27 Mayıs 2016 Cuma

Yaz aylarında ne okuyayım?

Hava durumu her ne kadar aksini söylese de yaz kapımızda gençler:)
Yaz demek, tatil demek, keyif demek, püfür püfür balkonda, deniz kenarında, sohbet aralarında hafif, sürükleyici kitaplar okumak demek...

Geçen kitap kulübünde Funda yaz kitabı tavsiyesi sorunca, bir de üstüne blogu takip eden bir adaşım da benzer bir mail gönderince, onlara evvelden okuduğum kitaplar arasından bir liste çıkardım. İyi tamam da ben ne okuyacağım?
Akşam maç sırasında babasının üzerinde sızan cüceden sonra baktım muhterem de uyuyakalmış, biri kupayı göremedi, diğeri golü ... Sızdıklarını fark etsem zaten dürterim de ben de içeride Arca'nın yazlık pijama kontrollerini yapıyordum. Neyse ev bir sessizliğe büründü, en sevdiğim saatler. Papatya çayımı koydum, geçtim kitaplığın karşısına.

Kendime yılbaşında bir kitap paketi armağan etmiştim. İçinde

Bak işte en sevdiğim iş. Tek tek inceledim, arka kapaklarını, ilk cümlelerini, ortasından bir sayfada birkaç cümleyi okudum. Tamamdır bu yazın rahatça okunur dediğim tüm kitapları da önümdeki pufa yığdım. Biraz kule oldu ama güzel oldu bence.

Hepsinin de sebebi var;
Ursula Tehanu zaten kitap kulübüyle okunacak.
Mişima Denizini Yitiren Denizci yıllardır sevgili Bahar'ın önerdiği, ve ilk önerdiğinden beri de kitaplıkta duran kitap, bir türlü sıra gelmemişti, bu yaz inşallah.
Karahindiba şarabı, sanırım yazın ilk kitabı olacak zira instagrama fotoğrafı koyar koymaz birkaç kişi sözleşmiş gibi harika olduğunu söyledi.
Harry Potter'i hiç okumadım ben biliyor musun? Hiç! Yerdeniz serisi toplantılarında adı o kadar geçti ki, bu yaşımda okuyayım bari dedim. Hem zaten Arca'ya kalacak.
Sovyet Mutfak Sanatı, Lale abladan ve Leylak Dalından tavsiye, eminim müthiştir, sonra aynı şekilde Hınzır Kız ve Gökkuşağı günleri de... Bunları ben hep yaz için stoklamıştım:)
Enigma ile Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde kitapları da kitaplık bekçisi nicedir, okunsa artık...
Güya Kafka Dava'yı konuşacağımız fakat rakı sofrasına kurban ettiğimiz gece Milena'ya Mektuplardan bahsetmiştik, ayol bende var, niye okumuyorum?

Dedim ve kuleyi diktim. Bakalım kaçını okuyabileceğim, bakalım daha hangi kitaplar girecek araya:)
Sahi sizin yaz kitapları listenizde hangileri var?

7 yorum:

Naz dedi ki...

Kulelerin en güzeli :)

Buzlukalem dedi ki...

En sevdiğim görüntü; bir düzine kitap ;)

Burcu Odacı dedi ki...

Bir kule de ben yapayım bari canım çekti :)
Keyifli okumalar. ..

deeptone dedi ki...

ay dur daha yazlık liste yapmadım amaa polisiye ve romantik bir liste olur sanırımsam. öncelikleee, ejderha dövmeli kız 4 var. bilerek okumuyom. çok tatlı bir zamanda okumak için :)

Maya dedi ki...

Benim bu yaz icin listemde kurgu-roman disi kitaplar var. Gecen bir ikinci el kitap satan kucuk bir kitapcida relativitenin abc'sini sadece 5 tlye buldum. 1 hafta sonra gidecegim cesme'deki 6 gunluk tatilimde okurum dediyse de simdi sizin kuleden bir kitap bulup yanima almaya karar verdim. Hani tatilde es zamanli kitap fena olmaz dedim. Paylasim icin tesekkurler.

Sarah-M. dedi ki...

Great! Would you like to follow each other to stay in touch?
Let me know :)
xx
Sarah

Evrim'in Renkli Dünyası dedi ki...

çok güzel seçimler =) güle güle okuyun =)