2 Aralık 2021 Perşembe

Ne yapıyorum? Neler okuyor, neler izliyorum?

 Koca bir kasım ayı geçmiş ve ben utanmaz kadın elim varıp da oturup not düşmemişim bloguma. Bu dünya benim ne okuyup izlediğimden mahrum mu kalsın!? Hiç! Düpedüz terbiyesizlik. 

An itibariyle Aralık ayının gelişini pms sancıları ile arabada Arcayı beklerken kutluyorum. 

Bu soğukta ne antrenmanı ya… 

Sağnak kar yağdı bugün, hiç tutmadı ve bok gibi bir soğuk bıraktı ardında. Lanetsin kış! 


Eve girmeyi, mantı haşlayıp bol yoğurtla tıkınmayı, üstüne sıcak çay ve çiğdem eşliğinde mal mal televizyona bakmayı iple çekiyorum. Tabii ki battaniye altında. 07:30’da başlayan ve yarım saatlik yemek molası dışında full toplantı ile geçen bir günün akşamından beklentim budur, kayıtlara geçsin.


Neler yapıyorum?


Önceki postta anlattığım derin mental çözümlerimin yanı sıra deli gibi alışveriş yapıyorum. Sürekli bir tüketim halindeyim, allah hayra çıkarsın. Tamam evet gardırobun yarısını sadeleşme yarısını da kilo aldım ayağına yok etmiştim ama bu kadar da olmaz! Euro aldı başını gidiyor diye, muhterem İzmir’de nasıl olsa koca bir bavulla dönecek diye, black friday diye olmaz ki… olmamalı. Bana verdiği moral bir yana, utancımı içimde yaşıyorum, yok lan yaşamıyorum oh anlattım rahatladım.


Hayır bir de o kadar giysi yatırımını niye yapıyorsam nihayetinde ofise gitmeler haftada bire düşürüldü. Dur lan keşke eşofman alsaydım :)))


Şaka bir yana gerçekten saçmalamayı bir yana bırakmam lazım. Lanet olsun içimdeki leş tüketiciye!


Neler izliyorum? 


Outlander 3.sezon itibariyle muhteremi sıkınca, bırakmıştım, tek başıma devam ediyorum, ama işte öylesine…


Muhteremin , tavuk gibi erkenden yattığım geceler bensiz izlediği sex education dizisine başladım. Güzel bence. 


Muhterem kocamla fransız dizisi Family Business bitirdik, şahane komik dizi tavsiye ederim. Kulüp isimli diziyi de izledik. Dokunaklıydı ama bana çok dokunmadı, belki beklentim yüksekti ya da bilemiyorum işte neyse…


Yargı izlediğim yegane anaakım Türk dizisi, var mı Türk dizisi tavsiyesi? Alırım :)


Ne okuyorum?


Epey okudum bu aralar. 

Önceki postta anlattığım Pembe Fili Düşünme en sevdiğim. 

Uzunharmanlarda bir davetsiz misafir de aktı gitti, pek iz bırakmadı. 

Sonra kitap kulübüyle okuduğumuz Deniz Yolu bitti, hatta yeni öykü kitabına başladık. Bir büyücünün çocukluğu - Hermann Hesse.

Daldan dala konuyorum, bir de arada derede okuduğum Ece Temelkuran’dan Devir var. Hoşuma gidiyor şimdilik, bakalım.


Ee, sizde ne var ne yok? 

6 yorum:

okuyanguzel dedi ki...

Terbiyesizlik diyemeyiz ama haksızlık diyebiliriz :)

Outlander dan hem sıkıldık hem de bitirdik :)

Bu aralar çok az kitap okuyorum. Hem okumak istiyorum hem elime almıyorum aslında okumak istemiyorum sanırım.

Alışveriş işi ben de de öyle kilo aldım kıyafetlerim olmuyor :( ama evden çalıştığım için kıyafete ihtiyacım yok aslında. Ben evde ev kıyafetleri olan biriydim ama 11 ay evde çalışma sonrası dışarıda giydiğim kıyafetleri evde giymeye ve takı takmaya başladım.

Hayırlısı :)

yeliz dedi ki...

Hhaahahah aynını yaptım evde gömlek küpe oje filan baktım ofise daha paçoz gidiyorum. Outlander sıkılsam da bitiresim var. İlk iki sezonun hatrına bırakamadım galiba

Adsız dedi ki...

This is us izliyorum 2. Sezona başladım kesin tavsiye ederim sıcacık bir dizi Yeliz sen de seversin bence. Stefanie Zweig Afrikanın hicbir yerinde okuyorum son sayfalarındayım ve çok sevdim bunu da kesin tavsiye ediyorum:)
Pınar

yeliz dedi ki...

Pınar inanmayacaksın ama this is us benim en bayıldığım içim çıka çıka ağladığım dizi. Şahane! Zweig çok okudum ama tavsiyeni okumamıştım listeye aldım teşekkürler

Adsız dedi ki...

Hiç bir şey almıyorum epeydir. Gıda dışında yani abur cubur - çikolata gibi. Tabletten ne kadar oyun varsa oynuyorum evde. Hafta sonu bir gün arkadaşıma gidiyorum orda da haliyle çayın yanına ne varsa dolayısıyla kilolar aldı başını. Youtube dan videolar izliyorum böylece geçiyor günler. Yaz gelsin hastalık bitsin inşallah yapıcaz bir şeyler hayırlısı diyelim. Hülya

Author dedi ki...

sarkari yojana