5 Şubat 2009 Perşembe

2 gün izin

Bu hafta 2 gün yıllık izin kullandım. Ayaklarımı uzatıp dinlendim mi? HAYIR:) Yok ben ayakta doğuracağım. Dün ev kalabalıktı, temizlik için gelen Güner abla, annem ilkerin annesi bir ara ablam ve duru ve hatta bir ara İlker:) Hepberaber yenen kahvaltının ardından herkes bir yerlere dağılıp ev temizlenmeye başladı. Ben de birkaç kap yemek yaptım. Öğleden sonra sürekli Almanya ve İstanbula bağlanıp laptopta şirket sistemini kurmaya çalıştım. Salak Almanlar 2 saat uğraştı yapamadı sonra ilker çözdü olayı, çok güldük çoook:) Akşama misafir vardı, ilkerin kuzenleri, 1,5 yaşındaki acayip sevimli bir kızları var, bütün akşam göbüşümü pışpışlayıp "bebek, bebek" diye mızıkladı. Bazen niye bizimki erkek oluyor diyorum, kız çocukları ne kadar sevimli:)Bize bebek arabası ve ana kucağı getirmişler, az kullanılmışından. Çok düşünceliler:) tabii İlker quinny buzz almak istediği için çok gcık oldu, zira benim fazla para harcamayalım diyeceğimi biliyor. Şimdilik kalsın deneyelim, birkaç ay sonra rahat edemezsek bunu geri verir, istediğimizden alırız şeklinde bir orta yol bulduk.
SSk ve izin olayları ile ilgili taze anneden pekçok bilgi edindim ama ikilemde kaldığımız birkaç noktayı netleştirmek için yine de SSK ya gittik bugün. Elimize bir form tutuşturdular. Şunlar yazıyor:
Analık geçici İşgörmezlik Ödeneği için gerekli belgeler:
1. İşveren beyan belgesi: Sigorta il müdürlüğünden verdiler, şirkete verip doldurtup aslını vereceğiz.
2. Doğum raporu : Aslı verilecek, eğer özel hastanede ve SSK ile anlaşması yoksa rapor hükümet tabibliğinden onaylatılacak ve bebeğin kimlik fotokopisi aslıyla birlikte verilecek.
3. İş görmezlik belgesi: bunu da eğer ssk ile anlaşmalı bir özel hastaneden alıyorsak bu hastanenin ssk ile anlaşmalı olduğuna dair bir onay verilmesi gerekiyormuş. Bunu il sağlık müdürlüğünden veya sağlık ocaklarından yaptırabiliyormuşuz.
4. Vizite kağıdı: prim ve ikramiyeler kafamı karıştırdı, şimdi bunlar belirtilirse daha mı fazla ödenek alma şansımız olacak? burasını anlamadığım için muhasebe müdürüne bugün mail yazdım, eğer bu şekilde ise vizite kağıdımın yeniden düzenlenmesini istedim.
5. Sağlık karnemiz : benim yok, ama bildiğim kadarıyla artık bu karne hiç aranmıyor?? Yine de çıkarılması kesin gerekiyorsa çıkartacağız mecburen.

Kısacası hala ufak tefek soru işaretleri çıkıyor. Bilen var mı ki?

Neyse... Bebek çikolatası işini de hallettik. Çünkü Kemeraltındaydık. Aradığın ne varsa bulunacak bir yer. Bir güzel karnımızı doyurup Kızlarağası pasajında cezvesiz fincanının içinde pişirilen Türk Kahvesinden içtik. Bambaşka bir lezzet. Bebek çikolatası hemen heryerde bulunan biblolu tiplerden. bir de hastaneye gelenlere ikram edilecek bebek şeklindeki badem şekerlerinden aldık, daha ucuz yollu. Bibloluları ev ziyareti ile mevlüte gelenlere vereceğiz. Birkaç ihtiyaç daha alındıktan sonra kuaföre gittim. Tam 1 yıldır saçlarım kesilmedi, neden? Çünkü hamileyken saçlarını kestirirsen bebeğin ömrü kısa olurmuş (tövbe, tövbe). Mühendis kadınla ne kadar bağdaşan bir durum değil mi? ama öyle işte, rapuzelim yani. Sadece manikür pedikür. Ablamla karşılaştık kuaförde, bir güzel dedikodu yaptık, eve akşamın bir körü geldim ve yarın işte son günüm!!!!!

Artık yatsam iyi olacak galiba:)

6 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

canım
quinny buzzlar pek havalı ama arabaya falan zor sığıyor
bi de ben de hep kızım olsun isterdim benzer gerekçeyle ama değme kızlara taş çıkaran bi sevimlilikte oğlum var. kızlarda yok valla o cilveler, nazlar

Adsız dedi ki...

Yelizcim, işveren beyan belgesi ile biz ugrasmiyoruz ki ya,
sadece su kadar haftalik hamiledir yazısı ve onaylatilmis dogum raporumuz ile SSK ya gittigimizde almamiz gerek paramizi, daha dogrusu benim arkadasim oyle yapti.
Ben simdilik 32 haftalik hamile raporumu beyan ettim isyerine, zaten SSk daki sayfamda, o raporu alir almaz cikiyormus izin durumu. İşyeri neler yapiyor onu bilmiyorum tabi.

Kız konusu, ben de ilk basta kıza cok heveslenmistim, ama iste şimdi 10 tane kız getirseler degismem oglumu, tabi ki hepimiz oyleyizdir. Bakma ilk cocugun erkek olmasinin bana gore sayısız faydasi var, kızımız olursa ilerde abisi olacak en basitinden ki bence cok onemli. vs. vs.
Sevgiler.

Mon Petit Chou dedi ki...

Yeliz'ciğim hani bir sonraki posta dinleneceğini yazacaktın. 2 gün izin başlığını görünce şöyle ayaklarımı uzattım bol bol yattım diyeceksin sandım. ama yine de güzel şeyler yapmışsın.
doğum izni konusunda yardımcı olmak isterdim ama ben doktorumdan aldığım raporu işyerime verdim, herşeyi onlar halletti. iznim bitene kadar da maaşım ve ikramiyem hesabıma her ay yattı.

ruhdagı dedi ki...

Dın dın dın dın !!!

Geri sayım başladı. Adam panikletmekte üstüme yok di mi?
He he.. :)

yeliz dedi ki...

hülyacım benim velet doğsun galiba ben de öyle düşüneceğim. şimdi ortalarda yok diye kız çocuklarıyla aldatıyorum onu;)

kiraz sevdası,
öyleymiş hakikatten, işyeri bilgi verecekmiş SSK ya. ben şimdi raporumu alıp onaylatıp, işyerime vereceğim.

ya bak mukaddes senin olay benimkinden iyi valla. Ben şimdi iznimin bitmesini bekleyeceğim paramı alabilmek için. çünkü bizim firma maaş vermiyor, raporluyken.

çok hainsin ruhdağı!!!
evet çooook az kaldı. 11 gün!!! inanılır gibi değil!

Adsız dedi ki...

Ben aynı soruyu koskoca Prof. a sordum da dili tutuldu adamın. Bir avukat bana ne soruyor diye afalladı. Ama ben dayanamadım kestirmiştim saçlarımı.Sözkonusu veletler olunca insanın aklı maklı kalmıyor, bilumum inançlar devreye giriyor.Yine dinlenememişsin bak kıracağım kafanı :)) çooookkk özledim hepinizi...