24 Ağustos 2009 Pazartesi

Haftasonu ve İLKLER

Hayatımın en yorucu haftasonlarından biriydi.
Romanyadan misafirlerimiz geldi. Arkadaşımız Umut Romen Mirela ile evlenip bir de Deniz Martin ortaya çıkınca kapmış onları bize getirmiş. Çok komikler, bütün haftasonu onlara güldük. Mirela, Türkçe anlıyor ama konuşmak zor tabii, ingilizce anlaşmaya çalışıyoruz. Umuta Romence anlatıyor, Umut kızıyor, kızım Türkçe konuş bana tercümanlık yaptırma diyor, arada hem Romence hem ingizlice hem türkçe kelimeler çıkıyor: "Da Mirela, öyle different mifferent değil işte, speak Turkish" çok eğlendik valla:) Arca ilk defa yabancıladı, Umut yaklaşınca bastı yaygarayı, önce dudaklar büzüldü sonra kucağa yapışıldı, birkaç gün araları düzelmedi. Deniz Arcadan 2,5 ay küçük, pek sevimli bişey. Sürekli gülüyor, bizim suratsızdan sonra Deniz epey popüler oldu valla.
Deniz ve Arca cuma ben işteyken böyle resmedilmişler:

Cuma doktor kontrolünün ardından Güzelbahçeye balık yemeğe gittik. Mirela çok ilginçtir, balığın kafasının kopartılarak sofraya gelmesini istedi, gözlerini görünce yiyemiyormuş:) Arca huysuzdu, Deniz uysal, bir güzel uyudu.
Cumartesi nefis bir kahvaltının ardından Arcaya ilk yoğurdunu yedirdik cümbür cemaat. (Bkz bir önceki post)
Denize girelim dedik, hadi Çeşmeye gidelim dedik ama orda ev yok, bebeklerle bir beach club da zor olabilir. Sonra annemler aradı, bize gelin dediler. Toplandık gittik. Yolda kitap okuduk, deniz canlılarını tanıdık:)


Bebişleri denize soktuk. Deniz hiç korkmadı ama Arca mızıkladı. Çünkü;
1. Zaten uykulu deniz kenarına gitti
2. Denize sokmadan önce kıyıda uzun süre simidiyle oynadı, yoruldu

3. Ben yüzünü denize verdim, dalgalarla oynar sandım kıyıda kucağımda oturttum ama dalgalardan korktu, acemi annelik işte:(
Arca suda hiç korkmuyor ama deniz ürküttü sanırım, bir sonrakine sırtımı denize verip sadece arcanın yüzünü karaya vereceğim, bakalım nasıl olacak. Denizin içinden kareleri koymuyorum, surat 5 karış çünkü:(
Bizimki kaptan Deniz de korsan imajı ile sahilde, henüz denize girilmemiş, keyif yerinde:)


Bu arada artık ayak parmaklarımızı emiyoruz. İlker altını alırken "kaldır oğlum bacaklarını, altını temizleyelim" diyor, ayaklar havada, "indir oğlum hadi bezini bağlayalım" diyor hop iniyor. Laftan anlıyormu ne??

Pazar günü Hanedanda kahvaltı yaptık, Arca da meyveli yoğurdundan 1 kaşık yedi, daha bi alıştı sanki, bilemiyorum. Biraz Çeşmede gezindik, Arca acayip huysuzdu, dişe yoruyoruz şimdilik. Misafirleri uğurlayıncaya kadar uyumadı düdük, ne zaman kapıdan uğurladık, uykuya daldık. Diyorum ben misafir ağırlıyoruz.
Romanyaya gitme planları yaptık, ama illa ki kışın olacak, Arca kar görecek, belki seneye, neden olmasın?

4 yorum:

kuzunun annesi dedi ki...

Sizle de simit kardeş olmuşuz :)

Hanedanı bende seviyorum . Kahvaltıya gitmiştik . Kociş ızgaralarınında güzel olduğunu söylüyor.

Adsız dedi ki...

yerim ben senin kitap okumani yaaa tombik seni, ısırırım :)

Yelizim, takıla takıla buna mi takildin diyeceksin ama :) Arcanın pipişi bilerek resimde mi montajladın? Sunnetten sonra boyle mi olacak acaba diye salak salak baya bi bakindik ta ekrana Yas la...

Opucukler.

yeliz dedi ki...

evet ya kuzucuğum, hangisini alalım derken senin elanın özgürün elasıyla fotolarından sonra seninkinde karar kıldık, Arca hastası oldu, bir de yüzse tam olacak:) hanedanın ızgaralarına birlikte gideriz inşallah ben de duydum hiç yemedim.

kirazım,
yok pipi öyle olmuyor sünnetten sonra. Normal sünnetli pipi gibi oluyor. Bizimkininki şişmanlıktan etrafı yağ bağladığı için içine kaçmış durumda:) kenarlarından aşağı ittirince çıkıyor ortaya. Yani hiç sorun yok. ama haklısın ben de doktora sormuştum, bu ne yaa diye:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

pipiye biz de takıldık ailecek. hayır başka bebek pipisi de pek görmediğimden allah allah bu mu acaba normali dedik ama şişkoluktanmış. süt obezi arcam benim..