6 Eylül 2016 Salı

Modaya direnen feşınbilogır

Her sezon yeni bir şey trend oluyor. Moda dergisi üyeliğim olmasa da, sosyal medya hesaplarından, üyesi olduğum markalardan bu trendlere boğuluyorum. Hiçbirini takip etmesem, dükkan vitrinlerinden cansız mankenler el sallıyor. Alışverişe çıkmasam her allahın günü metrodayım, trend nedir ne değildir anlamamam imkansız. En azından bir göz aşinalığı oluyor. Ama allah için direniyorum.

Bazı çok moda parçalara göz takılıyor, inkar edemem fakat hemen kafamı çeviriyorum. Neden? Çünkü tek sezonluk giysilere para vermek istemiyorum. Çünkü bir aldığımı kalitesi el verdiği sürece – umarım yıllarca – giymek istiyorum. Çünkü bir parçayı bir sezon giyecek kadar zengin değilim (Rahmetli Vehbi Koç’un dediği gibi ucuz ayakkabı giyecek kadar zengin değilim)

Ben zamansız stil seviyorum. Trençkotlar, kot ceketler, keten şortlar, tek parça sade elbiseler, mavi ve beyaz gömlekler, düz renk pantolonlar…

Geçen, indirimden böyle birkaç parça yakalayabilir miyim diye internette alışveriş sitelerinde gezinirken, dikkatimi çekti son sezonlarda ne çok trendi teğet geçmişim?
En babası düşük omuz bluz ve elbise. Bu yıl bunlardan beyaz bir tane satın almadım ya, büyük başarı. Aslında gündelik hayata uygulanamaz bir trend değil de, ben sinir oluyorum. O kolları tutup omuzların üzerine çekiveresim geliyor. Umarım hızlıca hayatımızdan çıkar bu trend.
pinterestten arak - 1

Bir diğeri bahar aylarında gözümüzü iyice tırmaladı. Bomber ceket. Lame renklisini bile gördüm o nasıl bir görüntü işkencesidir! Bana ilkokul yıllarımı hatırlatıyor, ziyadesiyle uzağım bu bomber ceket modasına. Neyin üzerine giyilirse giyilsin bence felaket. (Zaten görsel ararken baktım ancak pantolon üstüne filan giyilebilmiş) 
pinterestten arak - 2

Gerçi trendsetter'lar (allahım kullandığım terimlere gel, gel de kurtar cümlemizi) önümüzdeki sezon bomber'ların, motorcu deri ceketlerin tahtını sallayacağını söylüyorlar. Hani metro dediydim ya, hah işte bütün ilkbahar ve ılık kış ayları metroda motorcu ceket giymiş kadınlar cirit atıyordu. Bu kadar motorcuyu bir arada görünce insan ister istemez bir scooter olsun aranıyor ama işte paraları ancak cekete yetmiş olacak, toplu taşımaya talim.

Gerçi bu motorcu tarz ceketler biraz daha kullanışlı gibiydi, baksana pilili eteklerin üzerine bile giyilmiş. 

pinterestten arak - 3
Pilili midi etek demişken, aslında hoş bir parça fakat benim güdük boyumu daha da cüceleştireceği için elim varmadı almaya. Boyun uzunsa al tabii, ben boyu uzun insanları hiç kıskanmam, allah herkesi farklı yaratmış ldfgjslngkfdgdkn

Etnik bohem modası. İçim gitmedi değil. Kocaman desenler uzun etekler elbiseler… Ama modasının geçeceği gelişinden belliydi, ilişmediğim iyi olmuş elimde patlardı.
pinterestten arak - 4


Tütü modası. Yaş gelmiş kırka ben tütü giysem, millet ağzıyla bırakır götüyle güler. Tabii ki daha on sene moda olsa üzerime geçirmem. Her şeyin bir yaşı var.
pinterestten arak - 5

Ama bazı şeylerin yok. Daha doğrusu, çok kötü durmuyorsa, rahatsa, kullanışlıysa benimseyebilirsin. Dolayısıyla hiç mi modaya uymuyorsun, Audrey Hepburn mü takılıyorsun, diye düşünenlere gelsin; evet çok moda bazı parçalara bazen hayır diyemiyorum. Mesela Adidas Stan Smith pabuçlarım. Gerçi kendi çapında bu yavrular da klasik sınıfına girerler fakat bu sene bir çılgınlık mıdır nedir, herkesin ayağında. Benim de... Müthiş kurtarıcı oldular. Pantolon, etek, elbise şort ne giyersen giy fark etmez, altına bunu giydin mi tamam. Ayakların pedikürsüzmüş, ojesizmiş (ki benimkiler umumiyetle öyle), hiç de sorun olmuyor vallaha, giy çık. Hem sadece yaz değil, bahar aylarında da giyeceğin için senenin dörtte üçünde kullanım garantisi. 
Moda sevmeyen feşınbilogır
Bitirirken, son paragraf da; indirimden ne düşürdün, diye merak edenlere gelsin. Sonbahar için ayakkabı. Çünkü ihtiyacım vardı, özellikle işe giymek için. Bu yıl kısa topuk chunky heel ayakkabılara yatırım yaparsanız, benden söylemesi, pişman olmazsınız. Zira stilettoların yerini bir süreliğine alacak gibi görünüyor. (Bakar mısın biraz kassam trendsetter olacağım şerefsizim!)

Fakat seneye yaz için ne alalım dersen yok bacım, o kadar ileriyi göremiyorum şu an. Ancak sonbahar tüyosu verebilirim, diğer binlerce feşınbilogır gibi:P

7 yorum:

bahar renkleri dedi ki...

Vallahi yine kendimi gördüm.Her mevsim giyeceğim ürün ufak değişikliklere bellidir elim direkt onlara gider alır dönerim.

okuyanguzel dedi ki...

Teşekkür ederiz... :))

Çileksuyu Sibel dedi ki...

Hep severek okuyorum yazılarımızı,bu sefer de Kocaman bir gülümseme eklendi yüzüme.

dlkgzr dedi ki...

4 araka bayıldımmmmm :)

cagla gormenoglu dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş :))

Benden Bizden dedi ki...

En baba feşinbilogir sensin walla, giydiğin elbiseden belli :))

Nil dedi ki...

Hayır benim anlamadığım bu millet ne kadar para kazanıyor ki bu kadar alışveriş yapabiliyor? Yemişim feşını. Hiç kıskanmıyorum ldfgjslngkfdgdkn
:)