7 Aralık 2010 Salı

Sevgili günlük

Kış geldi. Tarihe bakıyoruz, 7 aralık yuh demek istiyorum. Uzun zamandır bu kadar uzun bir sonbahar yaşamamıştım. Şikayetçi değilim, ben soğuk sevmem, üşürüm.

Kim üşümez ki?

İlker balık almaktan vazgeçti bu kış kıyamette balık tutmaya gitti. Her seferinde arıza çıkarırım, bu defa gıkım çıkmadı, insanın canı bu kadar mı balık çeker? Yoksa İlker bu balığa gitme olayında fazla bıkbık etmeyeyim diye özellikle mi balık almayı erteledi?

Çok alık balık bir sohbet oldu, sustum!


Dün yıllar sonra ilk defa düz vites araba kullandım. Çünkü neden? Artık elimde kalmasına ramak kalan arabamı değiştiriyoruz. Hem dizel hem de otomatik vites arabalar hem pahalı hem de seçenekler sınırlı. bu sebepten düz vitese dönüş yaptım.

Vitesli maceralar yakında bu adreste!

Bu yıl çam ağacı süslemek istiyorum. Kocaman olsun, Arca ile birlikte süsleyelim. Kipa yılbaşı havasına bürünmüştü, ne güzel. Şimdi asıl Beyoğlu’nda olmak vardı. Ne güzel olur İstanbulda yılbaşı.

Yeni yılda ağaç süslemenin aslında bir Türk geleneği olduğunu biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız, buraya bir tık.

Beynim hücrelerimi kamaştırasıya kadar çocuk eğitim kitapları okurken – artık kendimi nasıl motive etmişsem :) - hiç uykum gelmezken, 2 aydır elimde süründürdüğüm Japon edebiyatı ruhumu zenginleştirirken papatya çayı etkisi yapıyor ve istisnasız her okuduğumda sızıyorum!

kitap perileri buraya!!

Şunun şurasında bayram tatili biteli ne kadar olmuşken yine tatil olsun diye takvimleri karıştırıyorum. Yıllık iznimden kalan 4 günü sonuna kadar kullanacağımdır!

Dün biraz yoğun çalışınca bugün pilim bitmiş, yaşlanıyorum, nerde o mesaiye kaldığım günler?

Son olarak sabah Arca dudağımı patlattı. Uyurken öpeyim diye eğildim, kafayı bir çevirdi! BAM !!

Sakarlık anadan oğla geçen bir yönetim biçimidir!

6 yorum:

Adsız dedi ki...

yeliz guldurdun beni yaa canım da cok sıkkındı, bu post cok iyi geldi :),
araban simdiden hayirli olsun,
ben tam tersi duz vites hastasi bi insanim, istedigim gibi hizlanayim kontrol bende olsun hissi yuzunden. gerci istanbul trafigi hesaplanirsa otomatik daha rahat ama, duz vites iyidir diyorum :)

laleninbahcesi dedi ki...

İlker işini biliyor vesselam...
Yeliz kaç gündür benimde vanımı balık istettiğinin farkındamısın ama Naziş sevmez, kimi buğulama kimi tava derken üşendim...

İki akşamdır bende iki sayfa okuyup sızıyorum:)

Aslanım Arcaya öpücükler... hepinize sevgiler

MELTEM dedi ki...

son cümleye bayıldım.
taze balıklarımızın geldiği anda davet edeceğimdir seni...

yeliz dedi ki...

kirazım istanbuldayken almıştık bu otomatiği gerçekten çok rahatlık ama şimdi hesap kitap akı bokunu kurtarmıyor vazgeçtik:) bakalım belkim ben de severim yeniden vites atmayı:)

yeliz dedi ki...

en iyisi balığı dışarıda yemek sevgili lale, böylece herkes kafasına göre takılır:)

yeliz dedi ki...

:) teşekkürler Meltem