18 Şubat 2015 Çarşamba

İdam diyorsunuz da...

Özgecan kardeşimizin katlinden beri bir idam çığırtkanlığıdır gidiyor. Bence tecavüz ve kadın cinayetlerinde idam çok hafif bir cezadır, hayal gücüm yetmiyor tasavvur etmeye, etmeyeyim de zaten ama çok acılar çektirilmeli çok...

İdama karşıyım, sadece kolay bir çözüm olduğu için değil, çok hümanist olduğum için hiç değil, bu hükümet istiyor diye karşıyım.

İster kronik muhalif de, ister paranoyak de, bu hükümet bir şeyi destekliyorsa ben o destekte kendine menfaat ve kötü niyet ararım. Bugüne kadar sonucu kendilerine olumlu getirisi olmayacak hiçbir iş yapmamış, yapmış gibi göründüğü üç beş AB uyum yasası safsatasını da sırf mecbur olduğu için yapmış, kesik parmağa işemeyenlerin partisine zerre güvenim yok.

Kadına 6 ay doğum izni, süt izni uzatması gibi karşıdan çok masum ve hoş görünen bir takım düzenlemeleri bu hükümetin kadını eve tıkma politikalarının bir parçası olarak görüyorum. Çünkü altını doldurmuyor, özellikle doldurmuyor. Bugün en medeni işveren profili bile potansiyel bir hamilelik, doğum izni gibi gelecekte başını ağrıtacak sebepleri bahane ederek kadın adaylarla görüşmek istemiyor. Devlet sözde faydalı kanunların altını bilinçli bir şekilde doldurmayarak işvereni seçim yapmak durumunda bırakıyor ve kendi menfaatini düşünen işveren erkek adayı seçiyor. Böyle böyle tereyağından kıl çeker gibi kadın iş dünyasından şutlanmış oluyor.

İdamsa bu hükümet tarafından nedense pek bir desteklenir oldu. Sanki bekledikleri cinayet bir anda gerçekleşti, bekledikleri gibi toplumda nefret tohumları yeşerdi ve amaçladıkları gibi idam gelsin sesleri yükselmeye başladı.

Sen sanıyor musun ki tecavüzcüleri, tacizcileri, kadın katillerini idam edecekler? Asla! Onlar yine yok iyi halmiş yok namusmuş, yok kuyruk sallanmışmış, yok rızası varmış, yok eteği kısaymış gibi bahanelerle indirim alacaklar, ilk fırsatta da topluma karışacaklar. İdam cezasını ancak Deniş Gezmiş'ler gibilerine uygulayacaklar. Bugün cb'ye hakaret etti diye aylarca hapis cezası verdikleri gençleri düşün ve sonra bundan daha büyük suç işlediği - mesela ağaçları sevdi, hükümeti sevmedi - için neler yapabileceklerini? üstelik ellerinde idam kozu varken!

Hayır! İdam çözüm değil. Ağırlaştırılmış cezalar, caydırıcılık hepsine varım. Hatta artırıyorum! Taciz ve tecavüz vakalarında mağdurların şikayetleri sırasında gördükleri muamele iyileştirilmeli, kadınlar suçluların en ağır cezaları alabilmeleri için ifade vermeye, seslerini yükseltmeye teşvik edilmeli!

İdam diye çığıracağınıza, tacize tecavüze uğrayan kadına saygılı davranılmasına çığırın! Söyleceklerim bu kadar, hadi bana eyvallah!

12 yorum:

Nil dedi ki...

İdam kesinlikle çok hafif kalır.

okuyanguzel dedi ki...

Çok haklısın !

Zaten içimden geçenleri sen ifade ediyorsun sağol benim konuşmaya, yorum yapmaya mecalim yok.

GeCe dedi ki...

Evet ben de böyle düşünüyorum idam onlar gibi olmayanları temizlemenin yolunu açacaktır. Tecavüzcüler hadım edilsin başka daha ağır cezalara çarptırılsın

Duygu dedi ki...

"Konuşmalarıyla, sarf ettikleri her sözle, kadına karşı tutumları ve bitmek bilmez "koruma" güdüleriyle, adım adım getirdikleri bu süreçte, bir olay olmalıydı ve herkes ayağa kalkmalıydı. Onlar da tam bu noktada idam çığırtkanlığına başlamalıydı. Hepsi planlar dahilindeydi" diyorum, kendimi paronayak gibi hissetmek pahasına. Ben vatandaş olarak çığlık atabilirim, ölsün bunu yapanlar, idam edilsin diyebilir, duygusal, sinirli, histerik davranabilirm. Ama sen devlet olarak aklın, sağduyunun, mantığın, doğrunun peşinde olmalısın. Değilsen, o zaman böyle türlü komplo teorisine zemin hazırlarsın ve evet ben de sonuna kadar kötü niyet ararım attığın her adımda!

Gulcin dedi ki...

Duygu sanirim ben de paranoyagim cunku senin gibi dusunuyorum. Asa yalniz degilsin inan.

Yeliz, bir de su yazdigin var ya aksam Ozana aynisini soyluyordum.
İdamsa bu hükümet tarafından nedense pek bir desteklenir oldu. Sanki bekledikleri cinayet bir anda gerçekleşti, bekledikleri gibi toplumda nefret tohumları yeşerdi ve amaçladıkları gibi idam gelsin sesleri yükselmeye başladı

Iste tam da bu yuzden cumhurbaskani Ozgecan icin aciklama yapmis diye sevinenlere de musadenizle el insaf diyorum. Kizli erkekli bilmem ne diye yapilan aciklamalari hic mi hatirlamiyorlar. O aciklamalarin ektigi tohumlain ekinini bicmiyor muyuz. Aman bu partiyle mi olmus bir anda mi olmus bu ahlaksizlik. hayir tabi. Ama 10 kusur yildir tek basina! iktidardaysan evet en buyuk suc senin iktidar.

bir insanligimiz kaldi elimzde onu da idam cigliklariyla kaybetmeyelim mumkunse. Bu saah okuyordum idam cezasinin yasa oldugu donemde tecavuzculerini olduren kadinlar idam edilmis. ama tecavuz eden adamlar degil. Iste gelirse olacak da odur.

Adsız dedi ki...

Yav siz ne aklı selim kadınlarsınız! Hepinize bravo. Ağzınıza, yüreğinize sağlık. Doğru söze ne denir. Gönülden alkışlıyorum tüm söylediklerinizi.

Bezen Hindistan dedi ki...

Ben de idama karsiyim. Daha once idam cezasi vardi bu ulkede, kac tane tecavuzcu idam edildi? Bak kulagini cekiyorum, bir daha isini ehliyle yap hadi aslanim tadinda cezalar veriyorlar tecavuzculere, idam gelse de bu degismeyecek ki. Tecavuzcusunu olduren kadin cok guzel idam edilebilir ama, koca siddetine dayanamayip kendini korumaya calisan kadin da. Ya da gezi, ergenekon vs...diye. Bahane mi yok.

Cebimdeki renkler dedi ki...

Yüzde bin katılıyorum.

Asortik Krep dedi ki...

Yazıya ben de imzamı atarım.Birde ekleme yapayım.. Bu ülkede kayıtlı idam edilmiş kadın sayısı yaklaşık 15 dir. Bunlardan 10 'u kocasını öldürdüğü için idam edilmiştir. İşbirlikçi sayılan erkekler ise 25 sene hapis cezalarıyla kurtulmuşlardır.Sanki bir kadın tek başına çok kolaylıkla adam öldürebilirmiş gibi.

cemo dedi ki...

Yazının altına imzamı atıyorum çok yerinde tespitler yapmışsın benim hissetiklerime tercüman olmuş ilerisi için öngördüklerimi de tek tek yazmışsın...

annegazetesi dedi ki...

Ayyynen böyle düşünüyorum ben de. Al benden de o kadar!

yeliz dedi ki...

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum arkadaşlarım, yalnız olmadığımı hissettiriyorsunuz iyi ki varsınız:)