28 Mart 2013 Perşembe

Tespitim geldi Vol.4 : trafik

Kadın şoförlerin trafikte yol vermemesi gibi bir kaide mi var? Çok pis cinsiyet ayrımcılığı yaparım, bu konuda affım yok. Kadın şoförler yol verince özgüvenleri mi sarsılıyor ne oluyor bilmiyorum ama kaza yapmacasına inatçılar.

Sadece o da değil. Kazaya da tahammülsüzler. Geçen bir arabaya sürttüm yolda giderken. Şoför erkek, özür diledim akşam akşam iş çıktı filan diyorum. Adam anlayışlı, "olur hocam ya sıkma canını" diyor, yanındaki kadın başladı çemkirmeye, yok araba yeniymiş yok dikkat edeymişim. Muayyen günü müdür nedir, muhattap almadım ablayı.
Erkek şoförler gerim gerim gerinmesin abicim, alayınız park özürlüsünüz, ahan da bu kadar net yazıyorum. Bizim bir komşu var senden iyi olmasın, arabayı bırakıp gidiyor, öyle yanaştırayım, mesafe ayarlayayım filan hak getire. Kocamdan gayrı iyi park eden şoför tanımam. (okuyor burayı yalakalığımı da yapayım.)

Sen çok mu iyi şoförsün diye sorana soruyla cevap verir konuyu kapatırım; her sinema eleştirmeni muhteşem filmlere mi imza atıyor güzel kardeşim?

Ha unutmadan bir de akşam saatleri trafik kurallarının çiğnenmesinde bir sakınca yok mu? Yoksa hava kararınca direksiyon başındakiler birer kurt adam-kadına mı dönüşüyor? Hayır bilelim ona göre hareket edelim. Sinyal vermemekler, kırmızı ışıkta geçmekler şerit ihlalleri… Say say bitmez.

Bitmedi. Ben bu emniyet şeridi öküzlüğünü İstanbul'a özgü bir folklor sanıyordum meğer yöresel değil ulusal bir değerimizmiş. İzmir'de benzer görüntülerin oluşması için otobanda kaza yeterli sebepmiş. Bir de şu "kazayı seyretme, hasar tespit çalışmaları" var ki te allahım. Olan olmuş yürü git abicim eksper misin nesin!

9 yorum:

Elummia dedi ki...

Çok güldüm :) Kesinlikle hak veriyorum! Zaman zaman ben de aynı şekilde cinnet sınırına geliyorum, kural ihlallerine polislerin de bir şey dememesine şaşırıyorum, söyleniyorum da söyleniyorum. Şu emniyet şeritleri için İstanbul'daki gibi koyacaksın kameraları, bak bi daha yapıyolar mı?

nil dedi ki...

naber yeliz'in muhterem eşi :)) madem okuyorsun, bir selam vereyim dedim :))

BitliTurist dedi ki...

İstanbulda trafiğin belli başlı oluşma sebeplerinin başında gelir. Kazaya bakarak trafik oluşturma. Komiğiz komik...

Adsız dedi ki...

yeliz aynen katılıyorum, kadınlarda kadına yol vermeme çok var ben tam tersi düşünüyorum arada çıkamayan bir kadın şöför görünce hemen yolu keser yol veririm biz bizi korumazsak kim korur ki diye düşünüyorum. geçen gün otoparkta azıcık yan bırakmışım diye sileceğimi kaldırıp not yazmış hanzonun teki bide altına tel nosunu yazmış özgüvenle. Velhasıl o öyle yapılmaz böyle yapılır deyip yan taraftaki daha yamuk bırakmış, kamyonet tarzı modifiye manyak bir arabaya notu yapıştırdım:)) artık neüdü belirsiz bir şahısla, özgüven tavan beyfendi nasıl kozlarını paylaştı bilemem:)) mercan

yeliz dedi ki...

puahhahahh sandalyeden düşüyordum

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Ben Trafik dersinden 98 le geçtim ama ezberlediğim o kitapda akşam trafiği yoğun ise kırmızı ışıkları dikkate almanıza gerek yok cümlesini fark edemedim. Benden bu gerçeği sakladılar sanırım ki akşam trafik sıkışıkken kırmızıda durunca korna ve selektör lü tacize uğruyorum.
Kadınların yol vermeme huyu bence de var. Bende mi böyleyim acaba diye düşünürken geçenlerde arabama ilk kez binen bir kız arkadaşımın tepkisi "aaaa sen o kadın şoförlerden değilsin" oldu. Dedim o ne demek ? Kadın şoförlerin yayaya ve araca yol vermeme hastalığı var hiç fark etmedin mi dedi.
Yani herkes farkında :S Uyuzum size kadın şoförler....
Bir de şöylesi var (link vermek amaçlı değil ,anlatmam uzun sürecek diye veriyorum) http://keskegercekolsa.blogspot.com/2012/04/egoizm.html

Adsız dedi ki...

Süper ya bayıldım

Adsız dedi ki...

sonra vicdan yaptım aslında kavga etmiş olabilirler diye ama o an çok keyif vericiydi gerçekten:) mercan

Gamze dedi ki...

Nese'nin kepeksorunu bitti, on senedir benim park etme sorunum bitmedi:)) sizin komsu ben miyim ki?:)))