14 Ağustos 2024 Çarşamba

Kabul günü

 Bir arkadaşım  değişmek için önce kabul etmek gerekir, demişti. Fark ettim ki, ben bunca yıldır evet en az son iki yıldır, kilo aldığımın ve vücudumun yağlandığının kabul noktasında değilmişim. Kendime aynada hiç adamakıllı bakmamış, kendimi incelememişim. Hep bir tatil sonrası kilolarım var demiş, ertesinde tartıda iki kilo eksiğini görünce, eh iyi hadi deyivermişim. Hadi dön gel başa sar olmuş. Muş diyorum, zira bugün fark ettim halimi ve tüm bunlar film şeridi gibi geçti gözümün önünden. Çünkü fark etmemişim hem de hiç.

Bugün ne oldu dersen… 


Evden çalıştığım günler yaptığım gibi bugün de öğle tatilimde yürüyüşe çıktım. Bazı mağazalarda indirim vardı, H&M’e girdim. Ezberden 36 beden bir pantolon aldım elime, giyinme kabinine geçtim. Kabin öyle tasarlanmış ki, soyunurken bedenini neredeyse her açıdan görebiliyorsun. Kalınlaştığını nicedir fark ettiğim bacaklarımın her santimetrekaresi selülitle kaplıydı, hala iyi durumda sayılır dediğim üst bedenim, hatta sırtım bile yağlanmıştı. Görüntü beni rahatsız etmedi dersem yalan olur, hatta ben bu vücutla nasıl denize girdim diye düşündüm. Hani öz şefkat aman da bedeninizi sevin, canım kendim filan var ya, hikaye o! O görüntüde sevecek bir şey yoktu. Kırk altı yaşına geldiğimi hatırlatmak bile rahatlatmadı beni.


Beni rahatlatan şey şu oldu. Bedenimi görmekten gerçekten görmekten kaçıyormuşum nicedir, bu defa kaçamadım ve yüzleştim. Bu yüzleşmenin beni getirdiği noktada ince bir sızı halinde bir gerçeği daha kabul etmek zorunda kaldım. 


Belirtmeme gerek var mı bilmiyorum ama pantolonun içine giremediğimi ve artık 36 beden olmadığımı da kabul ettim.


Kabul günü gibi yemin ederim :))


Artık sınırdayım. 


Hani yaşamın ucuna yolculuk gibi, ya buradan böyle kötü beslenme ve kendimi kandırdığım kardiyo egzersizlerle, her yıl birer kilo daha üzerine koyarak menopoza ve ileri yaşlara kalitesiz bir yaşam tarzı ve aşırı kilolarla gireceğim, 


… ya da kendime bir taahhütte bulunacağım ve ucundan kıyısından o sınırı aşmaktan kendimi toparlayıp bugünden farklı bir düzenin içine gireceğim.


Bu kadar okuyorum, bu kadar aklıma yatıyor okuduklarım, bu kadar farkındayım meselenin, eh madem bir de kabul günümmüş bugün, kendime taahhütümün de kabul günü olsun madem. 


Hadi bakalım mübarek olsun.


7 yorum:

Zeugma dedi ki...

36 beden TR'deki 38 beden karşılığı değil mi. Eh, n'olmuş be Yeliz, 40 bedende fark etmişsin. Frene basmak için geç değil :)

yeliz dedi ki...

Hadi ya eyvah eyvah 🤣 eh tamam işte sınırın da sınırı

Okuyanguzel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Okuyanguzel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Okuyanguzel dedi ki...

Yaşlı teyzeler gibi neyin var demeyeceğim ama neyin var ki Yeliz :))
Harika görünüyordun. O görüntüde sevecek çok şey var. Hiçbirimiz kolay hayatlar yaşamıyoruz ve bazen sevdiğimiz şeylere yönelebiliyoruz(alkol-tatlı - çikolata v.s.) Tabi fit ve sağlıklı olalım ama yine de kendine söylediklerini çok sert buldum. Mesela bana bunları söyler miydin senden şişko olmama rağmen hemde :)

yeliz dedi ki...

Ahucum ❤️ bence insan en çok kendine acımasız oluyor. Ama bakış açını çok sevdim. Eğer sevdiğin birine bunları söylemeyi aklından bile geçirmiyorsan en iyi arkadaşın olan kendine de söylememelisin. 🥰

Adsız dedi ki...

Ben o yaşları çoktan geçtim ama zayıflamak istiyorum çünkü daha yaşlanıp hastaneler ile komşu olunca nasıl taşıyacaklar beni diye düşünüyorum. Etrafımda örnekleri görüyorumda. Hülya