13 Ocak 2014 Pazartesi

Grip beni teğet geçer - mi acaba?!


An itibariyle yine bir ateş nöbetinde karşınızdayım sayın seyirciler! Hayır bu defa İlker. Cuma gecesinden beri 38.5'in altına düşmeyen ateşin tek açıklaması muhtereme göre it gribi! Bence h3n2 mi ne herhalde ondan. Bütün belirtiler net. Ama ona sorsan köpek ettiği için farklıymış bu, it gribiymiş, öyle diyor.  Dağ gibi adam (tamam bir everest değil ama bir sipil dağı olabilir pekala) iki gündür kolunu kaldıramadı. Bir yerlerde okumuş ilaç şirketlerinin ilaç satmak için laboratuvar ortamında ürettiği bir virüsmüş, ellerinden öpüyor üreticileri, buradan da belirteyim dedim. 


Ateş düştü mü deli fişek. Bugün bir ara Arca ile oynadı bile. Ama umumiyetle ateş olduğundan ayağa kalkacak hali yok. 

Ateş 39.7 olduğu an kafasına koyduğum soğuk ıslak bezler için "kadın beni hasta mı edeceksin (!) buz gibi bu bez" şeklinde çemkirmesinden kendinde olmadığı belliydi. Allahtan duşa girdi de biraz rahatladı. Ama inkar edecek değilim fena halde panikledim. Arkadaş bu ne yav!? Hayır hastalık yeterince sinir bozucu bir de kendinden geçmiş taklitleri yapıyor kafayı yiyeceğim. Hangi insan evladı havaleden hemen önce karısıyla dalga geçer?

Tam da Arca'nın influenza testi negatif çıktığında, kan değerleri ve boğazının korkunç görünümüyle antibiyotiğe başlanmasının tek tesellisi olarak maaile gripten yatak döşek yatmayacağız diyorduk.  

Beni diyorum teğet geçer mi? Bu it gribi midir nedir bu kadına acır mı? Zira yaklaşık bir haftadır uyumuyorum. Ateş ölçer uzuvlarımdan biri oldu, meyve soymaktan binbir çeşit ot ile şifa karşımları yaratmaktan, çarşafları değiştirip zırt pırt odaları havalandırmaktan bu arada her ateşi çıktığında vasiyetini yazmak üzere kağıt kalem talep eden İlkere şefkat yapmaktan, Arca'nın bu şefkate gösterdiği oedipodik tepkilerden o kadar tükenmişim ki akşamın ilerleyen saatlerinde kolumu bile kaldıramıyor, psikolojik olmasını umduğum sırt ve bacak ağrılarımı görmezden gelmeye gayret ediyordum. 

Arca'ya uyumak için odasına gitmesini gelip kitap okuyacağımı söylemiş, amma velakin unutmuştum. Garibim beni beklemekten uykusu gelince uyuyuvermiş, düşün yani buna bile sevinmiştim. 

Arca demişken...

Cuma günü yüksek panik şikayetiyle doktora gittik. Hayır şikayet benim. Bileceğim yani grip mi boğaz enfeksiyonu mu ne? Gittik. Doktora da söyledim "bak çok endişeleniyorum endişelenmemem gerektiğini biliyorum ama yine de kendime engel olamıyorum." Aklından bana sakinleştirici yazmak geçti mi bilmiyorum ama sanırım ortalığı ayağa kaldırdım. Önce influenza testi yapıldı. Dediğim gibi negatif.  Test sonucu böyle çıkınca bir kan testi, crp almış başını gitmiş. Boğazı bembeyazdı tekrar kültür. Ama kan testi sonuçlarını yorumlayan doktor -artık benim paniğim mi tuz biber oldu bilmiyorum - antibiyotiğe başlattı. 

Öyle işte... Arca'nın mikrobu beş kilometre öteden yakaladığını biliyoruz dolayısyla eğer o influenza mıdır nedir test doğru sonucu verdiyse bugün yarın Arca gribin kollarından hepimize selam eder... De diyorum ki acaba ben yırtar mıyım? İlahi güçler birleşir de şu zavallı anneye bi güzellik yapar mı be? Teğet geçer mi ha? Ayak üstü bir tarih yazar mıyım? 

Görsel bu gecenin hatırası olsun. Bu muhteşem kitap da bana hep hastalıkları hatırlatacak, hakkını veremedik gairibimin:)

9 yorum:

çölyak dedi ki...

Tylolhot'u şiddetle öneririm(yan etkisi kasları çok gerdiği için kalp krizi tehlikesi güşük oranda var ve biraz da uyutuyo). Geçmiş olsun...

buya dedi ki...

inşallah geçer.. tam acaba arca nasıl oldu diye bakmaya gelmiştim ki, ilker hasta olmuş. seni ve arcayı yataklara düşürmeden yırtarsınız inşallah. ay bi de İlker'e karantina falan uygulasaydın:P (bu kadar laf ettim hasta olursam kesin İlker'in ah'ı tutar diyorum o kadar:D

Adsız dedi ki...

Seni okumak gerçekten keyifli.
Teşekkürler.
Bu arada hepinize çok geçmiş olsun.

gulsenz dedi ki...

Cok gecmis olsun, geçsin ve bir daha gelmesin ...

Sıla Topçam dedi ki...

:( çok geçmiş olsun canım. Umarım seni teğet geçer hatta semtine bile uğramaz. Çocuğun hasta olanı çok zor ama kocanın hasta olanı hiiiç çekilmiyor:))) kolay gelsin sana

Sıla Topçam dedi ki...

:( çok geçmiş olsun canım. Umarım seni teğet geçer hatta semtine bile uğramaz. Çocuğun hasta olanı çok zor ama kocanın hasta olanı hiiiç çekilmiyor:))) kolay gelsin sana

Fatma dedi ki...

Çok geçmiş olsun, acil şifalar.

gonca keskin dedi ki...

çok geçmiş olsun :( eve girdi mi herkesi yokluyor :(
bu kitabın hakkını ben de veremedim, yeniden başlayayım dedim görünce ;)

annelikokulum dedi ki...

Gelmiş geçmiş olsun. Hastalık yazısı bu kadar gülümseyerek okunuyorsa "çok başarılısın işte" demektir...Sevgiler...