7 Mayıs 2013 Salı

Perişanlar Sezon Finali (mi acaba?)

Salyası sümüğü eksik olmayan Arca cücesinin böyle böyle sezonu kapatacağını umuyorduk. Meğer fena halde yanılıyormuşuz. Araya bir film sıkıştıran yapımcılar, tatmin olmamış olacaklar ki muhteşem bir sezon finali tasarlamışlar, sağ olsunlar (!)
Evde nanemolla geçirilen hafta sonunun son gecesinin karanlığını “anneaaa kulağım ağrıyor” çığlıkları yırttı. Perişan ana önce yine oralı olmadı (ne geliyorsa başına bu görmezden gelmeler yüzünden geliyor zaten. “No spoon” deyince hastalıklar yok olmuyor yavrucuğum deprem vergisi mi bu!)


Perişan bebe ciddiydi, kulağı ağrıyordu, daha kaç kere söylemesi gerekiyordu? Perişan ana ikna oldu ve acı dolu gece başladı. Neler yapmadılar ki? Ağrı kesici ilaçlar, üç gündür verilmesi gereken ama verilmemiş olan sakızlar, balkonda uyumaya çalışmalar… Novalgin damla bile verdiler yavruya.
Perişan ana Allah’la pazarlığa bile oturdu; benim kulağım acısın, onunki acımasın (var ya bu pazarlıklar yüzünden bir gün öyle fena çarpılacağım ki, isyan edenlere ibreti alem yapacak beni yaradan, tövbeler olsun!)
Sonunda don gömlek arabaya doluştu Perişanlar ailecek, sokak sokak gezdiler, hani bebenin uykusu geliverir diye. (Ulen biz bunu kolikli bir bebeyken arabayla gezdirmedik, bu ne be!)
Uyku gelmedi. Gerisin geri yatağa girildi. Perişan bebe hala mızıldanmaktaydı. İlginç! Zira artık ağrı kesicinin etkisi göstermiş olması gerekiyordu. Perişanların babası, mantığının sesine kulak tıkamadı. Şuurunun 04:00 sularında hala yerinde olmasına şaşıranlara inat, evladına sordu: “yavrum niye mızıklıyorsun, ilaç artık ağrını geçirmiş olmalı”
Bebesi gayet doğal; “mızıklamamı durduramıyoruuummmm” diye cevap verdi ve akabinde kendisi de saçmaladığının farkına vararak vurdu kafayı uyudu.
Sabahın ilk dakikalarında doktorun kapısındaydılar. İğrenç pazartesi sahil trafiğinden bahsedip herkeslerin içini daha da baymaya niyetim yok, 15 dakikalık yolu 1 saatte alabildik NOKTA.
Doktor bile “ne çektiniz be çocuummm” yorumunu yaptı. Ne çektik be doktor bey ne çektik be bu cüceden!
Sonuç? Ne olacak! Orta kulak iltihabı, yüksek ateş. Sabah ayağına çorabını giymeyen cüceye çemkirdim sonunda: “sen okula gitmediğin için sevinebilirsin, ben seni taşımaktan ve kendimi sıkmaktan tutulan omuzum ve ağrıyan boğazım ile işe gitmek zorundayım. Yeter ulen sen hasta olunca ben de perişan oluyorum, yeter hasta filan olma bak fena dalacağım!”
Sezon finali bu cümle ile son buluyor. Artık önümüzdeki sezon Perişanlar devam eder mi yoksa bir mucize gerçekleşir de Arca artık hasta olmamaya karar verir ve dizi sessiz sedasız sonlanır mı? Göreceğiz…


5 yorum:

Tuten dedi ki...

Çok geçmiş olsun ve gerçekten geçmişte kalsın artık hıdırellezde suya demir koysaydın :)

Bal Yanağın Hikayesi dedi ki...

Çok geçmiş olsun ya çocuklar tamda dediğin gibi bitti dediğimiz noktada bir son darbe vuruyorlar Allah beterinden esirgesin

ruhdagı dedi ki...

İnsan ne diyeceğini bilemiyor :( Beyhude teselli verir gibi...

Evren dedi ki...

Çok geçmiş olsun.. Yeliz, siz bu çocuğa hergün yediği yiyeceklere karşı intoleransı olup olmadığına dair bir test yaptırsanız ya. Vücudun intoleransı olan yiyecekler bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor. Ne bileyim gluten olabilir, süt ve süt ürünleri olabilir. Baktırdınız mı hiç?

yeliz dedi ki...

Çok çok teşekkürler arkadaşlar

Evrencim bu testi ilkerin annesi kendisi için yaptırmış ve çok faydasını görmüştü hatta arca için de önerdi açıkçası biraz tereddüt ettik ama şimdi sen de söyleyince tekrar gündeme aldım olabilir çok mantıklı. Geçenlerde başka bir test yapılırken dr bağışıklık sistemine ait değerlere de baktırdı bu kadar sık hastalanan biri için oldukça iyi çıkmış sonra gelişimi de iyi boy kilo anlamında geriye besinler kalıyor. Sağ ol arkadaşım yaz gelmeden götüreceğim babaannenin doktoruna öperim