31 Ekim 2010 Pazar

hem hepsi farklı hem hepsi aynı

bilmece bildirmece kaydıraktan kaydırmaca :)
5 toddler... hani ne çocuk ne bebek... ikisinin arası bir yaş döneminde geçiş aşamasını tamamlayan insan küçüğü tür.
en büyüğü 2 yaşını dolduralı hepi topu 4 ay olmuş. en küçüğü ise yer cücesi Arca.
Havanın kötü olacağını varsayarak topolinoya gitmeye karar verdik. Arca ilk defa gidecek böyle bir ortama. Nasıl anlatsam? Parka gidiyoruz dedim.

Hayat, Hülya, Elif, Nil... ve pek tabii diğer cüceler Ela, Tuna, Ege, Berk.
Oyun alanına girdik...

Naçizane gözlemler...

Ela(21 ay), Hülya'nın deyimiyle o bir amazon!! Ela ortama girdi ve direkt adapte oldu, hatta saniyeler içinde ortamın bir parçasıydı. Hiç yadırgama yok! Onun için kaydırak olsun, tırmanma, atlama, zıplama olsun. Ela'nın bizi kopardığı an!! Nil dedi ki : "Şahsen BEN kayamazdım!!"


ve son olarak bizim oğlanlar yorgunluklarını ara öğünle giderirken Ela hala orta pistte dans ediyordu.

Berk... 2 yaşını dolduralı henüz 1 ay oldu. Hiç sağa sola bakmadan direkt büyük çocukların oynadığı kaydırağa daldı. Dedim ki "Nil hayrola? geldiniz mi siz buraya daha önce? Berk ne güzel patır kütür oyuncaklara daldı?" ona göre kreşten alışkın, yoksa zor. Olabilir ama bayıldım. O nasıl bir özgüven, hiç arkasına bakmadı.

Yine Arca ile tatlı münasebetleri oldu. Bunlar ilerde garanti kanka olacaklar.

Ege... 2 yaşını dolduralı 1 aydan biraz daha fazla oldu. Tunayla birlikte zıp zıpın dibine vurdular. O nasıldı hatırlamıyorum, Hülya anlattı, Tuna Ege ayakkabısını çıkardı diye, çıkarmak istedi, Ege de Tuna çorabını çıkarıyor mu diye kenardan kesti:P Çıkarsa anında çıkaracak. Arca'nın araba gözüne hoş görününce şansını denedi, Arca ödlek düdük bastı yaygarayı, Ege de "efendilik bende kalsın, küçüğü üzmeyelim" dedi diğeriyle oynadı canım benim!

Tuna... en büyükleri, ortamın paşası (puhahaha)! şaka bir yana Arca sürekli Tuna'yı kesiyor. Turuncu kamyonu sırf o oynasın diye getirdi, benzeri Tuna'da var ya. Tuna için tüm oyuncaklar hikaye gibiydi, o kaydırağın 3 katı kadarına tırmanmışlığını bildiğimden Tuna'nın rahatlığı hiç şaşırtmadı beni.


Arca... kan bağımız olduğundan en çok onu gözlemledim, daha doğrusu gözümü üzerinden ayırmadım mecburen:) Evden çıkarken dedim ki Arca'ya 2 tane araba alabilirsin. Kırmızı kamyonun yanında üzerine binilebilen mcqueen'i seçti. Eh seçenekleri sınırlamazsan olacağı bu. Dedim ki arabaya sığmaz, bak bu Tunanın çöp kamyonundan hem o da oynar belki, o zaman bipbip'ten vazgeçti. Tabii bu hadise bi tarafımızda patladı. Çünkü bipbipe benzer arabalar varmış, Arca iki tanesini sahiplendi, en az 20 dakika ne bindi, ne paylaştı, sadece elinde tuttu.

Psikolojide bir analizi vardır kesin. Bir ara kaydıraklara gitmek istedi, sanırım, bırakmak da istemedi, beraber gitme girişimlerinde bulundu. Örneğin Elanın daldığı o kaydırağa yaklaşmak Arca'ya 15 dakikaya maloldu. Hatta o hani büyük çocuk kaydırağı var ya, orada sanırım yarım saat harcadık, sadece tepesine tırmanmak için. iki basamak tırmanıyor, 3 defa arkasına bakıyor, sonra birkaç defa geri dönmeye çalışıyor, sonra gözleri beni arıyor, ses etmezsem surat buruşuyor. Görünce, cesaretlenince devam. ÖDLEK!! kibarcası TEMKİNLİ:)

Tadını alınca kudurdu. Biya, biya (bir daha) diye diye defalarca bindi. Zıp zıp daha kolay oldu onun için, önceden alışkın olduğu bir oyuncaktı. (kanepe:P)

Hatta takla attı, çok hoşuna gitti, bir daha denemesin diye kırk takla attırdı bana. Dönüşte yemeğe gidiyoruz uyutmamak için de bir kırk takla atmışımdır. Sohbet etti, akayaylayını (arkadaşlar) saydı, oyunlardan atladığım olunca (bop-top) hatırlattı. Bu güzel günün Arca için ne kadar faydalı olduğunu bugünkü park tecrübesinde anladım. Kaydırağa kendi başına çıktı ve kaydı. Doktor çıkmış çocuğunun diploma törenindeki haklı gururu vardı dolan gözlerimde:)))


Hepsi birbirinden o kadar farklı ki aslında, ama hepsi kuru üzüm söz konusu olduğunda aynıydı!! hiçbiri hayır demedi:)
Canlarım seviyorum hepinizi!!

15 yorum:

Adsız dedi ki...

o at guzeli Arcayi, yok yok hepsini isiririm ben ama!
gene mi bulustunuz hainler, kiskaniyoruz amaaa :)
sevgiler cok

cenebaz dedi ki...

Hepsi birbirinden tatlı, hepsine 41 kere maşallah:))

Fatma dedi ki...

Arca bıcırığı burayı sevmiş belli. Sayende bu yerden haberim oldu biliyor musun? Teşekkür ederim.

kuzunun annesi dedi ki...

Ay ne güzel yazmışsın ya , bende link mi versem napsam :))) Güzel bir gün oldu gerçekten , sanırım havalar iyileşene kadar yerimiz bulunmuştur :)

yeliz dedi ki...

ah kirazım senle e bi buluşsak ne biçim eğlenir bebeler:)

yeliz dedi ki...

teşekkürler çenebaz

yeliz dedi ki...

Fadiş kesin siz de seversiniz. yeri de kolay balçova kavşağının hemen bitimi, Media marktın yanı. öyle vıcık vıcık kalabalık değildi hem bizimkilerin yaş grubu farklı yerde oynadı, iyi oldu.

yeliz dedi ki...

Elanın güzel fotolarından koymadım sen koyarsın diye:) sadece o kaydırak inanılmazdı Hayat, ilkere anlattım şok oldu:)

Fatma dedi ki...

Yakın bir arkadaşıma da anlattım, o da merak etti belki bu pazar gideriz ve cumartesiden size haber veririm, belki sizde gelirsiniz, yüz yüze görüşürüz, bebişleri tanıştırırız. Arkadaşım da bana hafta sonu ata bindiklerinden bahsetti, çocuklar için bir yer varmış, büyükler için de kafesi. Detayları öğrenince bilgi veririm.

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Selam benim kızlarda kreşle gitmişlerdi geçen hafta.Ama ben gidip görmedim.İyi vakit geçirdikleri belli kuzuların.Hepsinin gözlerinin içi gülüyor maşallah.

Unknown dedi ki...

süperler hepsi de ayrı ayrı valla.

yeliz dedi ki...

fadiş, orasını biliyorum galiba, küçük taylarar çocukları bindiriyorlar. olabilir neden olmasın... akşama pek güzel uyuyorlar:)

yeliz dedi ki...

evet dilek ya onlara aksiyon lazım, çok keyif alıyorlar.

yeliz dedi ki...

teşekkürler dağlar kızı

larcencielblog dedi ki...

Yeliz, valla sırf şu analiz yazısının içinde olabilmek için İzmir'e gelebilirdim :) Süpersin!