29 Temmuz 2009 Çarşamba

Şimdilik...


Ateş fitilin etkisiyle geçer gibi oluyor, etki azaldıkça yani 6 saat sonra tekrar çıkıyor. Dün gece 12 de fitilden ve emzirdikten sonra ben yattım, İlker 3 e kadar nöbetteydi, sonra ben her saat başı ateş ölçtüm, hep iyiydi ama 6 civarı - fitile 2 saat kala- yine artış eğilimine geçince, fitilin aslında sadece ateşi düşürmeye yaradığı ve kesinlikle ateşi sonlandırmadığına ikna olduk. Sabah fitilden sonra ateş yine düştü ama doktora götürdük, yanımıza kaka örneğinden de aldık ama yol uzun olunca saat gecikti, bir işe yaramadı. Zaten kan tahlili ile anlaşıldı. Enfeksiyon. Yarın da boğaz kültürü tahlil sonucumuz gelecek. Antibiyotiğe başladık. Neden olur? Herhangi birşeyden, sürekli ağzında bişeyler... illa ki mikrop ve bir yere kadar engel olunabiliyor. Artık kendimi de suçlamıyorum, bu yaşanması gereken bir tecrübe ve biz birşeyler öğrenerek içinden çıkacağız.
Yine de metanetli bir bebek Arca. Dün akşam oynuyoruz, kucağımdayken ateşini hissediyorum ama o kadar neşeli ki karşıdan bakan ateşli olduğuna inanmaz. Ölçtük, 38,6 idi. İlaçların etkisi ile çok uyuyor ve o kadar hareketli bir bebek için böyle sürekli uyumasını görmek iç burkuyor.
Antibiyotiğe 3 gün devam edilecek, doktorla irtibat kesilmeyecek.
Bugün öğleden sonra biraz uyudum, ne de olsa geceye hazır olmak lazım, ne olacağı bilinmez. ŞİMDİLİK geçmesini bekleyeceğiz ve bu kadarla kalması için dua edeceğiz.
Yanımda olduğunu hissetiren bütün dostlara sevgiler...

15 yorum:

ruhdagı dedi ki...

Geçer inşallah Yeliz. Antibiyotiğede başlamışsın zaten. Uzamadan hemen geçer umarım.
Zor durum anlıyorum seni :(

anneCan dedi ki...

Yeliz'cim çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama ateşin sebebi belli oldu ya artık,antibiyotikle hemen geçicek.

Çok çok geçmiş olsun.

kuzunun annesi dedi ki...

Eşim hep bebekleri melekler koruyor der . Hakkaten öyle , mikroplardan ne kadar izole edebilirizki bebeklerimizi, haliyle kendini suclamana hiç gerek yok , saglam durmak lazım. Umarım hemencecik etkisini gösterir ilaclar , resimdede melek gibi cıkmıs yavrucak , öperim onu tontoş yanaklardan .

Tekir dedi ki...

Yeliz, yeni okuyabiliyorum. Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşmesini diliyorum Arca'nın.

Adsız dedi ki...

canım benim ya, yavrum hic dayanamam... Nasil uyumus melegim.
İlaclarla bir an once toparlar insallah yelizcim.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

yelizim
çok geçmiş olsun
enfeksiyon her yerden geçebilir. diş çıkarırken daha da açık oluyorlar herşeye. korkma sen. geçecektir
bu yaşlardaki hastalıklar, bebelerimizin ilerde çok büyük hastalıklar geçirmesini engeller
geçmiş olsun tekrar

senem dedi ki...

Çok geçmiş olsun ama üzülme, olacak bunlar tabi ki. Bizimki de 7aylıkken ilk dişini çıkarttığında idrar yolu enfeksiyonu olmuştu (bknz: http://cikolatalipasta.blogspot.com/2009/04/zor-bir-hafta.html) Bir hafta ağlata ağlata antibiyotik içirmiştik, içim yanmıştı o zaman ama geçti gitti.

Bir an önce eski neşenize kavuşmanız dileğiyle..

Seyhan dedi ki...

yelizcim allah beterinden korusun inşallah en kısa sürede antibiyotik etkisini gösterecek ve Arca bey eskisinden daha sağlıklı olacak. Bebişlerimize hiçbişey olmasın, yeniden geçmişolsun..

cenebaz dedi ki...

Çok geçmiş olsun. En azından ateşin nedeni belli olmuş, antibiyotiğe de başlamışsınız. İnşallah en kısa sürde geçecek.

nehircce dedi ki...

Çok geçmiş olsun,dediğiniz gibi bunlar birer tecrübe.Ne yaparsanız yapın oluyor maalesef canınızı sıkmayın.Birkaç güne birşeyciği kalmaz.sevgiler

Yesim dedi ki...

Yelizcim, minik Arca'ya cok gecmis olsun daha yeni okuyabildim. Umarim ilaclarin da etkisiyle bir an once eski hareketli haline doner. Maalesef herseyi agizlarina goturdukleri icin bakteri kapmalari cok normal, Ela'ya da olmustu ama bu kadar agir atlatmamisti. Tekrar gecmis olsun...

Oz dedi ki...

Canım ne desem bilemedim. Aklımızdasın! Yanındayız... Umarım Minik Arca biran önce eski neşesine kavuşur....

Tuğçe dedi ki...

Bugün bankada sıra beklerken, yanıma bırakılmış bir kitaba göz gezdiriyordum gayri ihtiyari...
Mutlu olmanın sırları gibi birşeydi...
Şöyle bir söz geçiyordu,
'Hastalık sağlığın zekatıdır.'
Aklıma bir çok şey geldi, siz de geldiniz...Hiç üzülme Yelizciğim,minikler sandığımızdan daha güçlüler,dayanıklılar...
Kısa sürede atlatacaksınız inşallah...
Öperim.

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun.çocuklarımız bizden daha güçlüler merak etme.umarım biran önce atlatırsınız.

a.y. dedi ki...

Yeliz'cim yeni okuyorum kusura bakma. Çok üzüldüm çok geçmiş olsun. Ama Arca her türlü enfeksiyonun hakkından gelecek kadar güçlü bir bebek. Sen ki ne zorluklarla ona anne sütü vermeye devam ettin Arca ve o efsunlu süt bu enfeksiyonun hakkından gelir hatta eminim ben yazarken gelmiştir bile. Birilerine oynatma oynatmama ,öptürme öptürmeme, su v.b. gibi konulara gelince nereye kadar sakınabiliriz kuzum ve belki sakınmak daha tehlikeli bağışıklık kazanmalarını engelliyoruz. Kendinize çook dikkat edin sen güçlü ol ki o da senden güç alsın. Yapabileceğimiz bir şey olursa da haberimiz olsun:)