3 Eylül 2010 Cuma

Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi - Biliyor muydunuz?

- Günde en az 3-4 defa Arca yakınlarımdayken veya yerde oyun oynarken sarsak davranışlarım yüzünden elimin kolumun veya kalçamın çarpması sonu Arcanın yere kapaklandığını, yine aynı sarsaklık sonucu ara sıra elini sürgülü kapıya sıkıştırdığımı?
- Arca’nın tam 4 defa alnının aynı bölgesini muhtelif yerlere çarpmak sureti ile pinpon topu gibi şişirdiğini?
- Arca’nın durduk yerde defalarca düşebildiğini ve Yelizin sakarlık genlerinin Arcaya geçtiğinin tüm aile tarafından kabul edildiğini?

- Peki Arca’nın Bebek Koala kitabını 1 gecede üst üste 4 defa okutarak “İyi geceler ponpon” kitabı ile sahip olduğu 3 kerelik rekorunu kırdığını?
- Arkadaşım Eşek şarkısının arka arkaya 2, Almanyanın Eurovizyon şarkısının 3 defa mutlaka çalındığını?

- Yelizin sıklıkla kullandığı s.kt.r kelimesinin Arca tarafından öğrenildiğini (HASS S….R! – Niçin dublajlardaki gibi lanet olsun demiyorsun kadın!!)
- İlknura “iknuk”, Emreye “emmi”, İlkere “ilkey”, Cansuya “tantu”, Tuna “una”, teyzeye “deyde” derken Yeliz, anane, dede, Nilda, Alpi gibi isimleri doğru söylediğini?

- Arcanın el ve ayaklarının tamamen babasınınkilerin 1/10 oranında küçültülmüş maketi olduğunu?
- Peki yemek yedikten sonra aynı babasınınki gibi göbeğinin çıktığını? Ve daha anne karnındayken göbeğinin büyük olacağının belli olduğunu



Arcanın
- bamya delisi olduğunu ve bu durum karşısında İlkerin babalık testi talep ettiğini?
- özellikle de zeytinyağlı domatesli makka (makarna) yerken kendinden geçtiğini? Domatese hiçbir koşulda hayır demediğini? Et tavuk balık üçlüsüne bayıldığını? Bal, reçel sevmediğini? Henüz “dondurma, çikolata ve nutella” yememiş olmasına rağmen kakaolu puding, browni gibi benzer ürünleri afiyetle tükettiğini, buna rağmen annesinin o ilk üçlüye çocuğunu yanaştırmadığını büyük gururla söylemesinin ne büyük bir çelişki olduğunu?

- en az 10 tane arabası, 2 adet damperli kamyonu, 1 adet çöp kamyonu, 3 adet minik arabası, 2 adet üzerine binilebilen arabası, 1 adet otobüsü, 1 adet kepçesi, 1 adet ambulansı, 1 adet lokomotifi, 2 adet motorsikleti olduğunu ve hala tekerlekli bir şey gördüğünde üzerine atladığını?
- tırnaklarını ve saçlarını kesmenin yegane yolunun Baby TV açmak olduğunu ve Arcanın bu nadir muamele karşısında hipnotize olmuş şekilde hareketsiz durduğunu?
- abi ve abla hastası olduğunu, Duru’ya aşık olduğunu, İlknuru görünce heyecanlandığını, gözlerini kaçırdığını, annebaba eve geldiğinde ilk 5 dakika kesinlikle yüz vermediğini?

- İlkerin tekstil mühendisi olmasına rağmen müteahhitliğe soyunduğunu amma velakin televizyonda inşaat işine giren futbolcu haberine “önüne gelen de inşaat işine giriyor kardeşim, çivisi çıktı sektörün” şeklinde yorum yapabildiğini?
- Şantiye kuşu İlkerin 3 ayda ayakkabı eskittiğini buna karşın ofis gülü Yelizin bir ayakkabıyı 5 sezon giyebildiğini?

Yelizin
- bütün ayakkabılarının İlkerin onayından geçtikten sonra satın alındığını?
- 15 liralık bir kolyeyi satın almak için 3 gün düşündüğünü, içine sindirdikten sonra kalmadığını öğrendiğinde bu defa da 3 gün kolyeyi aradığını?
- zerre kadar anlamamasına rağmen inatla ütü yaparken futbol maçı izlediğini, yorum yaptığını hatta hakeme sövdüğünü, bu arada bu kimin kocası, bu adam hangi memleketten, kaç yaşında filan gibi futbolcular hakkında ipe sapa gelmez sorular sorabildiğini, İlkerin ise bu sorulara sabırla cevap verebildiğini?
- futbolcuların şort boyları ve saç kesimlerinden maçın hangi yıllara ait olduğunu çıkarabildiğini? (Evet İlker 1984 yılına ait GS maçları izliyor!!)


- Son olarak tüm Türkiye'de sadece 229 kişinin adının Arca olduğunu

BİLİYOR MUYDUNUZ?

16 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

Peki siz biliyormuydunuz Yeliz Hanım ne kadar tatlı olduğunuzu...

Kocamla yatakta spor programları izlemeye başlarız... o sırada ben kitap okurum ... kocam uyuya kalır , ben kitabı bırakır , spor programını sonuna kadar izlerim... Rıdvan2ın ayağının kırılmasına bir Samsun maçı sırasında kırılmasına neden olıp, sporu bırakmasına neden olan futbolcunun Yesiç olduğunu...ofsayt ne demektir... Dünyanın , maç başladıktan sonra en kısa sürede gol atan futbolcusunun Hakan Şükür olduğunu... Kaleci Şükrü ile karısının aşk hikayesini felan da bilirim ayrıca:)))) Yani futbolun magazini bana , teknik kısımları kocaya sorulur... cancan güya organik beslenir nerede elinde cips olan çocuk görse arkasından koşar...

Benim Kimya Mühendisi kocam, biri ona kimya ile ilgili bir şey sorsa fıtık olur ve asla dedeiği her şeyi kızlar yapmıştır ve o da keyifle izlemiştir...

iyi oldu bu post , kendi hayatımı gözden geçirmeme neden oldu.

saricizmeli dedi ki...

Acaba diğer 228 Arca da bu kadar tatlı mı?

O kamyönlerden, arabalardan, motörlerden bizde de var. Ama deliriyor tekerlekli işine. YOlda yanımızdan geçen motör, kamyön, otobas, midibüs (minibüs) teker teker sayılıyor.

yeliz dedi ki...

bimukabele (kesin yanlış yazdım) Lale hanımcığım:)

sizin yazdıklarınıza da ben acayip güldüm, harikasınız!!!

yeliz dedi ki...

sarıçizmelim,
nedir gerçekten bu işin olayı!! neyse sen bir fıstık doğurursan biraz dengeleyeceksin en azından:)

Sadece anne.. dedi ki...

Allah iyiliğini versin diyorum :))

Tekir dedi ki...

hhee heee :) alemsin yelizcim :)

ElfAna dedi ki...

Detaya inmissin yaa; goresim geldi sizleri:))

senem dedi ki...

Çok eğlenceli olmuş bu post. Arca fotoğrafta tam bir boncuk!! :))

senem dedi ki...

Çok eğlenceli olmuş bu post. Arca fotoğrafta tam bir boncuk!! :))

senem dedi ki...

Çok eğlenceli olmuş bu post. Arca fotoğrafta tam bir boncuk!! :))

k.i.s.d. dedi ki...

Bizimki de bamyaya bayılıyor Yeliz, biz de çok şaşırıyoruz ailecek :) Harika bir yazı, çok sefdim. Araba kardeşliği kuralım mığğğ? Arka arkaya 35 defa teker dedirtiyor bana:) canım Arca, çok tatlısın tatlışşş!

alev ertürk dedi ki...

bu post cok ama cok hoşuma gitti :)) cok stresli bir anımda tadımı yerine getirdin sağol tatlım :)))

yeliz dedi ki...

kisd!! kuralım valla yakında filomuz olacak.

Adsız dedi ki...

Bu değerli ansiklopedik bilgilerle bizi aydınlatıp ruhumuzu şenlendirdiğiniz için teşekkürler! Kocaman öpüyorum sizi :)))

Evde Yazar dedi ki...

Muhterem eşiniz ile meslektaşmışız, muhtemelen okuldaşız da (Ege Tekstil)
:)

yeliz dedi ki...

yok ilker itü tekstil mezunu ama evet meslektaşsınız :) gerçi on yıldır yapmıyor ama :)