12 Ağustos 2018 Pazar

#21gündedönüşüyorum #5: Nasıl gidiyor?

Vallahi iyi diyelim iyi olsun. 

Tartının rakamlarından memnunum. Hafta sonu atılan toplam 30.000 adım, az  ve sağlıklı gıdanın da payını hesaba katarsak, metabolizma yaşımın 27'ye kilomun -2 civarında seyretmesini light peynir ve 33 cc Trappist bira ile kutlamayı abes bulmuyorum. (Bu bünye öküz gibi cips ve çerez tüketimine alışkın olduğu için bu kutlama hali hazırda diyet kategorisine giriyor)

Bu son bir haftadır ekmeği, makarnayı (hatta tam buğday makarnasını bile) ve alkolü asgari seviyeye indirdim, bulgur dahil pilav, çikolata ve kızartma tüketmedim, gazlı içecek zinhar ilişmedim.

Ayrıca her sabah 15 dakika yoga, akşamları da yürüyüş yaptım. 

Her ne kadar henüz spor salonuna ya da yüzmeye gidemesem de, her ne kadar ağır diyet uygulamasam da ufaktan başladığımı söyleyebilirim. Adım adım... Tam da tasarladığım gibi. 

Mesela instagramdaki paylaşımım üzerine, "diyet listeni istiyorum", diyen Emel'e, sadece "listem yok", diyebildim. Çünkü gerçekten listem yok. Şu anda sadece dönüşmeyi hedefliyorum ve bu dönüşüm ile yaşamayı.

Dönüşmek bir günde, sıkı kararlar alarak ve bu kararları ne pahasına olursa olsun uygulayarak olmayacak. Yani bunu yapabilenler olabilir lakin benim için mümkün değil. Hayatımdan çıkarmam gerekenleri çöp poşetine koyup evden sepetledim. Geriye kalan her sağlıklı gıda ve her keyif veren kararında miktar içecek (özellikle şarap ve bira) benimle takılmaya devam edecek. Yani sağ üstteki instagram sayfamadaki bira kitap fotoğrafları tarihe karışmayacak:)

Dönüşüm, dönüşüm diye diye aklıma Kadir Tapucu geldi, kulakları çınlasın. 

Ne demiş şair? Gidişim suskun olmuştu amma ... Dönüşüm muhteşem olacakkkk... 
Bizim kuşağa nostalji olsun diye attım videoyu aşağıya, katlanabilenler dinlesin, afiyetle efenim:P


Hiç yorum yok: