7 Ocak 2015 Çarşamba

Soru: nasıl keşfettin?

Bugün keyifsizim. Aslında çok da değil, yani bilmiyorum.

Çok emek verdiğim çok da keyfimi kaçıran şu yarışmayı kazanamadık. Aslına bakarsan, hiç de umrumda değil, hatta üzüntümün üzerine öyle içten bir "artık kazansak da önemi yok hatta kazanmayalım daha iyi" demiştim ki Allahın sevgili kulu olarak bu duam kabul olacağına neredeyse emindim. Zira bu yarışma ile ekipçe motivasyonumuzun artması hedeflenmişti ama iş başka yönlere gitti. Neyse, o defteri kapattık, işimize bakalım.

Yeni yıla başlamak için iyi bir haber değil.

Gerçi hangi haber iyi ki? Gündeme bakmak depresyona girmek için yeterli. Seçim barajı 10%’da kalmış. İleri demokrasi dedikleri bu olsa gerek! Memleketi dolandıranlar aklanmış, sen daha maaşım ne olacak diye boşuna yor kafanı. Trans bir kadın ölüme atlamış, allah rahmet eylesin, onu buna zorlayanlar da onun dediği gibi allaha havale… ya mizah dergisini basıp cana kıyanlar? Katillere alkış tutanlara ne demeli? Kar yağmış, Sibiryadan soğuk gelmiş, evsizler, sokak hayvanları? Ama yok boşver biz ig’de sahlep fotoğrafı paylaşalım, içimiz romantizmle dolsun…

Hani yani işe mi üzeceksin kendini, al ben sana daha depresif haberler sunayım, üzüldüğüne utan kıvamındayım… Dünyada bunlar oluyorken hala antin kuntin saçmalıklara takana da yuh yani…

Bir de gerçekten insanın keyfini yerine getiren küçük şeyler oluyor. Mesela çalışırken bir arkadaşın sahlep getirmesi ve çayın için getirdiğin çubuk tarçının tüm ofise yetmesi. Sonra eski bir yazına bir yorum gelmesi. Sevgili Necla hanım yazmış, yazılarımı beğendiğini baştan sona okuduğunu söylemiş. Samimi kadınım ben hanımlı beyli konuşmam ama Necla hanımın yaşı, boyunca çocukları tabii ki hürmeti hak ediyor. Böyle "ilk kez yorum yazıyorum…"la başlayan yorumlar veya hiç tanımadığım birinden gelen bir mail ziyadesiyle keyiflendiriyor beni.

Buraların hep dutluk olduğu zamanlarda ben blogları sadece kendisi de blog sahibi olan insanlar okuyor sanırdım, yani körler sağırlar birbirimizi ağırlıyoruz öyle takılıyoruz diyordum. Ama artık fark ediyorum ki, blogger filan olmadan da gayet normal insanlar blog okuyor, takip ediyor. (belki hep öyleydi ben bilmiyordum:P)

Bugün yorumu okuyunca aklıma bir soru geldi: Bu blogu nasıl keşfetti, keşfedenler? Nereden buldular Günün Çorbası’nı? Ne çorba pişireyim diye tarif ararken mi?

Sadece merak ettim, ortayı yaptım, ister taca atarsın ister kaleye şut çekersin, paşa gönlün bilir, ben biramı açıp yanına patlamış mısırımı katık eder, diğer yazıya dönerim, bu ara pek üretkenim hayırlara vesile:)

Ha bu arada;

Tatil postunun pek kısa olduğundan yakınanlar olmuş, yavrum üç günlük tatilin neyini anlatacağım? Aslında oteli nasıl talan ettiğimizi, utanmadan şarabımızı viskimizi yanımızda getirdiğimizi, çocukların it gibi koşmak suretiyle dinlenmeye gelenlerin tatilini nasıl piç ettiğini, Kedi Tarçın ve köpek şefi de anlatabilirdim, dur yav anlatayım bir ara:) yeminle tanıyorsunuz beni gevezeliğimi:)))

37 yorum:

Işın dedi ki...


Yıllarca sadece yemek Bloğu okudum. Başka blogların ollduğunun farkında değildim sanki. 2010'da bir tesadüf ilk Leylak Dalı'nı keşfettim, onun takip ettiklerinden de seni. Blog keşfetmenin en iyi yolu bu bence, sevdiğin bir bloggerın takip ettikleri, Blogger değilim, çocuk sahibi de değilim. Normalde kesinlikle anne-çocuk blogu okumam ama sen çoook farklısın. Süper bir üslubun ve kesinlikle yeteneğin var, kitap kurdu olmana bayılıyorum, Arcayı kitap kurdu olarak yetiştirme çabana da. Pazara gitmene de. Daha bir çok şeye de. En çok da bu yoğunlukta kendine zaman ayırabilmeni seviyorum. Iyi ki yazıyorsun. İşte böyle böyle...


morkalemlik dedi ki...

Merhaba Yelizcim diyorum zira ben yakınım da sana senin benim varlığımdan haberdar olduğunu pek sanmıyorum ;) niye dersen ben sessiz okuyucularındanım, okur giderim, yorum yazayım isterim ama ne yazacağımı bilemem, bir iki dener sonra gereksiz görür silerim falan. Halbuki bilirim gelen yorum ne mutlu ediyor insanı ama işte ben yazınca bunu mu yazmış diyecekler gibime geliyor tuhaf mıyım :)
bloğunu yanlış hatırlamıyorsam takip ettiğim bir bloğun okuduğu blog listesinden fark edip geldim sana, o kimdi onu hatırlamıyorum bak

yorum özürlü bir okuyucunun da olduğunun biliyorsun işte artık

Sevgiler
diğer adımla morkalemlik Belkim hatırlarsın İg'den :)

Unknown dedi ki...

ahahaha şimdi bende bir düşündüm de nasıl keşfettiğimi gerçekten hatırlayamadım, ama sizi okumak gerçekten keyif verici... Yazmayı hiç bırakmayın, sevgiler :)

Julide dedi ki...

Ben bir kere istatistiklerime bakarken, ki benim blogum aramalara kapalı, bana nereden geliyorlar kısmında senin blogunu gördüm ve baktım ki, takip listendeyim.
Öyle buldum.
Sen esas beni nereden buldun?

yeliz dedi ki...

Ya çok güzel döxler çok mutlu oldum:) keylak dalı listesine ben de bakıyorum bir de lalenin bahçesine:)

yeliz dedi ki...

As morkalemlik;)) bayılırım:)

yeliz dedi ki...

Teşekkürler:)

yeliz dedi ki...

Galiba bir bloggerın okuduklarından. Bak ben de hatırlayamadım şimdi:))

Özge dedi ki...

Bende sizin gibi kitap kurduyum, günün çorbasını da kitap yorumları ararken keşfettim. Sonra baktım sizin de benim gibi bir oğlum var.3,5 yaşında, şöyle deyim sabah bilgisayarı açınca ilk baktığım adressiniz. Çocuk bakım konularında da çok faydalanıyorum yorumlarınızdan. Arca'ya da bayılıyorum. Siz hep yazın.

selvin dedi ki...

ben bir kitapla ilgili (hangi kitap olduğunu bile hatırlamıyorum) eşelenirken buldum ve çok da sevdim :)

gulsenz dedi ki...

Bende bir bloggerin takip ettiklerinden buldum, samimi yazınıza, kasmadan ettiğiniz sözlere, küfürlere :) vuruldum! Üslubunuz Aldı götürdü beni bi baktımki tableti elime alır almaz açtığım ilk sayfa sizinki...elinize kolunuza ağzınıza sağlık

Adsız dedi ki...

merhaba:)

ben lalenin bahçesi blogunda karşılaştım sizinle merak ettim neler yazdığınızı önce yemek bloğu sandım çok da aldırmadım ama sonra yazılarınıza ve arcaya vuruldum:)keyifle okumaya devam ediyorum
sevgiler
hande:)

annegazetesi dedi ki...

Bana ablam önerdi seni. Dedi ki, bak İzmir'li hem de, bi kadın var çok tatlı yazıyor tam senlik, okursan bayılırsın :) Ben de bayıldım :)

Unknown dedi ki...

Ben bir bloggerin okuduklarından bulmuştum sizi ama kim hatırlayamadım :) siz hep yazın çok zevkli okuması severek takip ediyorum sevgiler :)

okuyanguzel dedi ki...

Ben çok iyi hatırlıyorum çünkü keşfettiğimde haftalarca eski yazılarını okuyup okuyup mutlu olup sonra tüm yazılar bitince biraz boşluğa düştüğümü hatırlıyorum ama abartmıyorum. Yorumlarımdan da anlıyorsundur senin yazılarını halen heyecanla bekleyerek okuyorum.

Evet takip ettiğim tek blog vardı o da "blogcuanne" idi. Bir yazısında senden bahsetmişti. Senin ondan bahsettiğin bir yazıya link vermişti. İşte o zaman keşfettim ve bağımlısı oldum. Tanışmak istediğim insanlar arasında ilk üçte yer almaktasın.

Seni seviyorum...

CEREN dedi ki...

Ben " Blogcu Anne " sayesinde keşfettim seni, iyi ki de girip bakmışım " kim bu blog sahibi, neler yazmış " diye :) Oğullarımız yaşıt , sanırım biz de yaşıtız , bazen iç sesim oluyor yazdıkların, bazen örnek oluyorsun bana, bazen kitap önerisi alıyorum, bazen sadece Dumur Diyalog okuyup kahkahalarla gülüyorum, Arca'ya zaten bayılıyorum.. Kısacası iyi ki keşfetmişim blogunu , iyi ki yazıyorsun, mesela kefiri senin sayende sevdim ben, senin faydalarını anlatmandan etkilenip kefir mayası buldum ve yapmaya başladım, şimdi her gün oğlumla kefirimizi içiyoruz mutlaka, kulaklarınız çınlıyordur belki ara sıra :) Sevgiler ..

Duygu dedi ki...

Sene 2010 (sonu, bilemedin 2011 başı). İnternette birşeyler araştırıyorum, karşıma meraklı cüce diye bir blog çıkıyor. Ben o dönem blog denilen şeyden tamamen habersizim, cahillik diz boyu:) İlgili yazıyı okuduktan sonra biraz geziyorum sayfada, sonra bir bakıyorum yanda başka blogların olduğu bir liste. Ona bakıyorum, ötekine bakıyorum ve günün çorbası diye bir arkadaş ediniyorum aralarından Yıllardır da görüşüyoruz, arada haber alamıyorum birkaç gün merak bile ediyorum valla. Öyle işte. Tamamen tesadüf seni keşfim..
Blogum yok bu arada ama seninle başlayan süreçte sevdiğim birkaç blogun çok sevgili bir okuyucusuyum:)

Adsız dedi ki...

gerçekten buralar dutluktu, daha Arca bile doğmamıştı, 2004'de emekli olup bütün gün evde can sıkıntısından evde oturunca blogları keşfettim. Önce okumaya başladım, sonra 2005'de ben de blog açtım,işte o aralar seni okumaya başladı. Sonra senin bankadan çok sevdiğim bir müşterimin kızı olduğunu keşfettim falan filan, o gün bugün seni okuyorum. Yazılarına, Arca'ya bayılıyorum. Sevgiler
Çenebaz

Adsız dedi ki...

Ben düz okurum blogcu değil. Blogcu Anne'den zıpladım geldim, senesini hatırlamam valla güç ama bikaç senesi vardır... Du bakiim, Arca'nın dört yaş maceralarını okuduğumu hatırladığıma göre iki senesi filan var en az. Toprak çekiyo tabi, kalış o kalış :) Türkçenin doğru kullanımına takıntılı olmana hastayım (yazar burada günlük konuşma dili eğlenceliklerinin yazı diline yansıtılmasından bahsetmemektedir ;) ) Kitap kurdu olmana ayrıca hastayım. Bitti mi Yerdeniz Büyücüsü? :) Aha da şuraya yazıyorum, bence ikincisini daha çok sevicen! ;)
Bilge

Adsız dedi ki...

bir yemek tarifi ararken portakal ağacına onun takip ettiği bloglardan asortikkrep bloğuna onun takip ettiklerinden de sana ulaştım. Bloğum yok bu arada:)) Samimiyetine, sıcaklığına, içtenliğine sessizce takıldım kaldım. Hergün bakmadan geçemiyorum
Duygun

Judgest dedi ki...

Ben de Sadeanne(Ocean spray)'nin blogunu takip ederken,çocuk kitapları ile ilgili bir yazısında 31/10/2014'te keşfettim seni... O günden beri sana günde ortalama 2 kez "yeni bir şeyler var mı?" diye bakarım, bulduklarımı sonuna kadar soluksuz okurum, Arca'dan kesitleri aynı yaştaki oğlumu düşünerek ve bak görüyor musun benimki de böyle,bunlar hep böyle diye yorumlarım, yoğunluğunun arasında kitap okuma keyfine ve klübünüze ve az da olsa kendine vakit ayırabilmene ve Muhterem'in de buna kısmen imkan sağlamasına hayran olurum, blogda bir kaç gün bir şey bulamazsam sabırsızlanırım ve ig'den ne durumdalar diye kontrol ederim, asayiş berkemal ise yoğun ve bol cıvıltılı hayatıma geri dönerim :)) Önceki yazılar mı? Tabiii ki ben yokken neler olmuş, tüm postları okudum :)) Çok sevdim seni ve sizi :))

sessiz balik dedi ki...

Ben asortik krep ten buraya zıpladım onu çok severim seni de sevdim gerçekten tanışabilmeyi dilerdim Arca desen ayrı bi tat yakın yaşta benim de bi oğlum var :)

Adsız dedi ki...

Slm Bacım,
Ben de baska bir blog okurken bulmustum seni daha dogrusu esdostakraba diye bir blog adresleri listesi var, aslı nın takip ettigi bloglardan olusturdugu, ama seni ne zamandan beri okumaya basladım inan hatırlamıyorum ama rahat bi 5 yıl omustur cunku Arca kucuktu :)
Neyse her konuda yazdıkların onerilerin hosuma gitmis ki hala okuyorum bir de tabii surekli yazman ve guncel olmanın da bun da etkisi buyuk. Kısacası sen yaz ben okurum, bir de yorum bıraktıgım ender bloglardan birisin cunku yoorum bırakmayınca kızıyorsun :)

Sevgiler Ceren

Unknown dedi ki...

Ben Türkçe öğretmeniyim. Kitap okymayı cok severim ama mesleğimden ötürü de değil hani.ortaokulda baslamıstim kitap okumaya. Nerden bulduğuma yaşima uyup uymadıgına bakmadan. Çünkü hem öneren kimse yoktu hem de alacak para. O nedenle kızım icin kitap araştirmasi yapmam lazımdı. Zira hic çocuk kitabı okumamistim. Öğrencilerim icin alacağım kitapları arastirir sonra da okurum onlarla birlikte. Kizim üc yasina girecek iki hafta sonra. Önce kitaplari parcalamak ve yemek suretiyle yokettiginden kitap almamıstim. Bu eylülde kitap araştırırken arcanin okudugu kitaplardan tavsiyelerinizden faydalandım. O ara yazılarınızdan birkaçinı okuyunca takip ettim aklima geldikçe simdi hergün bakıyorum ne yazdı diye
Malatyadan sevgiler birgul

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Lohusalık gel gitleri sırasında blog okumaya başlamıştım:S İzmir, anne, blog yazınca karşıma sen çıktın:) "Ayy bakayım ne yazmış?", "ayy sonra ne olmuş?", " yer cücesi mi:))))", "kocasına da muhterem diyormuş:)", "aaa bu Arca büyümüş", "bak bu konuda yazmış"," aaa kitap kulübü mü varmışşşşşşşş" derken başlar hikaye:))

Cebimdeki renkler dedi ki...

Benimki yani seni bulduğum yazın gardrop detoksu yazın idi. O yazıya da google search ile ulaştım ama neyi aradım da o yazı çıktı hatırlamıyorum ama sonrasinda bir de baktım ilk yaziya dönmüşüm ve dalmışım Arca'lı yazılara :)

Adsız dedi ki...

Yelizcim bak ben sana senin gibi hanımlı beyli hitap etmedim yazında benden bahsedince gülümsedim hala da yüzümde o gülümseme ile bu yorumu yazıyorum. Benim bir bloğum yok sadece manyak gibi okuyan bir insanım bu basılı yayınlar dışında internette blog okumaya kadar geniş bir yelpaze, işte bu yelpazenin içinde takip ettiğim ve yazılarını okuduğum bir blogger hadi adını da vereyim blogcu annenin yazısının içinde geçince bu kimmiş dedim bir baktım İzmirlisin ve ordada yazıyorsun ( burada youmcu derin bir iç çeker çünkü üniversiteyi orada okumuş çocuklarını orada doğrumuş muhteremi ile orada tanışıp birlikte büyümüş sonrasında ise İstanbul cangılına gelmiş bir kişi olmam hasebiyle) hemen ilk yazını bulup sırası ile okuyp bu güne kadar geldim. Senin yazılarında zaman zaman kendimi buluyorum doğallığını,içtenliğini, kendinle alay edeb,ilmeni ve bunu çokta hoş yamanı çook seviyorum hep yaz emi bu arada İzmire geldiğimde şu kitap kulübünüzün toplantısına rastgelirsem katılıp tanışmak isterim. Çünkü hala İzmir'de yaşayanlarım var ve geliyorum. Necla

Adsız dedi ki...

Ben de seni sanırım Sarıçizmeli'nin takip listesinde buldum... Sarıçizmeliyi ise gerçekte tanıdığım bir arkadaşımın listesinden...O zamanlar İbeking, Blogcu Anne, Gunebakan Tarlası, OIP ve sana fena sarmıştım. Galiba İzmir'li olman (Ben Ankara'lıyım) ilgimi çekiyordu. Bu saydıklarımdan bir tek seninle devam ediyorum zira diğerleri (Blogcu Anne hariç) yazmaz oldu. Ben hiç blogger olmadım ama iyi bir bloggee (mi denebilir) olduğum söyleneyebilir. Bir ara buralar daha tenha iken okuduğum bloglara epey yorum bırakmışlığım var. Seni çok seviyorum...Yazmaya devam lütfennnn

ahu dedi ki...

o kadar uzun süre oldu ki yeliz hatırlamakta güçlük çekiyorum :) okuduğum blogların birinde ki büyük ihtimalle alışveriş danışmanı reyhan dı :P yaptığım yorumdan bulmuştum blogunu ve ben okuma başladığımda arca 1,5-2 yaşında olmasına rağmen en baştan en sona okumuştum :) hatta geçen yıl fethiyeye giderken sizin meşhur kiralık dolmuş tatilinizi tekrar okudum :)

Ogrenen Anne dedi ki...

Ben de sevdiğim blog yazarlarının birinde sayfanın linkini görünce bakmış ve beğenmiştim. Kartın geldi bu arada, yazıcam yakında, çooooook sevimli ama! Teşekkürler!

Adsız dedi ki...

madem sordun ben de ilk defa yorum yazayım, gerçi bir defa mail atmıştım izmirde bilgisayar mühendisi tanıdığın var mı gelsem biz de izmirde yaşasak diye bilmem hatırlar mısın? 2006 dan beri en az 5 6 blog ismi alıp iki yazı yazıp bırakmışlığım var, yazmak istiyorum ama yetenek yok ne yaparsın:) 2010 sonlarına doğru hamileyken blogunu keşfettim tüm eski yazılarını okudum, laf aramızda yeni memur olmuştum bi ay elle tutulur iş vermediler bize, ben de zamanımı değerlendirdim diyelim... o gün bugün tatilde bile tüm yazılarını okuyup her gün yeni yazı var mı diye kontrol ederim, daha çok yaz hep yaz olur mu, bazen diyorum gelsem izmire görsem seni saatlerce konuşurum gibi geliyor, tabi sen kim bu deli kadın demezsen ünlü olmak böyle bişey heralde:) sahi yolda çevirip konuşanlar olmuyor mu hiç? neyse yeter bu kadar çok konuştum:) baisy

Adsız dedi ki...

Hep yemek blogları okudum.Anne oldukdan sonra ve zorlu bir cocukla karşılaşdıktan sonra,neydi hatırlamıyorum ama google yazdığım bir soru ile karşımda TÜNELİN SONUNDA IŞIK VAR yazınla karşılaştım ve bi çırpıda okuyuverdim bütün yazılarını. Çocugu çocuğuma denk kendisi bana :) dedim.O gün bu gündür her gün ziyaret ederim seni.
Ayrıca kefir mayaları süper gerçekten şimdiden sayende bir sürü kişi kefir içiyor.Hep dağıtıyorum vallahi.
Sen hep böle kal ve yaz :)Seni seviyorum:)
Adile

Unknown dedi ki...

Yeliz hanım..
blogcu değilim. Sadece bir kez yorum yapan ama iki üç senedir sizi okuyan biriyim.
termal atlet..:)
evet termal atlet vesilesiyle keşfettim sanırım.. google yazmıştım sanırım..

Unknown dedi ki...

ben bir kitap sevdalısıyım.hatta bir ara sadece okudugum kitapları yazdıgım bir blogum vardı.çok keyifli yazıyordum.ama ne olduysa okumaya devam ettim ama yazmayı bıraktım.işte o blogumu yazarken kitap araştırırken buldum senin blogunu.ilk önce blogun adı ile bagdaştıramadım ama sonra blogun içine girince kitap sayfaları ve yazıların içinde kayboldum.bu arada belirtmem lazım son kitap siparişimi sadece senin yorumlarına bakarak verdim.ve hepsini de keyifle okudum.yaşasın internet yaşasın günün çorbası.sevgiler.

Gokyuzu99 dedi ki...

Ben de ilk Hayal Kurdum Kitabevi'nin açılış yazısını yazmıştın oradan gördüm blogunu... İyi ki de görmüşüm... Keyifle okumaya devam ediyorum... :) Kitabevi bir anı olarak kalsa da kazandırdıkları ile hala gülümsetiyor...

Fatma Nur dedi ki...

Ben de başka bir bloggerin takip listesinde görerek takip etmeye başladım bloğunuzu, yaklaşık 3 sene önce. O tarihten bu yana da paylaşımlarınızdan faydalanarak (çocuk kitapları önerileriniz özellikle çok işime yarıyor) büyük bir memnuniyetle takip etmekteyim sizi. Ara sıra bazı bazı, hadi itiraf edeyim nadir olarak da yorum bıraktığım oluyor paylaşımlarınıza. Ama, varlığımızı bilin, sizi takipte olduğumuzu fark edin diye düşünerek ''çorbaseverler ekibi''ne de kaydımı yaptırmıştım. Ben tanışmış olmaktan ötürü çok memnunum, hepinize sevgi dolu bir hafta sonu diliyorum...