29 Nisan 2018 Pazar

Erken 1 Mayıs yazısı

Az önce Elvan'la konuştuk. Aylar sonra eften püften bir sebepten mesaj atmıştım, sonra telefon ettim. Havadan sudan konuşurken kuzenini kaybettiklerini öğrendim. Böyleyiz biz işte, birbirimizi en ihtiyaç duyduğumuz anlarda aramayı başarıyoruz. Dostluk böyle bir şey... Ve ölüm, bir sıradanlığa dur deyip hayatı sorgulatıyor, özellikle genç ölüm.

Halbuki birkaç saat evvel, İlker'le youtube'dan müzikler dinliyorduk. Voice finalistleri filan. Karşımıza Donel diye genç bir yarışmacı çıktı ve efsane babaannesi. "A-ha!!" dedim, "benim bu! Bu babaanneden olacağım ben!"



Çok değil, yirmi sene sonra pekala mümkün! Şunun şurasında 40'a kaldı 2 (sene değil gün :)) 

İlker'i dürttüm, kırk oluyoruz alo!? Omuz silkti. Çok da şe-etmedi yine. 

40 pek çoklarının düğün dernek davul zurna kutladığı eşik. Bence değil. Yani eşik değil.

18 eşik olabilir bak. Reşit oluyorsun, üniversiteye gidiyorsun, oy kullanıyor, birey oluyorsun. 

30 kadın için büyük bir eşik, kabul. Kendini buluyorsun, sorgulamalarla sancılarla geçiriyorsun, biraz aklın varsa bir kısmını kabullenmelerle atlatıyorsun. Kararlar alıyorsun, kimini uyguluyor, kimini bir türlü uygulayamadığın için kendine kızıyorsun. Onların yerine yeni kararlar filan...

Ama 40? Yo-hayır 40 eşik değil. Kırk otuzların ikinci yarısı, devam filmi gibi. 

Ama şanslıysan, ailen yanındaysa, sağlıklıysan, huzurluysan, kırklar iyi çevrilmiş bir devam filmi. Hayattaki rollerinin farkında olduğun bir film, daha bilge (Nuri Bilge Ceylan filmi olmasın da:P) 

İşçi, eş, anne, kardeş, kız çocuğu, arkadaş... Rollerin var hayatta. Bunlar kırkında oturuyor üzerine. Artık nasıl bir işçi nasıl bir eş, anne... vs olduğunu biliyorsun. 

Ve sıra hayatının rolüne geliyor artık. Kendin :) 

Kendimin başrolde olduğu "Yeliz'in otuzlarının ikinci yarısı" filmine hoşgeldiniz, bizi izlemeye devam edin:)

6 yorum:

hüznün tadı dedi ki...

40 en güzel yaş. Nice senelere şimdiden.

yeliz dedi ki...

teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

İyi ki seninle aynı yaştayım. Yaşıma senin pozitif bakış açınla bakmak çok iyi geldi:)
Doğum günün kutlu olsun Yeliz
Pınar

Adsız dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun Yeliz. Nice yaşlara. Haklısın , 40 eşik değil. 50 o eşik. Bizzat biliyorum:))))amaniinnn 60'a 4 (yıl) kaldı. o da eşik midir ki? :D :D :D
Çenebaz

Çiğdem dedi ki...

Bir de elliler var serinin 3. filmi. Beyin ve kalp 30-40 larda beden biraz itelemek gerekiyor. Güzel günler gör inşallah. Musmutlu yaşa ve yaz biz de sevinelim.

asli@b dedi ki...

Yeliz'cim, bende ocakta 40 oldum, ama hiç devam filmi olarak bakmamıştım, çok hoş :) Sana da sevdiklerinle birlikte nice mutlu yıllar dilerim.