17 Haziran 2011 Cuma

Alfa beta sigma!

Beta kalmıştı, eksikti.

Mikrop diyorum.

Arca bir yerlerden duymuş olacak, “kapayım, boğaz enfeksiyonu koleksiyonum eksik kalmasın” dedi, buldu kaptı, hoop ateş.

Bünyesine giren antibiyotik sayısını ben bilmiyorum açıkçası. Doktora sorsan bizden beteri varmış. Ama henüz kreşe gitmeyen çocuklar arasında antibiyotik kullanımında bayrak Arca’nın elinde, açık ara önde, liderliği kimseye bırakmıyor.

Kreş demişken “başlayabilir mi sizce sorun olur mu?” dedik. Duygusal anlamda sorun olmaz, kolay alışırsınız dedi (bizim oyun grubu maceramızdan haberi yok tabii: ) ) Fiziksel anlamda akciğerle ilgili bulgu edinmek ve karar vermek için daha zamanımız var, dedi.

Dişlerindeki lekelerin düzelmesi mümkün değil, diş etlerindeki bir bakteri sebep olurmuş. Diş hekimine gitmemizi tavsiye etti. Çürük değil ama siyah lekelerin görüntüsü çok can sıkıcı. Üstelik diş fırçalıyor, fazla şekerli gıda almıyor. Temizlense bile yine olurmuş, bünye meselesi, hay senin bünyene!

Ve iki küsür senelik ömründe Arca’nın kilo verdiğini de görmüş olduk! Evet her ay olması gereken kilosunun epey üzerinde olan Arca cücesi ilk defa kilo vermiş.

Ümit abla yemiyor deyip duruyordu. Ben de kendisi klasik annemler kategorisinde ve çok yedirme meraklısı olduğu için dikkate almıyordum. Gerçekten Ümit ablanın azmi takdire değer. Öğlen az mı yedi hemen puding yapılıyor. Sabah yumurtasının yarısı yenmedi mi hemen öğlene takviye yemek yapılıyor.

Bu arada biz birlikteyken bence yiyor. Kilo verdiğine göre, yeterli değilmiş, Ümit abla haklıymış.

Bu yemek meselesi göreceli, misal 33 yaşıma geldim ve öküzden hallice bir yeme potansiyelim var ama annem hala az yediğimi düşünür. Ve bu sebepten “doydim” diyen Arca’nın önünden alırım tabağı. Dünyadaki en gıcık şey yemek istemeyen insana yedirmeye çalışmaktır. İşkence yav! Dolayısı ile kilo durumu insan normallerinin altına düşmediği sürece yemeği burnundan sokmayacağım.

Neyse ateş ufaktan devam, antibiyotik tam gaz.

Hayatımızın değişmezleri...

Lakin soramadan edemiyorum, bu kadarlık ömründe geniş bir antibiyotik yelpazesi ile hastalıklarla mücadele veren Arca kreşe gidince ne yapacak? Farmatoloji dünyasının önümüzdeki aylarda çok sıkı çalışıp yeni antibiyotikler piyasaya sürmesi lazım, zira Arca'nın mikroplar piyasadaki tüm antibiyotiklerle kanka oldu.

Haa bir de aklıma gelmişken, bu anne sütü şehir efsanesi olabilir mi? Zira bir yıldan fazla emen, ilk altı ay ağzına anne sütünden başka şey sürmeyen Arca, ya hiç emmemiş olsaydı? Bir velet bu kadar mı hasta olur bu kadar mı enfeksiyon kapar kardeşim!

Son söz: Bunlar geçici dertler aman biz bu EHEC denen hastalığa dikkat edelim, araştıralım, bize gelmez bizi bulmaz demeyelim. Hayatta miktiri moktan beta mikrobundan daha ciddi dertler var.

En son söz: Annemle telefonda konuşmak 10 dakika ise, "hadi çocum görüşürüz, öptüm" kısmı 15 dakika sürer, kapanışlar bir türlü kapanmaz, hatta ben bazen uzayacağını anlayınca zırt diye kapatıveriyorum (itiraf:P). Bu postun kapanışı da annemin telefon konuşmasına benzedi.
hadi iyi hafta sonları

6 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Geçmiş olsun gene ve gene! Arca'yı iyi bir okutsanız arkadaşım.. küçük hasalıklar çok şükür ama sık sık olması sizin için de, onun için de zor.. İnşaallah bu son hastalığı olur -doydim- diyen Arca'nın:)

Ayla dedi ki...

Arkadaşımın oğlu ilk yıl kreşte çok hastalandı çocuk nerdeyse ayda bir iki kere hastalanıyordu sonra ki yıl daha az hastalandı bünye alıştı dediler..Belki de Arca'nın bünyesi alışık olduğu için kreşe gidince daha dirençli olacak mikroplara karşı ne bilim ben o konuda daha iyi ihtimali düşünmek istedim.

Tüm hastalıkların kapınızı terketmesi temennisiyle, geçmiş olsun

alev ertürk dedi ki...

yelizcim geçmiş olsun,hastalıklar gerçekten çok sinir bozucu bi yakana yapışınca mazallah uzun süre bırakmıyor maalesef,sana bir sır vereyim mi anne sütü konusunda senle hemfikirim benim danam tam tamına 30,5 ay emdi hem de öyle böyle değil yapışık gezdik mememle bir oldu kendileri ama sonuç aynı mamayla beslenen bebeler var etrafımda yeminle daha az hasta oldular !!!

alev ertürk dedi ki...

Lakin şundan eminim bizim çocuklar artık tüm mikroplarla o kadar sıkı dost oldular ki bence gelecekleri parlak :)) kreşten korkma emin ol daha rahat geçecektir ya da ben öyle olmasını umud ediyorum :)
Doydim diyen Arca kuzuunu kocaman öpüyoruz Yiğit ve ben :))

Adsız dedi ki...

merhaba, Arca nın yaşadıklarını okudukça geçmişe gidiyorum. oğlum şuan 11 yaşında. dogdu, 40 günlüktü cok fena grip oldu. anne sutu alıyordu ustelik!!sonrası tam evlere şenlik bir durum. her ayın 20 gunu hasta 10 gunu sağlıklı.bazen de bir hastalık biter bitmez yenisi. içtiği antibiyotiklerin, 1000mg lık antibiyotık iğnelerin haddi hesabı yoktu..kreş doneminde ilk yıl tam bir kabustu.cocuk dr muz benden ve ağlamalarımdan bıkmıştı. surekli bana siz ilkokula baslayınca rahat edeceksiniz deyip durdu. tabi ben anlamıyordum ne demek istediğini. Bana gore oğlum tum mikropları kendine cekiyordu. hatta iki sene onceki domuz grıbı salgınından nasibini de aldı, onu da atlamadı yani.. yıllar gectikce bağısıklık sistemi guclendi, hastalıkları da bitti. şimdi gürbüz, sağlıklı , daha az hasta olan bir cocuk. kafanıza takmayın. birde sakınan goze cop batar deyimi cok dogru. rahat olmaya calısın.
sevgiler,
esra

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

YELİZ'İMBU NE YAWW,KESİN NAZAR DEĞDİ ÇOCUĞUMUZA!! AİLEDE ERKEK ÇOCUK KITLIĞI VAR BİİİRRR, ÇOK TOMTİNİ VE USLUYDU İKİİİİİİ . CANIM BENİM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.KİLO VERMESİNE KAFAYI TAKMA. BALKIZ DA ÇOK KİLOLUYDU BİLİYORSUN SONRA VERİYORLAR. VİTAMİN ŞURUBU VERİYORMUSUN? DR. ÇOK TAVSİYE ETMİYOR AMA BEN DR. KEMAL AMCA2DAN KALMA TAKTİKLERİ UYGULUYORUM HALA. MUTLAKA VİTAMİN TAKVİYESİ YAPIYORUM 15 GÜN ARA VERİP TEKRAR BAŞLIYORUM. DENE DERİM... ÇOK ÖPÜYORUM !