19 Kasım 2009 Perşembe

yine kaza!!!

Of artık servislerin gülü oldu benim araç!!!
Yine kaza yaptım araç haşat! Bu defaki benim şuçum değil. (olayı hep böyle anlatmaya başlıyorum)
Akşam 6 buçuk sıraları, otoban orta şeritte 80 km hızla seyrediyorum, kulağım haberlerde, ellerin 10 u 10 geçe pozisyonunda direksiyonda, gözler cin... Gaziemir sapağını geçtim, az sonra sağ şeride geçip Uzundereden çıkacağım. Önüm arkam sağım solum araç, akşam trafiği. Bir anda sağ tampona bir köpeğin çarptığını gördüm. Sanırım saniyenin 100'de biri gibi bir sürede oldu herşey, tekerleğin altında kaldığını hissettim. Direksiyon hakimiyetini kaybetmedim ama sarsıldım, araç da öyle. Sağ şeride girdim, durmadım, gerek duymadım sanıyorum. İlkeri aradım, çok fena ses çıktı, eve 10 dakika mesafedeyim durayım mı geleyim mi? öyle sinirlerim bozuldu ki birinin benim adıma karar vermesine ihtiyacım var. Gel bakalım otobanda durma dedi. Birkaç km gitmiştim ki hararet ışığı yanmaya başladı. Bir okulun önüne çektim, İlkeri aradım, kontağı kapat, dörtlüleri yak aracı terket dedi. Mekan da boktan bi yer taksi yok. İlker Arcayı Nazlılara bırakıp gelmeye niyetlendi, ama onlar da evde yokmuş. Arcayı da alıp gelmeye hazırlanırken taksi buldum, eve gittim, Arcayı teslim aldım, İlker aynı taksiyle olay mahaline gitti. Ön tampon kırılmış, radyatör patlamış ve belki daha neler çıkacak. Bana bişey olmadı ya durumun vahametini anlayacak gibi değilmişim. Allahtan motor yanmadan kurtardık.
Evde Arcayla bile neşemi bulamadım, keyifsizim. Zavallı köpeğe mi yanayım, bir can aldığıma mı, direksiyonu kırsaydım keşke diye içim içimi yedi. İlker polisleri çağırmış, aracı kendisinin kullandığını söylemiş, araç çekildi, İlker adli tıpa sevk edildi. Haydaa, niye ki ? Köpeğe otopsi mi yapacaklar, anlamadım. Meğer alkol kontrolüymüş. Eve bi uğradı, sonra gitti. Nazlı aradı, kapıda karşılaşmışlar, Umut da İlkerle gitmiş, çay koyduk hadi gel dedi. Canıma minnet! Çok keyifsizdim zaten, biraz kendime geldim. Cansu bıcırığını sevdim. Her geçen gün daha iyi emekliyor. Hatta kendi başına ayağa kalkıyor. Bu minik daha 6 aylık ya, harika bişey. Elimize doğdu ya insan böyle gelişmeleri görünce gurur duyuyor, tıpkı blog dostlarının minikleri gibi. Neyse Arca Cansunun bütün oyuncaklarına saldırarak yine beni rezil etti, sonra arka odada uyudu, Cansu canavarı uyumadı, İlkerler geldi. Çay içtik, kazanın cidden büyük olduğuna, iyi kurtardığıma kanaat getirdik. Böyle durumlarda direksiyon kırmak daha kötü sonuçlar doğurabilirmiş.
Ben normalde araba konusunda salağımdır. Yok ciddi salaklıklar yaparım, laf değil. En son 2 ay önce kapalı otoparkta park yerinden çıkarken kolona çarptım. Öncesinde kaldırıma toslamışlığım var. İlker askerdeyken yine park yerinden çıkarken bir Unoyu haşat edip kaldırıma çıkışımın ardından komşu apartmanın bahçe demirlerini yıkıp el freni ile durabilmişliğim var. Ve bunu geri geri giderken yaptım. Relax zamanlarda saçmalıyorum ama galiba baskı ortamlarında usta şoför oluyorum, ya da tamamen içgüdü:) Kısacası arabasızım, tam da haftaya izin almış, Elvancım İstanbuldan gelecek ve gezeceğimiz bir zamanda, öff fena oldu...Beterinden saklasın dualarıyla postumu noktalıyor, küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden öpüyorum.
Not: korkarım artık benim araca kasko yapacak sigortacı bulamayacağız. neyseki araba ilkerin üstüne, kasko arşivlerinde kötü şöfor görünen o!!! benim aracı o kullanıyor ya , daha çiziği yok, ben de kasko camiasının usta şoförüyüm:))

18 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

çook geçmiş olsun. Mala gelsin aman cana gelmesinde. Zavallı İlker diyorum ben heheheheh.
Çocuklar öyledir, bir yere gidersin hiç yemedikleri şeylere saldırırlar. Öyle yapınca tarif alır evde yapardım, aynısı olmamış derler yemezler beni çileden çıkarırlardı.

Sevgilerim ve geçmiş olsun dileklerimle

Oz dedi ki...

Yüreğim ağzımda okudum canım. Cana gelmesin de mala gelsin. İyi olmana sevindim. Öperiz...

Tuğçe dedi ki...

Yelizcim çok çok geçmiş olsun!
Önemli olan senin sağlığın, boşver arabanın hasarı hallolur. Kesinlikle direksiyon kırmamakla çok iyi etmişsin. Sıkma canını, verilmiş sadakan varmış!İzmir'in yolları da dar, bozuk da ne diyeyim, gerçi burada sorun yol değil, herneyse...
Böyle birşey anlatırken bile 'Köpeğe otopsi mi yapacaklar' bölümünde güldüm yani okurken, alemsin...
Öperim Arca tontişimi...

İlknur dedi ki...

Yeliz cok gecmis olsun. Allah daha buyugunden korusun. Ilkerin durumu icin de hayat musterektir demekten baska yapacak bir sey yok :)

nehircce dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Allah bir daha göstermesin :(

Ömer Tuna dedi ki...

çok geçmiş olsun

Adsız dedi ki...

çok geçmişolsun '' Mala gelsin aman cana gelmesin'' diye arkadaşları anlamadım!!! cana gelmiş zaten hayvanda olsa onunda canı vardı...

yeliz dedi ki...

herkese çok teşekkür ederim.
sevgili adsız, haklısın bir cana maloldu tabii dikkatsizlik diyemeyeceğim, zira benim yapabileceğim çok fazla birşey yoktu. Arkadaşların kötü niyetle söylediğini sanmıyorum, bence benim canıma birşey olmamasına şükretmişler.

kuzunun annesi dedi ki...

Yelizcim aradım ama işyerinde mesgulsun sanırsam . Şimdilik buradan gecmiş olsun diyorum . Böyle durumlarda soguk kanlılıgı kaybetmeyip direksiyonun kırmadan ezip gecmek yapılması gereken seymiş :(( Aksi halde senin için daha tehlikeli olabilirdi . Nyseki iyisin ve önemli olan bu . Öperim

cenebaz dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.

Adsız dedi ki...

cok gecmis olsun Yeliz,
ben de ayni seyi soyleyecektim, o saliselik zaman diliminde direksiyonu kirmak daha fena olabilird,,
allah kimseye kaza bela vermesin
amin

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

çok ucuz atlatmışsın yelizcim. arabada arca olsaydı daha da büyük telaşın olurdu. iyi ki yalnızmışsın

Seyhan dedi ki...

geçmiş olsun Yeliz. Ucuz atlatılmış..

Yesim dedi ki...

Yelizcim cok gecmis olsun, iyi ki yalnizmissin belki Arca da yaninda olsa daha da panik olurdun. Neyse gecmis gitmis, bosver...

anneCan dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun..

Tekir dedi ki...

Yeliz, geçmiş olsun. Doğru, cana geleceğine mala gelsin lafı pelesenk olmuştur dilimize, sanırım kimse kötü niyetli değil ama ölen köpeğe de çok üzüldüm. O kadar çok hayvan ölüyor ki yollarda, bir kısmı sürücülerin dikkatsizliğinden bir kısmı da hayvanların ne yapacağını şaşırarak hareket etmesinden. O an bir karar vermek ve tereddüt etmemek gerekiyor sanırım. Bugün bindiğim taksi şoförü de bir köpeği az kalsın eziyordu, neyse... Aslında diyecek çok fazla şey yok bu konuda, seni de üzmek istemem ama köpeğin yaşayıp yaşamadığını kontrol edebilseydin keşke. Tabii otobanda pek mümkün değil ama artık hayvan ambulansları da var.

Tekir dedi ki...

Yeliz, geçmiş olsun. Doğru, cana geleceğine mala gelsin lafı pelesenk olmuştur dilimize, sanırım kimse kötü niyetli değil ama ölen köpeğe de çok üzüldüm. O kadar çok hayvan ölüyor ki yollarda, bir kısmı sürücülerin dikkatsizliğinden bir kısmı da hayvanların ne yapacağını şaşırarak hareket etmesinden. O an bir karar vermek ve tereddüt etmemek gerekiyor sanırım. Bugün bindiğim taksi şoförü de bir köpeği az kalsın eziyordu, neyse... Aslında diyecek çok fazla şey yok bu konuda, seni de üzmek istemem ama köpeğin yaşayıp yaşamadığını kontrol edebilseydin keşke. Tabii otobanda pek mümkün değil ama artık hayvan ambulansları da var.

yeliz dedi ki...

tekirim çok haklısın, ama ilk düşündüğüm o sese ve darbeye o canın dayanmayacağı idi. 80 km hızla ben çarptım ama sanırım solumdaki araç daha önce çarpmıştı, ya da savurdu zavallı hayvanı. başka şartlar altında mutlaka durur ve bakardım durumuna.

bütün arkadaşlar, çok teşekkürler...