17 Temmuz 2013 Çarşamba

Halka indim

Flaş ! Flaş!
“Yılların otoban gülü”, “orta şeridin şoför Nebahat’i”, “azami hız = 100 km” Yeliz, yani bendeniz, toplu taşımaya geri döndüm! Halka indim yav!
Bunun benzine gelen son zam ile benzin fiyatının 5 TL’ye çıkması, dolayısı ile en yakın takipçimize açık ara fark atarak dünyanın en pahalı benzinini satan ülke sıralamasındaki birinciliğimizi sağlamlaştırmamızla bir ilgisi yok. 
Yakıta gelen her kuruş zammın yediği ekmeğe bile yansıdığından bihaber yurdum insanı gibi “Ben zaten mazot kullanıyorum”, “ben zaten hep 50 liralık benzin alıyorum, bana koymaz” yok efendim “benimki şirket arabası, gelen zam beni teğet geçer” şeklinde teselli beyanatları da vermeyeceğim.
Benim olayım başka.  
Yeni inşaata para lazım, İlker’in arabasını satıyoruz. Ve inşallah satarsak tek arabayla idare etme gibi bir planımız var.
İzmir’e taşındığımızdan beri evin yakınındaki metro durağı bitse de sadece metro+otobüs ile ofise ulaşsam deyip duruyordum. Evet 6 sene oldu! ve hayır, bitmedi, henüz bizim evin oradaki durak hizmete açılmadı ama yürüme mesafesinde bir durak açıldı. Evden çıkıp on dakika yürüyüp metroya biniyorum, metrodan da bir otobüs var, ofisin önünde iniyorum. Şahane!
Arabanın rahatlığından fedakarlık etmemin elbette bir sebebi var. Götüm göbeğim iyice büyüdü beridir bir spor imkanı aramaktaydım, fırsat ayağıma geldi!
Garip gelebilir ama benim gibi evden işe – işten eve araba ile ulaşıp park yerinden hepi topu beş adım atan biri için bu kolaylıkta bir toplu ulaşım imkanı varsa ben bunu arabaya tercih ederim arkadaş! Serin serin kurul koltuğuna aç kitabını oku, trafik derdi yok, stres yok.
Hareketsizlik canıma tak etmiş yeminle!
Bir de ben araba kullanırken harbi yoruluyorum. Sakarım çünkü kaza yapma potansiyelim yüksek. Eh zaten öyle aman aman iyi bir şoför de değilim. Üstüne otobanda da olsam katiyen 100 km/sa hızı aşmadığım için araba kullanmak 15-20 dakika yürümekten daha zor geliyor yeminle.
Halkın haklının yanında, halkla beraber seyahat günleri vatana millete ve büyüyen totoma hayırlı olsun! Yaşasın toplu taşıma! Kahrolsun yakıt zamları! Kahrolsun inşaat sektöründeki durgunluk!

6 yorum:

Gulcin dedi ki...

Yeliz ben artik senden ve benden korkmaya basladim. Son acilan metro duragina bizim izmirdeki ev 5 dakika falan. saka miyiz biz ya? Evren bizi hep mi bir araya koyuyor :) bir gun metroda bulusalim sekerim :)

Fatma dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun:)

Adsız dedi ki...

yeliz işte bu bardağın dolu tarafı bakışı! sana ve tabi senin vasıtanla muhterem kocana karada ölüm yok:) millet kocası arabasını satıyo otobüsle gitmek zorunda kalacak diye demediğini bırakmaz dert yanar senin anlatışa bak. işte bu her hali yener yırtıcı kadın modeli. içindeki yaşama umut başını çok seviyorum hem de biz totosunu araba kılıfından başka bişey değmeyen bir nesil değiliz ki durakta beklemek olmasa gayet makul. gerçi benim için tek sorun otobüste okuyamıyorum midem bulanıyor bööö:(( ne ne denediysem çaresini bulamadım. av mevsiminde cem yılmazın dediği gibi neyi görmek isteyip göremiyorsan bakış açını değiştirmelisin. haa bu arada maaşı B+, eve 10 dk olan ama 5 yıldır canımı okuyan işten sonunda istifa ettim ve bakış açımı değiştim:) tüm değişikler vatana millete hayırlı uğurlu olsun mercan..

yeliz dedi ki...

Gülçin ben de artık korkmaya başladım:))) ya neydi o balıkçının adı sordun mu annene?

Fadişçim sağ ol arkadaşım:)

Mercanım canım hayırlı uğurlu olsun:) benim bakış açıma gelince doğru vallaha ama hayat hep negatif çekilmiyor be:)

yeliz dedi ki...

Ayrıca yeni bakış açınla ve gelecek planlarınla çok ilgileniyorumacayip meraktayım ara sıra yaz merak ettirme:) tekrar hayırlı olsun kararın

asukak dedi ki...

Merhaba arabaya alışınca yada arabanın rahatlığına alışınca toplu taşım araçları bana çok işgence geliyor. Bir iki kere bindim metroya otobüse arabam servisteyken ama insanların bazıları çok saygısız. Ayağına basıp umurunda olmayanlar bilerek sana sürtünen erkekler nefesi ve teri kokan insanlar ben alışamadım. Denizmende oturuyorum metro açılamadı bir açılsa bende metroyu denicem ama otobüsü sevemiyorum birtürlü :) Tuğba