20 Haziran 2012 Çarşamba

Yılsonu gösterisi


Toplumun bizden beklentisini karşıladık.

Oğlumuz okul gösterisi için canhıraş hazırlandı.

Birinci dereceden akrabalarımız haberdar edildi.

Önceki gece tüm fotoğraflar makinalardan silinerek temizlendi, şarjları dolduruldu.

Büyük makine ile zoom edilerek fotoğraflar, küçük makine ile sadece video çekilecek.

İlker’in annesi ön sıradan tam dokuz kişilik yer tuttu, hatta cesurca savaştı yerlerin bir tanesini bile kaptırmadı! Panter babaanne:P

Dededen Deniz Bebek’e anneanneden teyzekızı Duru’ya kadar herkes hazır ve nazır gösteriyi izledi. Teyze, video çekiminde sorumluydu.

Mezun miniklerle Atatürk’ün hayatını anlatan jimnastik sınıfı gözlerimizi nemlendirdi, daha minikler dansları ile gözümüzden yaş getiresiye kadar güldürdü. Yüz küsur kare fotoğraf… hatıra… vesaire…

Dediğim gibi yılsonu gösterisi platformunda toplumun bizden beklentisini fazlasıyla karşıladığımıza inanıyorum.

Gel gör ki uzundu. Çok uzundu! Akşam altıda başladı, biz Arca’yı yaka paça kulisten topladığımızda saat dokuzdu, üstelik daha gösteriler sürüyordu.

Tamam her şey çok güzeldi, ağlayan zırlayan minik olmadı, (sadece son bale gösterilerinde arkada kendi başına takılmayı tercih minik ile hareketleri büyük bir sorumlulukla yapmaya çalışırken esnemesine hakim olamayan tatlı kızı saymıyorum. Bir de sahneden indirildiği için yeri göğü inleten bizimkilerin küçük Yasemin’ini) her şey çok güzel yapılmış, özenilmiş, hazırlanılmıştı. Cümleten çok eğlendik. Ama çok da yorulduk, hatta sonralara doğru herkesten “ne zaman bitecek, bitse de gitsek, sinemada bile ara veriyorlar, üç saat oldu tuvalete gidemedik” şikayetleri duyulmaya başladı.

Neden böyle tercih edilmiş, neden bu kadar uzundu anlam veremedik. Hani 3-5 yaş bir gün 4-6 yaş başka gün yapılamaz mıydı?

5 yorum:

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Offf ya yıllardır söylediğim şey, hele önceki kreşte tüm yaş gruplarını bir güne sıkıştırıyorlardı, hepi topu bizimkisi 3 gösteriye çıkacak diye 5 saat oturduğumuzu bilirim. Ya aynı yaş grubunu arka arkaya yap bitiren gitsin ya başka bir güne. Bu sene de öyle 3 saat sürdü. Ben ve kuzenim hariç herkes gitti zaten en güzel gösteri de sonuncuymuş, çok üzüldüler sonra, insan bir program akışı falan verir o da yok, sonra prof. çekim var diye kamerayı yasakladılar. Bildiğin 2 sınıf mahalle kameramanı, çocuklar yerine bolca velileri çekmiş. Her seferinde söylüyorum tınn, bir İng powerpoint sunumu oldu çocuklara 130 kelimeyi tekrar ettirdiler içim şişti. Bak ne kadar doluysam yazdıkça yazasım geliyor ben de onlar gibi kendimi durduramıyorum, böyle birşey mi acaba?:)))

Asortik Krep dedi ki...

Bunlar yaşanmadan "veli" olamıyorsun :))

kuzunun annesi dedi ki...

2 saat 15 dakika ile bu sene rekor bizde sanıyordum , beterin beteri varmış , çok gereksiz ve yorucu , Arcam 3 gün kendine gelemz artık

alev ertürk dedi ki...

iyi güzel deeeee o kadar çekilen fotodan bir tanesi bile neden burda yoook :(((

yeliz dedi ki...

of reyhan be cidden çok sinir bozucu. ikna olmadılar mı?

asortik krebim, güzel bir yaklaşım:)

hayat hocam allahtan arca keyifliydi, hepsi keyifliydi, eve geldiğimizde hala şarkıları söylüyordu. Bunu da başarmış olmaları takdire şayan ne diyeyim:)

ALEVVV!! Bakalım kim atlayacak diyordum:)) Fotolar az sonra