltukta gazete okuyorum, televizyondan “Forvete ihtiyacımız var” diyen GS yetkilisine kulak kabartıp heyecanlandım mesela … “Arda gitti mi İlker?” “Niye?” “Ee baksana forvet lazımmış o çocuk işe yaramıyor mu?” “Orta saha oyuncusu o” “Nasıl gol atıyor orta sahadan? Hep gol atıyor?” “Böyle kanatlardan gelip… ya of Yeliz ya piç ettin haberi, sana ne ya? Hadi canım sen oku, takılma anlatırım ben sana sonra”

Anlaşıldığı üzere futboldan zerre kadar anlamam. Daha kötüsü anlıyormuş gibi yapıp İlker’i epey gıcık ederim. Bu son bir haftadaki olaylar bence futboldan başka bir şey. Öncesinin olduğunu da düşünüyorum, hep olduğunu da düşünüyorum. Olay takımlar üstü bence. Aziz Yıldırım’ı tutuklamışlar ve belki daha birçokları peşinden gidecek. Geçtiğimiz günlerde FB’li olduğunu öğrendiğim bir yazar tabii ki adını hatırlamıyorum, televizyonda “FB lig düşürülürse bütün lig bundan zarar görür, tüm takımlar, şifreli televizyonlar maddi olarak çöker” gibi cümlelerle gözdağı veriyordu. Hani şikeyi küçük takım yapmış olsa yerin dibine geçirelim de büyük takım yapmışsa sineye çekelim alt metni ile konuşuyordu. Tüylerimin diken diken olması için futboldan anlamam gerek yok!

Son olarak tutuklama kararının da henüz hüküm giymemiş biri için gelmesi çok garip ya. Hukuk sistemimiz mi böyle anlamadım. Ergenekon şüphelileri yıllardır içeride, hüküm bile giymediler, belki bu davanın şüphelileri de aynı akıbete uğrayacak. Hani deliller karartılmasın da, maksat oymuş. Deniz Feneri şüphelisi Zahit Akman’ın delil karartmayacağına inanılmış olacak tutuklanması için üç yıl geçmesi beklendi.

Of neyse...

İlker bilse de söylemiyor, gıcıklığından , ya cidden o çocuğun adı neydi? Hani şu Televole’den mankenle evlendi de İngiltere’ye gitti, İzmirli ya, savunmada oynuyor hani? Kimdi o?

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Alpay Ozalan :)

Berna

yeliz dedi ki...

hay ağzını öpiyim oh be!! alpay tabii. napıyo acaba:)))

Unknown dedi ki...

yeliz ya koptum dyaloglara:) süpersin:)

ElfAna dedi ki...

Ilker, Yelizimin hevesini kirmasana yaa:P

Ozguranne dedi ki...

aynen katiliyorum

yeliz dedi ki...

dağla kızı sağolasın:)

yeliz dedi ki...

hakikatten elif ya çok pis ezikliyo beni, halbuki benim de fikirlerim olabülür futbol hakkında. ofsayt mesela bilirim:)))

kuzunun annesi dedi ki...

Ahhhaa o Alpayla canselin au-pairleride benim au-pairlik dönemimden arkedaşım olur . Dur bi soriim :))napıyolarmış ?

yeliz dedi ki...

CANSEL!!! cansu deyip duruyorum. cidden çocuk diyoruz ama abimiz olur alpay. hey gidi alpay cansel, çocukları filan olmuştur onların:))

Kız Kardeş Derya dedi ki...

Ehehe okur okumaz Alpay-Cansel dedim sürekli televolede olurlardı..

Diyologlara bittim:) kıvırcık saçlı dişlek futbolcu Ronaldinho..

Sevgiler.

yeliz dedi ki...

Evet evet ronaldinho!!

YesiM dedi ki...

Yeliz aynen bizde de diyaloglar cok benzer, ama sen yine benden iyi durumdasin. Hani savunmada oynuyodu, forvet gibi seyler diyosun bende o da yok :) Her seferinde dur ben de izliyim derim ama hep ayni sorularla deli ederim. ofsayt neydi, penalti nasil biseydi vs diye :) yok benden adam olmaz :)