20 Ağustos 2013 Salı

Reklam değil tavsiye

Vallahi değil, para verip aldım. Maksat vatana millete faydamız olsun.
Kimin tavsiyesi hatırlamıyorum, bir bulsam o mekanı cennetlik insanı elinden öpeceğim.
Söylemesi ayıp kokarım ben. Terleyince kim kokmaz?
Özellikle polyester kumaştan üstler entariler giydim mi, öğlene kalmadan kokular yükselmeye başlıyor. Düşün bir de klimalı ofiste çalışıyoruz. Eh iyi de o dökümlü bluzları o uçuşan elbiseleri kokmayacağız diye giymeyecek miyiz? Hep üzerimizde penye t-shirtler pamuklu gömlekler mi olacak? Onların da kol altları bir zaman sonra öyle sararıyor ki, sonunda taş bezi oluyor. Bir ara sevdiğim t-shirtlerden ikişer adet alma adeti peyda olmuş sırf erken vedalaşacağız korkusundan. Uzun lafın kısası, her sağlıklı insan gibi bol bol terliyorum, terleyince de kokuyorum. Denediğim roll-on’dan tut da pudralı pudrasız deodorantlara kadar hepsi aynı terane. Bir ara erkek deodorantları daha güçlüdür dedim, İlker’inkilere dadandıydım.
Neyse o kanatları çıkıp göğe yükselesice insan ter kokusunun oluşmamasını sağlayan bir deodorant tavsiye etti. Nasıl ya dedim içimden, terlemiyor musun? Terliyorsun ama koku oluşumuna sebep olan bakterilerin oluşmasına engel olan tuzlar var, işte onları sürüyorsun kol altına. Fışır fışır terle, koku yok. Hadi len dedim, ama birkaç marka içinden en kolay ulaşabildiğim Gratisten denemek için aldım bir tane. İlker’e de efsane anlatır gibi anlatıyorum, o da inanmaz gözlerle bakıyor. Evet ailecek bir kokarcalık var bizde.
Temiz kol altına bunu ıslatıp sürüyorsun ve allah seni inandırsın kokmuyorsun. Özellikle polyester bluz giydiğim gün denedim. Vallahi koku yok, ama bu arada hiç yok. Yani o terle karışık deodorant kokusunu severim diyen için önceden söyleyeyim harbiden koku yok. Allahın hikmeti!
Bunu ayağına sürsen ayak kokusunu da önler mi? Önler mi önler! O da bakteri sonuçta … da benim ayak bakterilerim hakikatten Y kromozomlu işe yarar mı acep?
Hani diyorum ki, toplu taşıma araçlarını kullanacaklara ücretsiz dağıtsa bunları belediye, kokar amcalar teyzeler sabahları bir güzel sürünse bu deodoranttan o biyolojik koku yayılmasa otobüslere metrolara… Ne büyük hizmet olur! Dur ben bunu bir Aziz Kocaoğlu ile paylaşayım, “süt kuzusu” projesini başlatan bir adamsın sen “ter kokusu” projesi başlat, bak oylar nasıl yağıyor diyeyim. Allahım politikacı olacak kadınım çürüyorum buralarda peh!

9 yorum:

Elif dedi ki...

İzmirli annelerde bahsedilmisti bu urun..cok oven olmustu..demek cidden basarili..hemen alalim o zaman.

yeliz dedi ki...

ay evet elifçim tamam gruptandı kim hatırlamıyorum çünkü benzer bir dolu ürün varmış aslında. benim aklımda gratis kalmış. hem öyle çok pahalı değil 12 küsürdü sanırım, insanlar iki sene falan kullanıyorlarmış.

Adsız dedi ki...

Nereden temin edebiliriz acaba

laleninbahcesi dedi ki...

Yeliz,Allah seni inandırsın,ön kapıdan bindiğim otobüsün orta kapısından hemen inmişliğim vardır bu ter mevzu yüzünden...
Her yaz başlangıcında,sokak görevlileri olsa bunları sürmeden çıkmayı ,denetlese:)

Rüzgar Kumsal Anne dedi ki...

Ben karbonat suruyorum:) Toz olarak elime bir tutam alıp koltuk altıma suruyorum, biraz dokuluyor falan ama hic koku olmuyor gun boyunca. Suya karıştırıp pamukla da silinebilir aslında... Deneyin derim:)

ruhdagı dedi ki...

Ben bu ürünü geçen sonbahar almıştım denemek için ama pek sık kullanmıyorum. Birincisi evden dışarı çıkmıyorum nerede terliycem? ikinciye gelince kokmayan bir vücudum var. Böbürlenmek için değil ama gerçekten her zaman annemde Memo'da halen bebek gibi nasıl kokuyorsun der. Bu konuda babama çekmişim çünkü erkek olmasına ve ağır iş gücü gerektiren bir işi olmasına rağmen hiç bir zaman kötü kokmazdı.
Hayat hikayemi yazıyor gibi hissettim. İş boka sarmadan lafı kesiyim :D
(Aslında migrenim yüzünden hiç bir çeşit parfümü ve deodarantı kullanamadığım için Allah bana acımış bence. Tamaaaaam gittim)

Tuten dedi ki...

Aklinda bulunsun bunun mendilleri var yine Gratiste satiliyor çantaya at ve unut

ahu dedi ki...

selam,
ayak problemi için benim eşimde de vardı . tabi ben evlenince farkettim:P
neyse dermatolaga gittik (ayakta kaşınma vb belirti yoktu ) o dönem bir ilaç verdi suya atıp ayakları içinde 30 dk bekletiyorduk ve koku bitti :) sende deneyebilirsin

asmira dedi ki...

ben duştan çıkınca nemli koltukaltıma azıcık karboat sürüyorum. ter var koku yok.