18 Ocak 2009 Pazar

Gündem

Şimdi gündemden notlar...
* İlker, aldığı antibiyotiklerin etkisi ile en azından yüksek ateşten kurtuldu. Ama ağrıları devam ediyor. Perşembeye kadar bekleyeceğiz. Sürekli evde olmaktan sıkıldığı için dün biraz dışarı çıktık, ağrılarına olmasa da psikolojisine iyi geldi. Hastalığı bir yana iştahsızlığı beni çok etkiliyor. Acayip yemek yemeği seven insan, günlerce sadece çorba içti, pizza, hamburger, nutella ve bilimum kaka gıdalara ilgisi tamamen yok oldu. Ama dün akşam nohut pilav ikilisinden eskisi kadar yiyince, derin bir oh çektim.

* Artık bizim velete ismiyle hitap etmeye başladık, öyle alıştık ki, doğunca da düdükcan diyeceğimizden endişeliyim. Son kararımız ARCA!! Çok ender rastlanan bir isim olması biraz soru işaretleri bıraksa da, güzel anlamları var. Türkçede anlamı, temiz, namuslu. Sonra eski Rumcada yağmurdan sonraki toprak kokusuna derlermiş ARCA.

* İlkerin hastalığı yüzünden Arca'nın odası ile ilgilenememiştik. Pazar gününün planları arasında avize ve halıyı halletmek var. Bir de küvet alsak iyi olacak, ablam birilerine vermiş galiba. Birimiz hamile birimiz hasta olunca, öyle deliler gibi yoramıyoruz kendimizi. Hatta heryere benim arabayla gidiyoruz, malum İlkerin düz vitesi kullanamıyorum, İlker fena olursa ben eve döndürebileyim diye:) Biraz paranoyaklık var, kesin!!!

* Bu arada benim artık hastane çantamı tamamlamam lazım. Ne de olsa bugün itibariyle 35. Haftaya girmiş durumdayız. İlkerin annesi bana bir gecelik bir de pijama almıştı. Hiç sevmem ama sabahlık da lazım olacak. İkisine uydurabileceğim bir sabahlık bulmak zor. Dün çıktığımızda biraz bakındım, ama yok. Bugün yine bakacağız. Sonra terlik lazım. Emzirme sütyenlerim, göğüs pedlerim, çorap, Arca'nın cicileri hazır. Atılabilir çamaşır almalı, göğüs kremi, Arca'nın kozmetikleri hep eksik. Daha çok varmış gibi geliyor diye sallayıp duruyorum.

* İlkerin kardeşi İlknurun eşi Emre askerden dönüyor bugün. Erkek kardeşim yok, ama kendisini çok çok sevdiğimden hiç sahip olmadığım kardeşim gibi görüyorum. Gerçi yaklaşık 2 m boyunda ve iri bir arkadaş, yani kardeşim olamayacak ölçülere sahip:)) Son görüştüğümüzde ben henüz 3-4 aylık hamileydim ve tabii üzerimdeki 11 kilodan eser yoktu, sanırsam koca göbüşümü görünce şok olacak:)

* Şirket 2008 yılında gösterdiğim yüksek performansıma istinaden bana bu yıl fazladan prim ödemeye karar vermiş!!! Pek iyi oldu tabii. SSK'nın doğum izninde olduğum zamanın ücretini izin sonu vereceğini düşünürsek ilaç gibi geldi bile diyebilirim. Bu para başka zaman gelseydi, keyifle harcardık, ama ebeveyn olma yolunda tasarruf etme durumunda olduğumuz için dokunamıyoruz, içimiz gidiyor:( Bu hoş jesti, maaşıma hiç zam yapılmayacak olmasına da bağlamıyor değilim hani. Malum piyasalar fena, birlikte çalıştığımız şirketler batmakta. 2009 muamma!!

* Gündemin son maddesi sırt ağrıları. Uyusam da yürüsem de bir türlü geçmiyor. Hamile yogasını ihmal ettiğim için mi bilemiyorum, son günler epey arttı. Cuma günü bir türlü uzun uzun oturup çalışamadım. Bu sabah da beni yine cin gibi dikti havaya. 5 tane yastıkla biraz sırt üstü yatmayı deniyorum, ama böyle de uyunmuyor ki.

İlker hala uyuyor, şimdi çayı demleyip dışarı çıkacağım. Şansım varsa sıcak ekmeğe denk gelirim. Hem yürüyüş olur, güzel bir kahvaltı yapalım, şöyle yumurtalı ballı, taze ekmeği zeytinyağına banalım, domatı peyniri katık edelim, oh ne güzel...

11 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

gelmiş geçmiş olsun. domat ha?? izmirli seni:))

ruhdagı dedi ki...

Yeliz, daha güzel haberler yazzmış olman beni mutlu etti. Eksiklikler her daim çıkacaktır. Canını sıkma umarım her şey çok güzel olur.
Arca ismine bayıldım ve bence Düdükcan'da pek ala karizma bir isimdi :)

Güzel bir kahvaltıyla güne bomba gibi başlarsan geriside öyle gelir.
Ben Memo'yu bilg. başından kaldırdım ve İstiklal cad. tavaf etmeye götürüyorum. Çok keyifliyim umarım seninde içinde keyifli bir gün olur.

İlker Bey'e tekrar geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Yelizcim;
ismi cok begendim gercekten. İsmiyle yaşasın Arca Bey :)
Bu atılabilir çamasirlardan buldugunda bana haber verirmisin? ben daha bi yerde satildigini goremedim de.
yeni dogum yapan arkadasimdan aldigim tavsiye; göğüs kalkanı cok cok hayat kurtarici bir icatmis, bilgine.
valla ben hic zam beklemiyorum ki üzülmeyeyim, bence de bekleme zam :)
sevgiler.

yeliz dedi ki...

:)) şu izmirlilikten kurtulamıyoruz, sen de alıştın mı domata gevreğe:)

sevgili ruhdağı,
güzel bir gündü, İstiklal caddesini özledim bir an, baçbaşka bir atmosfer orası:)

kiraz sevdası, ben de araştırıyorum ama duyduğum kadarıyla mothercare gibi mağazalarda bulunuyormuş.

Mon Petit Chou dedi ki...

göğüs kalkanı ne ola ki, heç duymadım desem. belki e-bebek.com'da vardır.oradan sipariş verebilirsin.
Hoşgeliyorsun Arca...

Ozguranne dedi ki...

Atılabilir çamaşırları ben e-bebekten aldım. İnternetten de sipariş edilebiliyor olmalı. 5lik paketler halinde satılıyor. Sanırım iki paket açtım ben. Tek boy.

Arca çok güzel isimmiş. Yakışmış bile.

Sabahlık hastanede dolaşırken çok işime yaramıştı. Eğer geceliğe uymazsa önü kapanablir bişey alabilirsin, böylece gecelik gözükmez. (Böyle de iğrenç bi insanım:)

Göğüs kremini alın bir an önce aman diyim. İlk anda doğru alamıyor memişi, acıyor illa ki.

Benden bu kadar gece gece. Hayırlısıyla gelsin yavrular!

özgür

Adsız dedi ki...

arcayürek gibi ben beğenmedim. Aienin büyüklerine sorun bakalım onlar ne diyecekler.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

atılan çamaşırlardan alsancak joker mağazasında var kızlar. kirazcım olmadı netten sipariş et.

yeliz dedi ki...

özgür, harikasın valla. kokoşluk var ya işte illa uyduracağız sanki millet benim cicilerime bakacak:) bulamadım zaten, gidip herhangi bir sabahlık alacağım galiba.

hülya sağol, haftaya alsancağa ineceğim, jokerden bakarım.

adsız, beğenmemişsin, canın sağolsun. Cüneyt Arcayürek'i çok severim, çağrıştırması hoşuma gitti:)

Adsız dedi ki...

yelizciğim İlker'in daha iyi olduğuna çok sevindim. Zamanla daha da iyi olacaktır inşallah. Ben aldığım loğusalık geceliğini hiç giyemedim, göstermelik ,hastane de bir geceyi saymazsak. Hiç kullanışlı gelmedi. YAptıkları yarıktam göğsümü çıkartamadım bile.kendini rahat hissedebileceğin önü düğmeli herhengibir şey yeterli olacaktır.Ben sabahlığa bayılıyorum ama onu da pek kullanamadım :)) Seni kocaman öpüyoum. Şimdiden hoşgeldin ARCA !

Adsız dedi ki...

buldum kızlarcım buldumm, süpersiniz sağolun.