23 Kasım 2008 Pazar

Nanik



Dün yine midemde heyecan ağrıları ile doktor kontrolüne gittik.
* Velet bize bütün ultrason boyunca dil çıkardı. Çok ciddiyim resmen nanik yaptı. Bir güzel onu saran sıvıdan içti bir işemediği kaldı.

* Arkadaşın pipisini ilk defa gördüm. Önceki kontrollerde nasılsa ilker gördü diye, meraklısı da olmadığım için hiç aaa nerde nerde filan demiyordum.

* Kalp kapakçıklarının tamamını gördük. Ve tabi o dehşet kalp atışlarının sesini de duyduk yine.

* gözleri yanakları ağzı herşeyi artık rahatça görebiliyoruz.

* 890 gr - gelişimi normalmiş. Sanki bana hala ufak gibi geliyor.

* Ben 59 kilo tartıldım, yani 8 kilo almışım, son 5 haftadır da 1 kilo almışım. Bu defa fırçadan yırttık. Dikkatli yemeye devam, çünkü asıl bundan sonra inanılmaz bir iştah açıklığı beni bekliyor.

* Tetanoz aşısı aradık, hiçbir eczanede bulamadık. Anne bebek sağlığı merkezi edinmem lazım ki bu tür aşıları hemen yaptırabileyim.

* Düdükcanın tekmelerinin kasıklarıma doğru olmasının sırrı çözüldü. Bizim velet ters duruyormuş. Önemli değilmiş, belki düzelirmiş, düzelmezse sezeryana karar verilirmiş.

* Yemeklerin ağzıma gelme hissi normalmiş, yemekerden sonra birkaç leblebi sorunu çözermiş.

* Aralığın 4 ünden itibaren uçak kesinlikle yasakmış ki bunu biliyordum sadece tekrar sordum. Önümüzdeki 2 hafta seyahat ettim ettim, sonrası artık ev kuşuyum.

Şimdilik herşey normal görünüyor. Bugün İlkerle sahilde yürüyüşe çıktık, serin ama tertemiz bir hava. Konuşuyorduk, dedi ki keyifli bir hamilelik geçiriyorsun değil mi? Evet, tabii ki bazı sıkıntılar oluyor, çok yoğun çalışıp yorgunluktan ağladığım bile oldu ama yine de pek çok insandan daha rahat bir dönem geçiriyorum. En azından öyle aman aman bir bulantım olmadı, düdükcan ana rahmine düştüğünden beri sürekli gezmeme rağmen hiç sağlık sıkıntısı çekmedim, veletle iyiyiz, bana yardımcı oluyor... Sonra her türlü hormanal manyaklığıma anlayış gösteren bir ilkerim var. Yani keyfimin yerinde olmaması için hiçbir sebep yok. Bir de sağlıkla ufaklığı kucağımıza alırsak daha ne isteriz?

8 yorum:

Mon Petit Chou dedi ki...

çok az kaldı, ufaklığı kucağına almaya. seninde benim gibi rahat bir hamilelik geçirmene sevindim. tek farkla hormonal değişimleri anlayışla karşılayan bir eş yoktu. bir bilim adamı ile evli olunca aşerme bile yaşayamadım.

ruhdagı dedi ki...

Her şey ne güzel tıkırında gidiyor gibi, böyle okuyorken çok keyifli :)

Leblebi detayınıda not aldım :)

yeliz dedi ki...

sevgili mukaddes,
şimdilik herşeyin iyi olması yetmiyor tbii her zaman yanında anlayışlı insanların da olması önemli

merhaba ruhdağı,
okuması bana bile keyifli geliyor:))

mummy dedi ki...

Sağlıkla kavuşun yavrunuza böyle keyifli ve rahat geçsin hamileliğiniz..Adakızın bloğundan atladım buralara..Bir minik daha konmayı beklerken annesinin kucağına takip etmek istedim..Sevgiler..

laleninbahcesi dedi ki...

keyifli hamilelliğin keyfi de başkadır. Ben büyük kızım da karnım büyümese hamile olduğumu anlamayacaktım. Küçükte de yerlerde süründüm, ödeştik. İkisinin bi rası olsaydı süper olacaktı ama olmadı ille de her şeyi aşırı uçlarda yaşayacağım.
Sanırım miniğin maceralarını okumaya az bi zaman kaldı. Sevgiyle

yeliz dedi ki...

merhaba mummy,
ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için teşekkürler

sevgili lale,
sırf ikinci bana çok çektirecekmiş gibi geldiğinden yeminliyim, 1 tanede kalacağım:)

Gulcin dedi ki...

Arada gelip hangi haftalara yakinsan onlari okuyorum, ay nasil iyi geliyor.
Bugun su ana kadar 8 kilo aldigimi farkedince bir afallamistim. Hala da afallamis durumdayim ya. Hani ben dikkat ediyordum hani iyi gidiyordum derken pat 8 kilo :) Herkesin hamileligi kendine ozgu tabi ama gelip sende de 8i okuyunca ben bir rahatla Yeliz! Ay kadin milleti allah seni ne etsin :)

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Bu Bayan Jane Alison, özel bir kredi borç veren herhangi bir mali yardıma ihtiyacı herkes için bir mali fırsat açmak vardır kamuoyunu bilgilendirmektir. Biz açık ve anlaşılır terimler ve durumu bir altında bireyler, firmalar ve şirketler için% 2 faiz oranıyla kredi veriyoruz. E-posta ile bugün bize ulaşın biz sizlere kredi şartlarını ve koşullarını verebilir böylece: (saintloanss@gmail.com)