6 Kasım 2015 Cuma

Kalamar ve karides soslu makarna

Akşama yemek yok dedim, "kasap Aydın abiye uğra da biraz kıyma al, kıymalı makarna patlatalım!"

Önce "tamam" dedi baktım sonra arıyor, bizim Ümit ablanın damadı Zeki, hani balıkçı, Jumbo karides geldi demiş, en güzellerinden ayırmış. Gel kıymalı makarnadan vazgeçelim, kalamarlı karidesli makarna yapalım dedi. Olur muydu olmaz mıydı, tariflere internetten bakalımdı, derken akşam oldu. Karidesleri almış, kalamarları çözdürmüş. Arca ile ödevler yapılmış, metro çıkışında beni bekliyorlar. Öyle spagettiyle olmaz fettucine alalımmış, hem mahalledeki markette permasan yokmuş, Göztepeye inelimmiş. İndik de o permasanın bir avucu 40 liraya satılıyor. Hadi len dedim, eski kaşara razı olduk.


Eve geldik, bir de baktık ki internetten aynı tarifleri okumuşuz. Ama muhterem kendi yorumunu katmaya karar verdi. 

Soğan koyma, ben karides güveci bile soğansız yapıyorum deniz mahsulünün gideri sarımsaktır dedim dinletemedim. İncecik kıydı soğanları, sarımsağı ihmal etmedi neyse ki… Halka halka kalamarlar ile bütünden karidesler hazırlandı. Bir güzel sotelendi, sosuna beyaz şarap (1 bardak kadar) kondu, suyunu iyice çekince de krema (bir küçük kutu) eklendi. Bir de ikiye bölünmüş çeri domates çok yakıştı. Makarnayı da fazla haşlamadan (aldante kıvamında olsun), pişirip sosa birleştirince hmm nefis oluyor. Üzerine permasan (bize tuzlu geldi, eski kaşar koyduk:) ) ve taze çekilmiş karabiber de ekleyince yeme de yanında yat!

Arca yemedi tabii ki… Zevksiz cüce. Sade makarnasının yanına köfte yedi. Allahım bu çocuğu camide mi bulduk ne yaptık ben bilmiyorum! Ama siz deneyin, bayılacaksınız. 
Kalamar ve karides soslu makarna



4 yorum:

okuyanguzel dedi ki...

Ağzımın suyu aktı valla ! Nerden bulacaz burada kalamarı.

GeCe dedi ki...

Harika olmuş malzeme tedarik edersem deneyeceğim, bu arada hollandada kimse parmesanın yüzüne bakmıyor :)) epey de ucuz

Hüma Kuşu dedi ki...

valla bayaa güzel görünüyor... Arca yaa, yenmez mi...

Gulcin dedi ki...

ay nefis!
Turkiyede bu kadar sut varken niye bu peynirler pahali ben anlamiyorum.
Burada beyaz peynirden ucuz permasan ama zaten bence en guzel peynir beyaz peynir ya. Zaten guzel beyaz peynir de yok ki burada. Simdi makarnaya beyaz peynir olmaz tabi de en guzel peynir beyaz peynir yine de Yeliz. TUtma beni beyaz peynir yazicam. Burada yok ya durmadan en guzel o yazicam :)
Bir yorumda en fazla beyaz peynir yazan okuyucu odulunu alabilecek miyim acaba? :)