6 Şubat 2017 Pazartesi

Keyfim kaçınca...

Geçen gün o vize dalgasına keyfim fena kaçtı. İşler istediğin gibi gitmeyince hani, böyle bıkkınlık hali gelir ya üzerine, öyle işte. Acilen neşelenmem lazım yoksa benim nemrutluğum hiç çekilmez ve maalesef katlanarak artar. Derhal blogu açtım, Diyalog etiketine tıkladım, allah seni inandırsın, bütün neşem yerine geldi. Tavsiye derim.

Sonra aklıma geldi, keyfim kaçınca neşelenme listesi yaptım kendime, bak o liste bile müthiş neşelendiriyor insanı.



1. Söyledim zaten blogumu açıp diyalogları okumak. (Narsist değilim, çocuk harbi komik)
2. Sosyal medyadan derhal uzaklaşmak. Sen mutsuzken gülücükler atan, sen ofiste boğuşurken bilmem hangi avrupa şehrinde yaşayan, gezen kaygısız insan pozları orada, dolayısıyla kıyas orada, gündemin sefil konu başlıkları orada, kan şekerinin iyice düştüğü anlarda karşına çıkıveren leziz yemek görselleri, tarifleri hep orada! Kaç bacım kaç sosyal mecralar keyiflenmek için değil.
3. Alışveriş. Ay evet tüketim toplumunun kölesi, iğrenç beyaz yakalıyım, n'olmuş? Tüketici kanunu diye bir şey var, üstelik iade kargo için şube hemen bizim ofisin komşusu. Yani boş bir anımda alışveriş yapsam bile derhal iade edebiliyorum, sorunsuz.
4. Kitap. Alışverişini ayrı seviyorum, kokusunu ayrı, kendisini ayrı. Kitap elbette neşelenmek için en iyi çarelerden biri. Tabii mümkünse ruh haline uygun seçilmiş bir kitabı tercih etmek lazım.
5. Blog yazmak, elemini kederini klavyeye dökmek ve o mis gibi rahatlamak. Yazmak müthiş bir terapi tavsiye ederim. Tabii siz benim gibi okuyanları şişirmek istemezseniz blog açmayabilirsiniz, bir defter de işinizi pek ala görür.
6. Dans etmek, mümkünse salakça
7. Yemek yapmak, tercihen makarna ve sosunu pişirirken yanına şarap açmak, ufaktan demlenmek...
8. Romantik komedi filmi izlemek. Bunun için de bir listem var. Sağda solda duyduğum filmleri not alıyorum, kafam attı mı izliyorum. Ya da bazı joker filmlerim var, defalarca izleyip hep yani tedaviyi ruhuma uygulayan şifacılar, seviyorum o filmleri. Bir ara onların da listesini vereyim, maksat vatana millete hayır olsun.
9. Aile ve arkadaşlarla buluşmak. Bu hafta Yunanistan'a gidememiş olabiliriz ama bütün hafta sonunu çok yoğun geçirdik, iyi geldi.

3 yorum:

Yurdagül Çelik dedi ki...

Güzel öneriler :)) Ben de çoğunu yapıyorum bunların :)

mihenk dedi ki...

Deli gibi dans etmek gerçekten çok işe yarıyor :)

sessiz balik dedi ki...

filmleri bekliyorum kitaplığıma el attın Yeliz sıra film arşivimde :) çocuğu olan seni anlar zaten komik oluyorlar , sabah gün ağarmadan kalkıp futbol idmanı hareketleri ile okula kendini hazırlayan bir görüntü dün benim pazartesi sendromuna ilaçtı mesela