14 Kasım 2016 Pazartesi

6 dakika: "düşünmeden"


Burada yazdığım 6 dakika başlıklı yazılar,  Macera Kitabım'ın yazarı Özlem Öztürk 'ün gönderdiği Yeşim Cimcoz'un 6 dakika kartlarından çektiğim kelimelerle başlıyor. 

Bir kelime ve hiç aralıksız, 6 dakika boyunca aklına geldiği gibi yazmak. Bir oyun da diyebilirsin bir terapi de (oyun zaten terapi değil midir:))



düşünmeden yaptığım alışveriş olmadı şimdiye kadar ama bazen sınırları aştığımı hissediyorum. özellikle kitap alırken, özellikle arcaya kitap alırken. evde küçük bir kütüphanenin raflarını dolduracak kadar çocuk kitabı var ve ben almaya devam ediyorum fazla da sorgulamadan. sanırım bunun sebebi benim bu parayı bu kitaplara vermemin masum bir tarafı olması. vicdan yani, rahat. zira benim okuldan da iyi kıyafetten de - çocuk için - hatta başka bir sürü oyuncaktan da daha iyi bir yatırım olduğuna inandığım bir şey varsa o da kitap. çok okumasını ve hatta okumaktan başka bir şey yapmamasını istiyorum. hayat bok eğitim saçmalık ama tek gerçek var okumak, okudukça çok yönlü çok güçlü, hayalgücü olan olan bir bireye dönüşmesini izlemek istiyorum. diğer her şey bir şekilde olur. olursa da olur olmazsa da olur ama sorgulayan zihni açık, farkındalıkları yüksek insanın okuyan insan olduğunu düşündüğüm için belki de işte tam da bu yüzden düşünmeden kitap alıyorum, ya da düşünerek mi?

4 yorum:

Unknown dedi ki...

:) Çok güzel olmuş Yeliz...

Yurdagül Çelik dedi ki...

Hiç düşünmeden söylediğiniz her kelime aslında önemlidir...

ipektenrenkler dedi ki...

Bu oyunu hiç duymamıştım, ne kadar güzelmiş.

Bir de bu cümle ile her şeyi anlatmışsınız zaten :)
''ama tek gerçek var okumak, okudukça çok yönlü çok güçlü, hayalgücü olan olan bir bireye dönüşmesini izlemek istiyorum. diğer her şey bir şekilde olur.''

Güzel Şarkı Sözleri dedi ki...

Oyun çok güzelmiş, belki denemek lazım ama düşünmeden yazmakta zor olsa gerek mecburen bazı şeyler süzgeçten geçiyordur :)

Demet Akalın'ın son albümünde yeralan nazar şarkısında olduğu gibi;

Toprak kirden kara kalbin
Ayna olsan yine bakmam sana
Değmem, değmem nazar olsam
Nazar olsan bile değmem sana

gibi çok sert şeyler yazılabilir. Tümünü okumak için sayfama gözatabilirsiniz...

Dediğiniz gibi kitap okumak çok önemli, onunla birlikte hayatı tanıtmakta, gezdirmek, oynatmakta o kadar önemli olsa gerek... iyi günler dilerim...