22 Haziran 2011 Çarşamba

Çişten moktan mevzular


Bu kadar uzun süreceğini bilsem başlar mıydım?

Hazır olduğunu düşündüğüm bebenin bu işi en geç birkaç günde bitireceğini hayal etmek saçmalık mıymış?

“Söylemiyor Ümit abla, biz hatırlatırsak ne ala! Hatırlatmazsak söylemiyor, hazır değilmiş galiba” dediğimde ve Ümit abla “sabredeceksin, bu yaz böyle geçecek” diye cevapladığında çok büyük hayal kırıklığına uğradım.

Arca’nın yaklaşık bir senedir kakayı lazımlığa yapması beni acayip gaza getirmişti. Kesinlikle beze yapmıyordu, illa ki lazımlığa yapılacak. Bezler sıkmaya başladığında kendimi iyice Arca'nın hazır olduğuna ikna ettim.

Doktoru son gittiğimizde, “zamanı gelmiş” dedi, Ümit abla “tamamdır, kışa kalmasın, halledelim” dedi, benim iç sesim zaten bunları duymaya hazırdı hatta Ümit abla hali hazırda piyasadayken iki koldan çalışmamız işime geldi, ama bu kadar uzun süreceğine belli ki hazırlamamışım kendimi.

Dönüş yok, yola devam.
(Azimle mıçan betonu deler lafı tam benim karakterime uygun)

Kimi zaman güzel bir gün geçiyor, kimi zaman kazaların ardı arkası kesilmiyor. Misal bütün bir gün dışarıdaydık, Pazar gününü Alpi’nin doğum gününde ve devamını yazlıkta geçirdik, klozete bile yaptı, sıfır kaza ile günü bitirdi. Ama bütün günü evde geçirdiğimiz önceki gün bile isteye halıya yaptı.

İnatlaşmıyorum, cidden, (hadi şunu inatlaşmamaya çalışıyorum diye düzeltelim) benim gibi inadın önde gideninden beklenmeyecek bir kayıtsızlık yerleştiriyorum suratıma ama eminim bakışımdan bile anlıyordur düdük. O var ya o, o Arca denen velet çok iyi tanıyor beni. Çünkü dışımdan çaktırmasam da içimden "inadına yaptı biliyorum" diye dişlerimi sıkıyorum.

Bir defasında "bir dahaki sefere haber verirsin çişini lazımlığa yapmak için koşarız" dediğimde, "o zaman bezimi takalım" dedi. İçim kıyıldı. Neyse ki aynı numarayı Ümit ablaya da yapmış, hiç oralı olmadık.

Çok pis bir ittifak kurduk cüceye karşı!

Çişin geldiğini anlayıp lazımlığa kendiliğinden koşmayı ne zaman başaracak? O günler bize çok uzak görünüyor. İlla ki bizim onu götürmemizi istiyor.

Çişini kendi söyler ve kesinlikle kaçırmadan lazımlığa yaparsa, panomuz var, sticker yıldız yapıştıracağız diye sevindirik oldu.

Sonra benim yıldız sticker'lar pek motive edici olmasa gerek, sallamamaya başladı.



El emeği göz nuru iğrenç panom ve sticker’ım. Evet o sol tarafta görünen ne idüğü belirsiz yeşil şeyler yıldız.

"Bir çocuk tuvaletten nasıl soğutulur?" konulu çalışma takdimimdir.

Ah ulen Füsun olsa keçeden yapardı şerefsizim, ben kipitapın gönderdiği stickerdan eciş bücüş yıldız kesmeye çalıştım. Yeteneksizim diyorum kimse inanmıyor.

Motivasyonun dibe vurduğu anda ablam imdadıma yetişti, cars sticker'ları getirmiş de biraz panoya adapte olmaya başladı düdük.

Sonra başka bir motivasyon da arkadaşları. Berk, Tuna, Ege ve Ela da benzer süreçlerden geçiyor, bizimkine şahane motivasyon oluyor.

En sevdiğimiz şarkı (güya Tuna’nın söylediği):
“Lazımlığa çişimi yapıyom, çişimi yapıyom popom kuru kalıyo!”

Gündemimiz şimdilerde bu…

Şimdilik "çişte başarıya ulaşmanın yolları" postu yazmam mümkün değil, çünkü bunun bir başarı öyküsü olmasına daha çoook var.

Unutmadan bu arada şimdilik gece bez var, uyuduktan sonra takıyoruz, sabaha karşı yatak ıslak oluyor. Hani bez de olmasa halimiz ne olacak?

16 yorum:

Fatma dedi ki...

imdaaaaat diyorum, bence siz çok yol katetmişsiniz biz daha başındayız. klozete oturur, lazımlığa oturur ama beze yapar bizimki. Şimdi iki oğlu olan kardeşime soracağım sen nasıl yaptın diye:)

Sitare dedi ki...

pişşşt gel sen önce şurayı

http://kaymaklikadayif.blogspot.com/2011/06/damdan-dusenin-halinden-kim-anlar.html

bi oku.alttaki yorum kısmını da ayrıca oku.kendine de boş yere zulmetme.öperim:)

ebru dedi ki...

aynı moktan mevzulara ben de p.tesi itibariyle start verdim. ama gel görki ben bu işe hiiiç hazır değilmişim. bizim oğlan kakasını belli ediyor, geldiğini söylüyor ama bezine yapıyordu. lazımlığa kıyafetiyle oturuyor oyunmuş gibi bu işten zevk alıyordu. ptesi bezi attık, gece ardanın annesi burcunun yaptığı gibi uyku külodu diyerek külot bezlerden takıyorum, zira gece için uğraşacak hiç gücüm yok. gündüz durumlar; 1.gün heryer çiş. ve bızdık çişini taksit taksit yapıyor. ikinci gün biraz külot biraz lazımlık. ama büyük bir sorun var ki o da çişini küloduna kaçırınca tamamını yapmıyor. bir 10 dk sonra bi daha yapıyor böylece onu sıkmadan wc.ye götürmek tam bir sorun oluyor. 3.gün yani bu sabah çişinin geldiği belliydi rahatsız olup tutmaya çalıştı, wc.ye oturmak istemedi ve salon göl oldu. bakalım gün içinde ne gibi gelişmeler olmuş akşam öğreneceğim. ama ben akşamı nasıl çıkaracağım çoook korkuyorum.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Yelizciğim BAlkız hala refakat bekliyor çişine biliyor musun? Tam kırdım derken annem geldi şimdi anneannesi her türlü nazı kaldırdığı için hooop en başa geri dönüldü.İlle yanına geleceğiz hanımefendi çiş yapacak biz bekleyeceğiz:) Sabret canım benim. Bence Ümit hanım haklı biraz daha zamanı var.

Öpüyorum ikinizi de!

yeliz dedi ki...

Fadişçim aslında çok ağır ilerliyoruz. Cidden ya benim sabrım tükeniyor ya da bu işte bi gariplik var:)

yeliz dedi ki...

Sevgili Sitare,
okudum çok da beğendim yazını:)
gece kısmı için evet uzmanlar birlikte başlayın diyor ama benim totom yemiyor. sabah "bu bez de nesi?" diye soran arcaya bez melekleri takmış hadi çıkaralım diye salağa yatıyorum ama uzun sürmez, yememeye başlar:)

yeliz dedi ki...

Sevgili Ebru,

Bzaen diyorum ki tüm gün birlikte olsak daha mı kolay olurdu. tüm deliller bilgin dahilinde, gözün sürekli onda, daha kolay gibime geliyor. Tabii tüm gün uğraşmamanın sabra katkısını da göz ardı etmemek lazım.

yeliz dedi ki...

evet Zühre ablacım nedir bu seyirci merakı anlamadım. Git kendin yap di mi? beni beklerken çokça kaçırdığı oldu arcanın da. neyse vakit var deyip kendimi telkin ediyorum ben de.

Unknown dedi ki...

off bu deneyimleri okudukça korkum artıkça arttı.Ben yeni başladım alıştırmaya ama önümde bir fırın ekmek varmış...Eskiler ne kolay alıştırmışlar bizleri, biz nerede hata yapıyoruz acaba ? ikimize de kolaylıklar arkadaşım...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Sırf bu işten korkuma kızımı 9. ayından beri kakası için lazımlığa oturtuyorum ve bu kısma bayağı bi alıştı. Zaman içinde çiş olayı da kendiliğinden çözülür umudundayım çünkü benim bünye o kadar sabırlı değil. Hayırrrr halıma çiş yapmasın;))
Size de çok kolaylıklar diliyorum.

yeliz dedi ki...

ya bizleri naail alistirdilar cidden buyuk bir kesim korkuyla hizlandirilmis bi surecten gecti sanirim bizim nesilde ileri yaslara kadar kacirma cok:) cokca sabra ihtiyacimiz var

yeliz dedi ki...

moral bozmak gibi olmasin ama arca da kakayi bir yildir beze yapniyor hatta tutup mutlaka lazimliga yapiyor. ben de cis kolay olur sandim herkes kakadan cekinir bak biz hallettik diyodum ama pek umdugum gibi olmadi. umarim sizinki daha kolay olur

alev ertürk dedi ki...

yelizcim inan öyle kolay olacak ki sen bile inanamayacaksın sadece kararlı ol ve asla geri dönüş yapma,ha bi de evde ne kadar bez varsa kaldır hatta at gitsin senin ulaşamayacağın bir yerlere!!ve mutlaka gece gündüz bir kes emin ol o bezi cırk çiş dolu kalkan arcam en fazla 3 gün içinde geceleri çişini yapmamaya başlayacak geceler gündüzden daha kolay olacak,,
biz 22. ayımızda bıraktık bezi istersen çişten mevzuları okuyabilirsin blogdan belki bir yardımımız olur :)
İnan kolay olacak baştaki tablo seni ürkütmesin,öpüyoruz sizi :))

Handan dedi ki...

Bilgiç bir hafta boyunca günün %50 sini tuvalette geçirdiğimiz halde inatla altına yapmayı başarmıştı. Artık umudumu kestiğim anda mucizevi bir biçimde söylmemeye başladı. Her tuvalete çişini yaptığında bir çıkartma veriyordum fayansa yapıştırması için. Geceleri anormal çiş yapardı. Bezden bile taşardı. Çişini söylemeye başladıktan sonra hiç yapmadı. Az kalmış, sabret :)

laleninbahcesi dedi ki...

Banyodaki dolabın, klozete bakan tarafına sevdiği bütün objelerin stickerlerini yapıştırdım. Her klozete oturuşta elinin üstüne hangisini isterse onu yapıştırdım. Cancan BEY ne yaptı dersiniz. Onları ağzına ttı, çiğnedi çiğnedi tükürdü. Sonra Sabiha Paktuna , çocuk kendini hazır hissedince kendiliğinden söyler bırakın dedi. Bırakıldı bu konu:)
Aslanım Arcyı çook öptüma

Adsız dedi ki...

ben kızımı tuvalete başlatmadan önce 1 hafta aralıksız konuştum. maaile bezi çıkardık ve lazımlığa oturttuk. ben diyeyim 3 siz deyin 5 saat oturdu lazımlığa. otururken babam evdeydi dışarı çıktı işlerini halletti eve geldi yavrum hala oturur görünce çıldırdı ne bu işkence kaldırın bunu demesiyle bizimki fırladı çığlık feryat figan bendede tehdidler havada uçuyor yere yaparsan üstünü kirletirsen... 5 dakika sonra ay ay diye bağırarak lazımlığa oturdu ve okadar saatin çişini lazımlığa yapınca bir sevindi bir gururlandı anlatamam aynı gece yatarken yine konuşma faslı ve altın bağlı değil sakın yapma tenbihleri o uyuyunca çaktırmadan pijamanın üstüne bezi bağladım ama uyanmadan çıkardım ve inanın o günden beri hiç kaza bile olmadı sibel