31 Ağustos 2009 Pazartesi

gitmeli mi gitmemeli mi??

1 ay sonra bir yurtdışı iş seyahati gündemde. 3 gece, 2 gün ortalarda olmayacağım.
Arca 7. ayını bitirmiş olacak.
Tüm gün görüşmediğimiz oldu, günübirlik seyahatler oldu, ama gece hiç ayrı kalmadık.
İş için gitmek lazım ama hayati değil, iyi olacak sadece.
Doktora sordum, mecbur olsaydınız gitmek durumunda kalacaktınız, gece ayrılığı etkiler ama telafisi yapılabilir, sorun olacağını sanmıyorum dedi.
içim rahat değil.
karar vermem lazım.
İlker alırım Arcayı da gelirim seninle der ama benim iş geceli gündüzlü, boş vaktim yok ki, bu plan yatar.
Muhteşem haftasonunun ardından beni kapıda uğurlarkenki sevimliliği, pijamalarının içindeki tatlılığı gözümün önündeyken ne kadar doğru karar verebilirim?
Gitmeli mi gitmemeli mi?

18 yorum:

ruhdagı dedi ki...

Gerekiyorsa gitmelisin ama benm sözüm objektif olmayabilir. Neticede bir çocuğum yok. Seninle aynı endişeleri paylaşamıyor olabilirim. Diğer yandan Arca'nın bence mükemmel bir babası var. Altından kalkabilir annelerde var sonra. Ama dediğim gibi işin açısından gerekliyse gitmelisin.
İş sende bitiyor yani :)
Doğru kararı verirsin sen merak etme.
Sevgiler.

enne dedi ki...

Bence git, böylece bu tecrübeyi de yaşamış olursun. Ya kesinlikle gitmen gerekseydi? Ben bu güne dek 2 kez ayrı kaldım, birer gece, hiç sorun olmadı. Bakıcıyla evde kaldılar, gayet mutlulardı. Sorun olacağını sanmıyorum, için rahat olsun.

Tuğçe dedi ki...

İlker'i de anlattığın için buradan ben olsam giderdim diyorum!

kuzunun annesi dedi ki...

Yeliz Abula Yeliz Abula
Süt stoğu var (var var ), mama desteğide var( var var) . E eşinde destek . Ne duruyorsun , helva yapsana, helva yapsana :)))

Ozguranne dedi ki...

Zor kararmis, bilemedim.

gunebakan dedi ki...

canikom
ilker alsin gelsin arcayi.
gece emzirir, en azindan koklar yatarsin. o bile yeter...gunduz zaten ayrisiniz. hem gece ayriligi yasamamis olursunuz.

K.T dedi ki...

yeliz bende aynı endişeyi yaşıyorum. Yurtdışında 1 haftalık bir eğitim var. Hiç ses etmiyorum farkederlerde beni gönderirler diye. Kalbim daha kaldırmıyor.

Mon Petit Chou dedi ki...

canım öncelikle bizi merak ettiğin için teşekkür ederim. bu aralar işim çok ve işten kaynaklanan mutsuzluk hat safhada. oyüzden elim yazmaya gitmiyor.
gerçektende bırakıp gitmek çok zor. geçen ay bizimkini bırakıp 9 günlüğüne eğitime gittim. yokluğumda beni hiç aramamış ama geldiğimde ise hiç bırakmadı. üstelik 9 gün emmemesine rağmen sütüm de kesilmedi.herşey onlar için sonuçta.
Arca'ya ve size kucak dolusu sevgiler.

Tekir dedi ki...

önemliyse git yelizcim, ama eğer atlatabileceğin bir şeyse gitme derim. anladığım kadarıyla seçme şansın olacak???

Adsız dedi ki...

ben olsam :) giderdim,
kuzunun annesinin dedigi gibi, ilgili bir baba ve bol sut stogu.
degisiklik iyi gelirdi bana.
operim.

zühre dedi ki...

Yelizciğim merhaba canım.Seçme şansının olması güzel. Bence gitme. Çünkü İlker her ne kadar sana yardımcı da olsa ( ki Hakan'da öyleydi ve hala da öyle) Arca ile olabilecek herhangi bir aksaklıkta senin kadar rahat karar veremeyecek ve çaresizliğe düşücektir. Bebekler her şeyi hissederler. Arca bunu hissettiğinde de daha da huysuzlaşacaktır.Hada Arcayı koy bir kenara. Peki sen dayanabilecek misin onsuzluğa.İnanıyorum ki o üç gün boyunca bulabildiğin her fırsatı değerlendirip ağlayacaksındır. Ben Alturda çalışırken Nil 8,5 aylıktı ve ben eve geldiğimde yarım saat boynuma sarılıp beni kokluyordu.Yine de karar senin bir tanem. En iyisini sen bilrisin,çünkü kendini ve bebişini en iyi tanıyan sensin.Kocaman öpüyorum ikinizi de.

yeliz dedi ki...

herkese içten yorumları için teşekkürler... hala karar veremeyen bir insanım, arcanın akşam ateşlenmesinin de etkisi var sanırım, hala emin değilim. hayırlısı...

saricizmeli dedi ki...

arcayı da al git. gece onunla olacakmışsın. değişiklik de iyi gelir, ne güzel.

a.y. dedi ki...

Birbirinden farklı iki yorum yazıp sildim:( Bilemedim Arca'yı bırakmana da gönlüm razı olmuyor gibi ama bence sen en doğru kararı verirsin ve aldığın karar her neyse buradan hepimiz arkanda olmaya çalışır gereken desteği veriririz. Hepimiz Kara Murat'ız. Kara Murat benimmmmmm:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

yelizcim
2 koca gün boyunca anne memesinden uzak kalırsa emmeyi bırakabilir arca. erkek bebekler daha meyilli oluyo emmeyi kesmeye. gitmeme şansın varsa gitme
eğer birlikte gidebiliyorsan en güzeli olur derim ben
ateşlenmiş, az önce okudum. çok geçmiş olsun.
öperim tosunum tombalağımı

zuhre dedi ki...

Canım benim çok geçmiş olsun.

k.i.s.d. dedi ki...

Dürüstçe söyleyeceğim ben olsam gitmezdim. Henüz Arca çok küçük. 2 gün 3 gece anne ayrılığı psikolojik olarak ağır gelebilir. Annenin yerini baba tutamaz bence. Ne kadar ilgili olursa olsun. Yine de sen bilirsin tabii. Çok zor bir karar. İnsan gitsem kafa dinlerim, değişiklik olur diye düşünüyor ama bebek daha önemli bence.

YAPTAT dedi ki...

Seçkin ve özenli bloğunuza Link Avcısı "Melek Anne ve Çocuk Grubu Blogları" arasında link vermiştir, selamlar.