13 Kasım 2015 Cuma

#2015te15yenikeşif : Jou Jou Parti ve Aktivite Merkezi

Okul öncesi dönemde sadece birdefa bir oyun grubu tecrübesi yaşadık, ondan da pek hoşlanmadım. Bizim oğlan o vakitler şimdiki gibi dış dönük değil tabii, beni de oyun alanında bulunmaya mecbur etmiş, oyun ablalarıyla birlikte çocuklarla takılmıştık ki hiç oyun filan tarzım değil. Benim oğlanın da şanssızlığı benim işte. Hatta geçen gün kazık kadar olmuş bana oynayalım dedi, bana! Eskiden olsa kıvırır iki takla atardım, o gün aldım karşıma konuştum. “Bak evladım, ben oyun oynamayı sevmiyorum, çocukken fazlasıyla oynadım, özellikle de kız çocuğu oyunları, yani sana hitap etmem. Sen gel, bunu kabullen biz de paşa paşa gezelim, yemek yapalım, sohbet edelim, kitap okuyalım ama illa oyun diyorsan, yaşıtlarınla takılacaksın benden pas!” Neyse ki öküz değil anladı. Ama tabii henüz kreşe bile gitmezken anlamıyordu, ben de saçma sapan oynamaya çalışıyordum.

Geçen – geçen dediysem altı ay olmuş – bizim kitap kulübünden Bahar’ın mekanı Jou Jou’ya uğrayınca, ah ulen dedim, biz burayı bileydik o vakitler, getirirdim cüceyi. Jou Jou bidikler için oyun ve parti evi. Öyle kocaman bir yer değil, tam o yaş grubuna göre derli toplu… Her şey var, bütün oyuncaklar, şimdinin trendi duyusal bişey bişeyler… atölyeler. Yedi cücelerin mekanı gibi, her şey onların boyutlarına uygun ama her şey de mevcut.


Oyun alanı, Jou Jou
Hani bırakabiliyorsun dedim ya, bırakmayabilirsin çocuğunu. Yukarıda oturup çayını içerken çocuğunun aşağıda nasıl oynadığını ekrandan takip edebilirsin. Hatta Bahar, annelerin eline yün şiş vermiş, bebek giysileri ördürmüş beklerken… E allah boş duranı sevmez! Tabii ki ortaya çıkanlar bağışlanmış. Nefis bir proje. Benim gibi beceriksizseniz ama boş geçmesin derseniz, ebeveyn eğitim kitaplığından kitap alıp okursunuz da… Olur yani:)
Ebeveyn bekleme salonu, Jou Jou
Ben henüz iştirak edemedim (işimin yeri ters saati denk getiremiyorum!) ama sosyal medyadan takip ediyorum, yemek yeme sorunlarından tut da anaokulu alışma sürecine kadar pek çok konuda akşamları harika seminerler organize ediliyor, hem de uzmanlar eşliğinde.

Geçtiğimiz günlerde canım Sıla, annelere çocuklarına nasıl kitap masal okunacağı ile ilgili harika bir seminer verdi Jou Jou’da.

Bak mesela haftaya aşağıdaki seminer var ve bence çok faydalı.


#2015te15yenikeşif der, noktayı koyar, kaçarım:) 


Hiç yorum yok: