14 Mart 2013 Perşembe

Kutu oyunları

Arca'nın oyundan oyuncaktan anladığı "araba"! Benim gibi arabayı kullanmakta bile beceriksiz bir kadına reva mı bu! Bir de her gün otobanıydı şehir içiydi derken 60 km yol yapıyorum. Hala da mallıkta üstüme yok. Benim kadar araba kullanan kadını erkeği herhangi bir cinsten insan evladı şimdiye TIR tepesinde uzun yol şoförü olmuştu şerefsizim!

İş oyun oynamaya gelince hop arabalar çıkıyor ortaya. Iyyyy gıcık oluyorum, ve itiraf ediyorum o küçük ayakları pedallara yetişse benden iyi kullanır arabayı.



Bak misal bunun akranlarında bir dinazor merakı var. Bizimkine Sakar Cadı Vinin'nin dinazorunu aldık yok sarmadı dinolar. Teknoloji bebesi! Legolar var, var da, onlar da bir yere kadar. Kız doğuraydık iyiydi.

Neyse geçen Nil kutu oyunlarına el atın dedmişti. Baktım NA bizimkine bir hafıza kartı oyunu almış süper. Tamam yine Cars karakterleri filan var ama en azından konsept farklı:)

Derken doğum günü ile birlikte hayatımıza "Make'n brake" ve "Rush hour" girdi.

Allahıma şükürler olsun.

Rush hour yine NA'nın hediyesi, nefis bir şey. Yine arabalar var ama allahtan yarış değil. Dondurma aracını sıkışık trafiğin içinden çıkarmaya çalışıyorsun. Arca bazen sinirlenip kaza yaptıra yaptıra çıkarıyor arabayı yani pek mülayim oynadığı söylenemez.


Make'n brake'te karttaki şeklin aynısını belli bir sürede yapmaya çalışıyorsun. Bunu için ahşap blokları kullanıyorsun. Yani sen kullanıyorsun ama Arca cücesi elindeki zarla senin yaptığın şekilleri deviriyor. Oyun disiplininden, kurallardan zerre anlamayan bir veletle ne kadar eğlenilirse işte o kadar eğleniyoruz.

Benim gibi kural kontrol manyağına böyle bir velet düştü ya... Benim bahtsızlığım mı onun kötü talihi mi bilmiyorum. Neyse arabaları çarpıştırmaktan iyidir.

Sizin bebeniz benim haydut gibi oyun bozan değilse alınız oynayınız sonra bana allah razı olsun duası ediniz :)






4 yorum:

ElfAna dedi ki...

Rush hour dedigimiz kadar varmis degil mi? Oynamaya size geliriz artik:)

yeliz dedi ki...

Kızım alsanıza çocuğa kıyamam:) despot kadın
Gelin gelin arcanın dötlüklerine dayanabilirseniz süper eğleniriZ

nil dedi ki...

Kutu oyunları süper, bir tane alıyorsun, kuralı dışında her türlü oynandığından, bir kutudan 5 oyun garanti. Mesela dün akşam yut yut timsahın toplarıyla ,top saklama yuvarlak şeysine, timsahlara basarak basket atma oynadık ana oğul hehee ben de başardım.Bir de bu çocuğuna rush hour almayan Elf kadını ve ailesi bize dinozorlu bir oyun aldıydı, Berk kendi havasında takılıyor ama Murat ve ben acayip hırs yapıyoruz, ortada dönen bir dino, uzuuun kuyruklu, oyuncularda kart var bir tane ve dinonun etrafında kartlar, kendi serini bulmaya ve sürekli dönen dinozora asla çarpmamaya,kartı almaya çalışıyorsun, eğlenceli ve arabasız :P

Unknown dedi ki...

Camelot Jr. ( Rush hour mantığına benzer şövalye prensesi kurtarıyor- ben tabii bu kurtarma olayına kılım, ondan dolayı hikayeyi değiştiriyorum:)), Camouflage ( yine benzer mantıkta fakat bu sefer verilen zemine uygun olarak kutup ayılarını ve köpek balıklarını yerleştiriyorsun), Katamino( görsel algı, strateji oyunu), Bla Bla (resimlerle milyon tane öykü oluşturma oyunu) ve Cartoon it ( resim çizme oyunu) ...

Ama tabii en zevklisi araba çarpıştırma:))