27 Ekim 2009 Salı

bir tespit... bir şikayet... ve ilkler...

Arca cücesinin geceleri sıkıntısının açlık olduğunu düşünüyorum.
Bu tabii tamamen benim görüşüm, bilmeceler ve bilinmeyenler içinde kıvranan bir annenin kaçış noktası.
Bence anne sütü mideyi tıkıyor ama tam doyurmadığı için geceleri acıkıyordu. Biz önce anne sütü sonra yemek veriyorduk geçen haftaya kadar. Yemekleri de çoğunlukla yarım kase yiyip bırakıyordu. Süt stoklarını eritince, cuma gününden itibaren sütü tamamen bıraktık. Sadece yemeklerini yiyor. Akşam sabah ve gece emiyor. Tesadüf mü bilinmez cuma cumartesi ve pazar geceleri sık sık uyanmaları olmadı, akşam yattı, sabah kalktı. Tabii gündüz uykularından birini iptal etmemizin de bunda etkisi olabilir derken dün de benzer bir uyku düzeni olmasına rağmen gündüz çok az yemek yemiş, taze fasulye hastası minik öğlen yememeyi tercih etmiş. Meyva püresini de yememiş, sadece 1 öğünlük anne sütü götürmüş. Akşam niyetim emzirmekti ama yemekten sonra banyo yapınca geceye kaydı öğün. Akşam yoğurtlu çorbayı götürdü ama sanırım yetmedi. Veeee... gece 3 defa uyandı. Şimdi tüm bunlar üst üste gelince insan ister istemez acaba sorun açlık mıydı diye tekrar soruyor. Bakalım bugün nasıl geçecek.

Veee bir şikayet. Tam haftasonundan beridir gece uykularını düzelttik derken şimdi başımıza bu saat uygulaması musallat oldu. Hadi biz saatlerimizi ayarladık, Arcayı nasıl ayarlayacağız? 6:30 dedin mi ayaktaydı, şimdi 5:30 a kaydı, hay ben böyle işin... Gün 5 buçukta başlayınca tabii akşam mortluyoruz. Arca en geç 9 buçuk gibi yatağa yollanınca birer koltukta sızıyoruz. 2 gecedir böyleyiz. Bünye ne zaman alışır, Arca nasıl ayarlanır bilmiyorum. Şikayetler hiç bitmiyor:)

Veee ilkler... Arca çok ciddi ve de bilinçli olaraktan "meme" diyor. Bu sabah gözünü dikti ve resmen talepte bulundu:) ayrıca "mama" da diyor. "anne" yi de bilinçli olarak söylüyor ve muhteşem söylüyor. Ya bunu o minik ağızdan duymak ne harika bişey. Ben duymadım ama Ümit ablaya da "cici, cicim" diyormuş. Suya zaten ne zamandır "bu" diyordu. Bence "baba" da diyor ama İlker bilinçsiz söylediğini düşünüyor, ama baba nerde deyince İlkere bakıyor, demek ki onun baba olduğunu biliyor. Yani artık bilinçli söylediği birkaç kelimemiz var.

7 yorum:

k.i.s.d. dedi ki...

İlk kelimeler... ne tatlı. uyku düzenine hasret 6 aylık uykusuz anne olarak dualarıma sizi de ekleyeceğim :) Saat meselesi bize de dert oldu. Aynen 6:30 da uyanan Cevdet beyefendi artık 5:30 da uyanıyor. Bu soruna çözüm bulunursa en çok sevinenlerden biri olacağım galiba. 6:30 a erken 3 gece uyanmasına çok diyorduk, sen misin şikayet eden diyerek 4-5 gece uyanması ve %.30luk yeni halimizle arz-ı endam ediyoruz, hayırlısı. Kolaylıklar dilerim.

İlkay Baskan dedi ki...

nacizane bir onerim olsa;
aksam corba yerine gece tahili yedirmeyi deseniz? o daha tok tutar gibime geliyor, bilmiyorum belki denediniz ben okumayı kacirdim.
canım benim yaa, akilli fistigim, operim onun bal yanaklarindan...

laleninbahcesi dedi ki...

en tatlı zamanları, biz Can'la soluk alıyoruz sanki. Haftada bir gün geliyor, o güne bütün programlar kalkıyor.
Gece uykusuzluğunun nedeni eğer çocuk hasta değpilse mutlaka açlıktır. Acaba sekiz tahıllı gece muhallebilerimi verseniz???

Sağlıklar afiyetler Arca'ya

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

gece tahılı mantıklı bir öneri bence de. uzun süre tok tutar.
anne diyen o kuş ağzını öperim ben arcanın.

kuzunun annesi dedi ki...

Yerim o küçük gevezeyi ben:)

ruhdagı dedi ki...

İlk paragraflara söyleyecek lafım yok o kısmı geçelim ben sevilesi taraflarını ele almayı seviyorum.
Çocukların genelde suyu "bu" diye söylemesi çok değişik değil mi?


Bunlar ne güzel ilkler :)
Öperim Arca'mı gıdıktan.

Anne İş'te dedi ki...

Maşallah diyeyim öncelikle..İlkler hep heyecanlandırıyor değil mi:))

akşam yemeğinden sonra uyumadanbirşey yiyor mu peki??

ve yeni saat uygulamasından biz de muzdaribiz;sabah 7.30 olan seyrimiz 6.30 :((