28 Eylül 2017 Perşembe

Kapatiyoruz

Ablam nazara inanir ve dikkat eder. Bir gun bana "insanlarin pozitif enerjisini uzerinde hissetmen guzel ama nazarin nereden gelecegi belli olmaz (uzerinden cok zaman gecti tam kelimeleriyle olmayabilir) cok aciksin", demisti. Allah biliyor ya onemsememistim, cunku…

Sebebi cok.

Oncelikle nazarin kotuden geldigine, burayi okuyanlarin kotu olamayacagina inanmak istiyordum.

Hem sonra nazar edecek ne var ki, neyim var ki? kimsenin gozune hicbir seyi sokmuyorum ki? Allah askina neyi sokacagim zaten? Ailemden ayri kalmami mi? Gunduzleri bir sekilde calisip oyalanip aksamlari ve hafta sonlari bos evin duvarlarina bakip aglamami mi? Ailemin artik sabrinin tukendigini mi? Oglumun ha bugun ha yarin bu vize cikar diye dusundugumuzden okula gidememesini mi? Sikintidan birkac ayda sekiz kilo almasini ve ruh sagligindan oldugu kadar fiziksel sagligindan da endiselendigimi mi? Bu yurtdisina gitme pardon gidememe isinin ‘benim sayemde’ olmaktan cikip ‘benim yuzumden’ cekilen rezillige donusmesini mi? Iki ayri ulkede iki ayri evimizde birer masa dorder sandalye ile birer dosekten ibaret sefilligimizi mi sokayim? Giren bana girmis, gerisine cigdem citleyip izlemek dusuyor. Ekranin ote tarafindan bakinca kuyrugu dik tutuyor gibi mi gorunuyorum? Yok vallahi tam tersi hic normal degilim.

Hadi ablamin lafini onemsemedim de onceki yaziya gelen yorumlara ne demeli? Hem de en sevdigim arkadaslardan (burayi her zaman okuyanlari arkadaslardan ayirmadigim icin…)

Olabilir mi? Bu kadar negatiflik bu kadar kotuye gidis… gercekten hepsi nazara baglanabilir mi? Ailemin ve beni sevenlerin dualarinin hic mi faydasi yok?

Yine “yok canim” diyecektim ki, tum evraklari tamamlamamiza ragmen, karar icin gun sayip bir hafta oldu, nerede kaldi bizim karar diye sorguladigimda, daha bugun “aylar” telaffuz edildigine gore… Gercekten nazar diye bir sey olabilir mi?

Olsun olmasin. Artik hicbir seyi riske atacak sabrim kalmadi. Madem boyle negatif bir sey olusturuyorum burada, daha da tek kelime yazmam!  

Ailem yanima gelesiye kadar bu da burada onlem olarak dursun. Hadi bana eyvallah!


nazar boncuğu resmi ile ilgili görsel sonucu

50 yorum:

nemecsek dedi ki...

Gitme, birbirinden cesaret alan birkac dusuncesiz yuzunden herkesi oyle dusunme. Seni okuyup senden cesaret alan seni ornek alan bir suru insan var ama sessizler (ben dahil) uzun vadede arca icin cok iyi birsey yapiyorsun, biraz okul kacirmis olsun bence sorun degil.

bhtr dedi ki...

sen nasıl rahat ediyorsan öyle olsun iyi dilekler seninle...

küçük Joe dedi ki...

Hayatın inişleri var çıkışları var. Taşınmak, dahası göç etmek elbette zor bir süreç herkes için. Belki sen bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştin, belki işin en zor kısmını iş bulmak sanmıştın. Bazı hayatın olumsuzlukları bizim kontrolümüzde değil ve evet bunları kıskançlığa ( ya da her neye istersek) bağlamak bize bir kontrol duygusu sağlayıp rahatlatıyor. Demek ki tüm bu olumsuzluklar içinde kıskanılacak bir hayatım var düşüncesi de bonusu oluyor. Hayır nazara inanmıyorum. Hayatın herkese zor olduğuna inanıyorum. Göç etmenin çok zor olduğuna inanıyorum. Kıskanan insanlar mutlaka vardır fakat burada bir sebep sonuç ilişkisi kurmayı mantıklı bulmuyorum. Eğer seni rahatlatacaksa yazma fakat yazılarını özleyeceğim. Belçika'daki hayatınızı merak ediyordum. Sevgiler ve kolaylıklar.

asli@b dedi ki...

Ben nazara inananlardanım, inşallah bu geçici kapanış da hayırlara vesile olsun, en kısa zamanda Arca & muhteremle yeni evinizde buluşun.

yeliz dedi ki...

hayatim ve psikolojim duzene girince tekrar gelirim simdilik kisa bir ara.

yeliz dedi ki...

tesekkurler

yeliz dedi ki...

haklisin bu kadar zor olacagini dusunmemistim. gerci zor olan sadece vize kismi ve aileden ayri kalmak geri kalan her sey tahminimden de kolay ve hizli oluyor aslinda. ben de senin gibi dusunuyorum herkesin hayati zor. Az Secilen Yol diye bir kitap okumustum ilk cumlesi buydu. Yasam zordur. Once bunu bir kabullenelim:) ote yandan bugunku ruh halimle catacak yer ariyorum, cok saglikli degilim anlayacagin en iyisi biraz her seyden uzak kalmak. hayat hep zor olacak ama en azindan bu ara yasadigim belirsizlik donemini atlattigimda o zorluklari anlatmak icin yine burada olacagim.
sevgiler

yeliz dedi ki...

tekrar gorusmek uzere:)

CEREN dedi ki...

Yeliz'cim,yaşadıklarınız hiç kolay değil,klişe olacak ama tam bir "hayaller/hayatlar" örneği oldu sizinki..Ben nazara inanırım ama yaşadıklarınız nazar mıdır değil midir bilemem tabii. Sadece düzelecek hepsi diyebilirim sana,seni tanıdığım kadarıyla yazdıkça rahatlayanlardansın,yazmamak seni daha çok gerebilir belki diye düşünüyorum ama günlük gibi bir yere yazıp kimseyle paylaşmadan da yazabilirsin tabii..Kalbin ne diyorsa onu yap,ister yaz,ister suskun bekle ama içini ferah tut, tez zamanda kavuşmanız için dualarımız sizinle, sevgiler ..

Adsız dedi ki...

kotu enerjinin varlığına inananlardanım. en kısa surede yine keyifle okuyacagimiz günler geri gelsin. iyi dileklerimi gönderiyorum, dualarım sizinle. şimdilik hoşçakalın.

Adsız dedi ki...

Merhaba, dualarım sizinle. En kısa sürede, iyi gelişmelerinizle bekliyor olacağım.
yelda

Sessizce dedi ki...

Aaa görünce şaşırdım yeminle. Siz hep yazardınız bizler de keyifle okurduk, hani herkes gider de siz yine kalırsınız gibiydi o kadar kanıksamışız istikrarınızı. Nazar konularına birşey diyemiyorum neticede negatif/pozitif enerji diye de bir gerçek var ama inşallah tez vakitte geri dönersiniz bloğa :/

Bu arada ben pozitif enerjimi yolluyorum Belçika Konsolosluğuna, yeterin gari çıkartın şu vizeleri artık :)

Sevilay dedi ki...

nazara inanmakla beraber bu durumu nazara bağlamak çok doğru gelmiyor, emin ol nazar edecek kişiden çok daha fazla dua eden vardır senin için, sizin için, özellikle de arca için, e tabi yazıların da dua, iyi dilek, iyi enerji nasıl isimlendirilirse onun için bir hatırlatıcı oluyordu aslında, bi de böyle düşün :)
öte yandan gerçekten zor süreç, istediğine istediğin gibi çat, yeter ki iyi olun, düzel gel de okuyalım yazılarını, pek ses veren bi takipçin olmasam da çok seviyorum yazılarını
inşallah bi an önce aile birliğinizi sağlarsınız belçikalarda

Adsız dedi ki...

Sensin dusuncesiz. Bense burayi okuma zevkinden olma pahasina faydasini gorebilecegi alternatif bir bakis acisi isaret edecek kadar kendisini dusunenlerdenim.

Ecehan dedi ki...

Doğrudur, herşey zıttıyla var lakin biz şimdi burada bu mesajı okuyan herkesle ve seninle aynı şeyin pozitifini de oluşturabiliriz öyle değil mi? Lütfen böyle inanalım olur mu?

banu dedi ki...

Insallah en kisa zamanda yeni yaziyi gorunce bize de bir anlamda mujde olacak, vize cikti, kavusuyorlar diye. Ayriligin bu kadar uzadikca ne kadar zor oldugunu ancak uzaktan tahmin edebiliyorum, kimbilir yasarken nasildir. Insallah en kisa zamanda once siz kavusun da, biz okurlar bekleriz. Ama lutfen bilin ki sizi okuyan ve iyiliginizi isteyen cok kisi var. Sevincli haberlerinizi bekliyoruz. Sevgiler. Banu

Adsız dedi ki...

Ben de nazara inaniyorum. Nazar sadece negatif enerjiden gelmez diye duydum, okudum ve sahsen deneyimledigimi dusunuyorum. Iyiliginizi isteyenlerin nazarina da acik olabilirsiniz. Hic duydunuz mu "cocuga nazar en cok ana babadan deger" derler. Bizzat deneyimledigimi dusunuyorum. Nacizane bir noktaya daha dikkat cekeyim. Suanki meseleler cozulsun yine buradayim diyorsunuz ya, nazar sadece belcika meselesiyle sinirli degil inancimca. Paylasmaya devam edeceginiz basit seyler bile iyiliginizi dusunenlerin dahi nazarina gelebilir inancimca. Belirtmeden gecmeyeyim sizi okumaya bayiliyorum. Yazmamaniz benim icin buyuk eksiklik olur. Sizin icin daha iyi olabilecegine inandigim bir seye dikkat cekmek icin, yazilarinizdan mahrum kalmak olasiligina ragmen, nacizane bir yorum benimki. Sevgiler, hersey hayirlisiyla gonlunuzce olsun. Sevil

Gozde dedi ki...

'Birbirinden cesaret alan alan birkaç düşüncesiz' ne kadar çirkin bir yorum. Bu yorumu görür görmez önceki posta girdiğim yorumumu sildim... böyle hakaretlere maruz kalmaktansa yorum yapmamak en iyisiymiş... bu da bana ders olsun ama şunu da ekleyeyim yeliz'in iyiliğine olacağını düşündüğüm bir şeye dikkat çekmek istemiştim, her gün keyifle okuduğum yazılarından mahrum kalmak uğruna hem de.. benim deneyimlerim, inancım bu yönde, nazara inanıyorum, ama keşke yazmasaydım fikrimi...

Adsız dedi ki...

Ben de oyle dusunuyorum sayin gurbuz. Ama yorumumu munasip olmayan bi tarafindan okuyup birileri beni kotu niyetle yaftalayacak diye fikrimi keske yazmasaydim demiyorum.Yelizin arkadasi degil miyiz, arkadas arkadasa samimice hissini, inancini soylemez mi. Birak densizler densizligini yapsin.

yeliz dedi ki...

Arkadaşlar ben çok üzülüyorum lütfen birbirimizi kırmayalım. Ben kimseye kırılmıyorum kimseye nazar ettin demiyorum sadece kendim o kadar negatifim ki tüm negatif enerjiyi nazar da denebilir kendi üzerime çekiyorum belki de kendi kendime konuştukça yazdıkça olumsuzlukları üzerime alıyorum diye şimdilik yazmamaya karar verdim. Çok üst üste geldi nolur siz de kendinizi üzmeyin. Tüm samimiyetimle iyi niyatlerinize teşekkür ediyorum. Sevgiler yeliz

yeliz dedi ki...

Yorumum altta kaldı. Kötü niyet yok arkadaşlar sadece çok üst üste geldi biraz çekildim o kadar. Biraz vicdan yapıyorum biraz hassasım bu ara hepsi bu. Sevgiler

nemecsek dedi ki...

Sayin gurbuz ve sayin adsiz, oncelikle birkac dysuncesiz demek yerine birkac uzerinde iyi dusunulmemis yorum desem daha dogru olurdu, hassasiyetinizi anliyorum, hatami Kabul ediyorum ayni dusuncesizligi istemeden Ben de yapmisim kusura bakmayin, ancak sonuc olarak yaptiginiz yorumlar uzerine Bu yazinin yazilmis oldugunu tekrar degerlendirmeniz getektigini dusunuyorum. Iyi niyetten ben de dahil kimsenin suphe Ettigi yok ama yorumlarinizin etkisinin pek pozitif olmadiginiida yadsimamak gerekiyor.
Yeliz in daha fazla uzulmemesi icin bu konuda baska yorum yapmaycagimi da belirtmek isterim umarim anlasilabilmisimdir.

Adsız dedi ki...

Yorumumu uzerinde epey dusunerek yaptim. Yorumumu tavsiyeniz uzerine bir daha degerlendiriyorum; bu yaziya sebep olduysa yorumum inancim ve deneyimlerime dayanarak yeliz adina sevinirim anca, iyi ki yapmisim. Yorumun etkisinin pozitif olmamasi subjektif bir konu, buna kendi algilamaniza dayanarak siz karar veremezsiniz, dolayisiyla cikariminizi yadsiyorum. Belki faydasini gorecek biraz cekilmekle, benim malumatimi, deneyimlerimi paylasmama binaen. Ben de yorumumun iyiligini istedigim bir insana pozitif etkisinin mutlulugunu duyacagim. Sevgili yeliz, sen uzulme diye ben de kaciyorum, baska fikre, inanca tahammulsuzluge,herseyin en iyisini ben bilirimcilikle cahilce ona buna satasilmasina hic tahammulum yok, ondan sebep. Sevgiler yeliz, iyilik diliyorum sana ve ailene..

nemecsek dedi ki...

Once "sen" sonra "cahilce" ve "satasma" laflari , tarziniz cok cirkin, beni itham ettiginiz seyleri kendinizin yaptiginin ( cok daha cirkin bir tavirla ustelik ) farkinda degilsiniz. Yazik!

Adsız dedi ki...

Tarzim genel gecer bir tarz degildir, size ve sizin gibilere mahsus, sizin gibilerin anca kendi tarziniza benzer bi dilden anlayacaginizi dusundugum icin takindigim bi tarzdir. Gordugunuz gibi size takindigim tarzimin da gayet farkindayim, yazik olan bisey yok yani uzulmeyin. Tarzima laf edecek son kisi de sizsiniz. Bir daha boyle ortamlarda cirkince ona buna satasmayi akliniza getirdiginizde, 'ya biri de cikip bana benim tavrimla cevap verirse' deyip kendinizi cirkinlikten alikoyarsaniz size takindigim tarzim amacina ulasmis demektir.

nemecsek dedi ki...

#hihievet

Adsız dedi ki...

Geçenlerde çok eski bir arkadaşım aradı. Sesinden, çakırkeyif olduğunu anladım. Genç kızlığımızdan, hayatımızdan falan bahsettik. "Nereden nereye" dedik falan. Sonra laf arasında bana dedi ki "Ben senin hayatını çok kıskanıyorum" Şaşırdım, "Benim öyle kıskanılacak bir hayatım yok ki" dedim. "Üç defa ölümden döndüm, büyük kayıplar yaşadım, oğlumun türlü mücadeleleriyle, boğazımda bir yumruyla yaşadım yıllarca. Üstelik şimdi birer ay arayla, kocamla işsiz kaldık. Ne yapacağımızı düşünmekten beynimiz patlayacak neredeyse" dedim. Sessizlik oldu, sonra dedi ki "Ay biraz içim rahatladı"

Bu bana o kadar koydu ki.. Benim çocukluk, gençlik arkadaşımdı o. Neredeyse hayatımızın üçte ikisi birlikte geçti. İçkili de olsa, nasıl söyledi bunu, nasıl? Şu ana kadar kimselere anlatamamıştım bunu. Meğer şimdi sırasıymış. Demem o ki, ruhu hasarlı insanlar var ve onlar bilmeden de olsa karşılarındakine zarar veriyorlar. Ha, susmak, içine kapanmak, mutluluğunu saklamak çare mi dersen, değil. Hiç değil. İçe döndüğüm bir dönemim oldu, o da iyi gelmedi bana. Biz konuşmayı, yazmayı, anlatmayı seviyoruz. Başka türlü mutlu olamayız gibime geliyor. Fakat ara vermek iyi olabilir. Aslında çok da bilemiyorum, ben de hala iyileşmedim, yaraya merhem olabilecek yeterlilikte değilim. Sadece seni anladığımı ve en yakın zamanda şahane haberler almanı dilediğimi söylemek için yazdım. Biraz da içimi döktüm o arada :)

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Artık ailene kavuşmanı daha çok istiyorum çünkü sen onlara kavuşunca biz de yazılarına kavuşacağız Yeliz:)
Sevgilerimle...
Pınar

GeCe dedi ki...

Çok yıpratıcı bir süreç olduğunu biliyorum, ilk yurtdışı tecrübemizde 1 yıla yakın ayrı kaldık eşimle. Hasretten ağır hastalıklara düşmüştüm. Ama şuan sana tek söyleyebileceğim vize hallolduktan çok değil bir ay sonra bunların hiç birini hatırlamayacağınız. Hele 1 yıl sonra ise tamamen yeni hayatınıza adapte olacaksınız. Göçmen anneler grubu var fb da. PınarMermer bir video yayınladı geçen gün. Uzakta ve dayanıklı. İzlemeni tavsiye ederim iyi gelecek.

Dualarım sizinle❤️

Gezilecekyerler dedi ki...

Severek takip ediyoruz, ara vermeyin lütfen

enne dedi ki...

Eğer böyle hissediyorsan böyle yapmalısın, burası senin, ne istersen o olur. Burayı okuyanların negatif enerji vereceğine inanmamakla birlikte kalbinden geçen neyse o olöalı diyorum. En kısa zamanda ailenizi birlikte Belçika'da görmek dileğiyle..

ahu dedi ki...

yelizcim, çok üzgünüm, fitili ben mi alevlendirdim bilemedim :(. bütün kalbimle herşeyin bir an önce yoluna girmesini diliyorum. senin için ailen için en iyisi olsun bir an önce. sen güçlü bir kadınsın bu da geçecek. biraz daha sabır.

Gulcin dedi ki...

Canim yeliz, gececek. Bunlar en en en zor zamanlari tasinmanin. Inan bana vizede sorun yasamayan yok. Sizinki biraz uzun oldu ama haklisin :( hatirliyor musun biz de Denizin vizesini bekledik haftalarca. Ah ne zordu o beklemek, denizi annemlere goturememek. Ama bak vizesi de geldi, Deniz de defalarca Turkiyeye gitti. Sizin icin de oyle olacak. Vizeler cikacak ve hersey yavas yavas yoluna girecek. O arada sen nasil iyi olacaksan oyle yap. yazmak istemiyor musun yazma. sen yeniden isteyince bulusuruz. Burasi seni mutlu etek icin varolmali. Icinden ne geliyorsa o. Canim arca da, Ilker de sen de iyi olun gerisi bos. Tum iyi dileklerim sizinle. Umarim bir an once cozulsun su dugum. PS: bu atara turist vizesi ile gecici gelmelei sorun mu olusturuyormus?

klavyekralligi dedi ki...

Yasadiklariniza gercekten uzuldum. Aylar once siz henuz Turkiye'deyken bir yaziniza yorum yapmistim. Turk uyruklulara vizenin zor verildigini soylemistim. Bana biraz kizmistiniz. Iste tam da bu olanlardan bahsediyordum. Vize olayi bircok kisi icin cok can sikici ve uzucu. Gercekten uzuntunuzu hissettim ve elinizi tutup destek olmak istedim. Siz elinizden geleni yapiyorsunuz. Her sey yasal ve gerekli evraklari sunuyorsunuz. Gerisi vicdanlarina kaliyor maalesef. Umarim en kisa zamanda su vize cikar da rahatlarsiniz. Biliyorum, asla ailenizle birarada olmak gibi olmaz ama daralip bunaldiginiz bir anda, belki bir haftasonu kahve icebiliriz bir yerlerde. Siz olumlu dusunmeye calisip onunuze bakin. Guzel dusunceler guzel haberleri ceksin. Not: Ixelles'deyim, cok da uzak sayilmam. 1,5.yas bebem de var benle, belki seversiniz hem. Degisiklik iyi gelebilir.
Kolayliklar dilerim,
Mina

Fatma dedi ki...

Maşallah. En kısa zamanda herseyin yoluna girmesini dilerim, sağlık ve mutlulukla.

yeliz dedi ki...

Mina hanım teşekkür ederim. Siz o mesajı yazdığınızda ben zaten birlikte başvuru yapamamış olduğumuz için zor günlerin bizi beklediğinin farkındaydım, kızmaksa size değil, biraz da başıma gelenlere kızmıştım diyelim. çok naziksiniz teklifiniz için çok teşekkürler, inşallah bir gün buluşur bir kahve içeriz, çok yakınız gerçekten. sevgiler.

yeliz dedi ki...

çok teşekkür ederim Cerencim, haklısın ama belki de kendi kendime nazar değdiriyorumdur :)

yeliz dedi ki...

hiç merak etmeyin benimkiler yanıma gelsin yine uzun uzun yazar başınızı şişiririm:)

yeliz dedi ki...

çok teşekkürler :)

yeliz dedi ki...

yok yok gittiğim yok, inşallah yakında tekrar görüşeceğiz :) çok teşekkürler :)

yeliz dedi ki...

Sevilaycım inşallah. Ben de senin gibi düşünüyordum inan. Ama öyle çok üst üste geldi ki ... çok teşekkürler :) öperim

yeliz dedi ki...

Tamam :) bence de öyle inanalım:) sevgiler çok teşekkürler

yeliz dedi ki...

evet evet bence de ve inşallah çok uzun sürmeyecek:)

yeliz dedi ki...

görkemcim çok dokundu anlattıkların, seni çok iyi hissettim. iyi ki anlattın. "ruhu hasarlı insan" gerçekten çok doğru bir ifade. burada paylaşmasam etrafımdaki insanlara anlatıyorum, gerçekten de paylaşmaya anlatmaya ihtiyacım var, şişiyorum resmen :)))

yeliz dedi ki...

sevgiler:)

yeliz dedi ki...

tabii izleyeyim hemen teşekkürler:)

yeliz dedi ki...

çok teşekkürler :)

yeliz dedi ki...

yok canım senden evvel annem ablam herkes aynı şeyi söylüyordu, kendini kötü hissetme. Şimdilik böyle yakında görüşürüz :) öperim sevgiler

yeliz dedi ki...

inşallah gülçinim inşallah çok öpüyorum

Adsız dedi ki...

Sevgili Yeliz,
Haftaonunu İzmir'de çok sevdiğim bir ablamda geçirdim. Cumartesi günü Agora'ya uğramam gerekti.m Aklımda hep sen vardın. Ne kadar tanışmasak da "inşallah vizeleri çıkmıştır çıkmadıysa da yakın zamanda çıkar" diye geçirdim içimden. Sen hala İzmir'de misin bilmiyorum ama açıkçası belli mi olur belki Arca'yı görürüm diye etrafa bakınmadım değil (sizin Agora saatiniz olmadığını bilmeme rağmen :-))
Sanki koca İzmir'de gelip beni bulacaktı Arca. Neyse bu da böyle bir anı olsun. En kısa zamanda iyi haberlerini almak dileğiyle sevgiler.
Zeynepp