24 Eylül 2018 Pazartesi

"Arca oğlum senin annen bir salaktı" Vol.26

Bazı hatalar bir defa bilemedin iki defa yapılır, her defasında aynı hataya düşüyorsan, sen çok affedersin, salaksın!... derler adama. Yine yeni yeniden gözlüklerimi bulmadan lenslerimi çıkardım, sonra evin içinde dört dönüyorum. Benim ve evladımın gözlüklerimi aramaya ayırdığımız zamanda atom filan parçalanabilirdi. Kaç defa tekrar lenslerimi takıp gözlüklerimi bulup lenslerimi tekrar çıkardım, biliyor musun? Ben de bilmiyorum, çünkü saymadım!

Bugün salaklıklarımın en salağını yazmak için klavye başındayım sayın seyirciler.



Bir yıl kadar önceye gidelim, şimdi oturduğumuz evi tutmak için emlakçı ile buluştuğum güne... Niko, bana iki ev gezdiren sempatik emlakçı, yapay gölcüğü gösterip, "bu yıl buraya ördekler geldi, çok şeker," demişti. Ve ben yaz sonu taşındıktan sonra bir ördek görüp hemen Arca'ya haber vermiştim, evimizin bahçesine ördekler geliyor...

Bütün kış hiç ördek görmedik. Normal, dedim, yazın gelir onlar. Tatilimi bitirip Ağustos başı Brüksel'e döndüğümde, gördüm onları, iki ördek. Hemen heyecanla Arca'ya haber verdim. Üçüncü katın terasından görünüyor, hatta birkaç kare fotoğraflarını çekip bizimkilere gönderiyorum, her konuştuğumuzda Arca soruyor, ben de ballandıra ballandıra anlatıyorum ördekleri. Arca'yı heyecanladıracak bir Belçika olayı bulduğum için acayip mutluyum.

Ve hatta bir gün yapay gölümüzün yakınına gidip fotoğraflarını çekiyorum ördeklerin, yetmiyor, instagram story'me atıyorum, bu ördekler bizim gölcüğü iyice yuva yaptılar, diyorum!

Hey yavrum hey! Coşuyorum ördeklerle... Ve utanmıyor, yavrulayacakları günü bekliyorum. Belli mi olur Arca Brüksel'e geldiğinde, bir ördek ailesi tarafından karşılanır.

Eylül oluyor, bu ördekler hala gölde, ay çok mutluyum, zira göç ederler diye epey üzülmüştüm.
Çok mutluyum, zira İlker ve Arca da görecek ördekleri.

Görüyorlar.

Ördeklerin plastik oyuncak ördek olduğunu görüyorlar.

Ve ben - salak bendeniz Yeliz - ördeklerin plastik olduğunu ancak Arca ve İlker bana söyleyince "görüyorum".

Ve ne kadar acı verici ki, ben - salak bendeniz Yeliz - yazının burasında sizlerle beraber kahkahayı patlatmam gerekirken fark ediyorum ki, acınası bir halde bu ülkeyi oğluma ve kocama güzel göstermeye çabalıyorum, plastik ördekleri gerçek sanacak kadar salağım.

10 yorum:

Ayşe dedi ki...

Ya ne kahkahası ağlayacaktım neredeyse. Çok üzüldüm. Hayallerinizin yıkılışını, kalbinizin kırılışını aynen hissettim.

okuyanguzel dedi ki...

Arca'nın annesine salak deme lütfen. Kızıyorum artık. Salak nasıl olur ülkemizdekilere bak ve kendine böyle demekten vazgeç.
Seninkisi naif bir saflık canım arkadaşım. Öpüyorum çoookkk :)

GeCe dedi ki...

Zaten en sevdikleri oradayken, cennet kadar güzel olur orası. Hiç birşeye gerek bile yok aslında ❤️

yeliz dedi ki...

Yıkıldı ya vallahi yıkıldı:( bir tanesi bozulmuş mu ne kafası sürekli suyun içinde:(

yeliz dedi ki...

Canım ahu çok kibarsın :))) ayol resmen salağın ya:))

yeliz dedi ki...

Canımsın ya öyledir di mi? İnşallah:)

Beyaz Yakalı dedi ki...

Hayallerin yıkılmasına çok üzüldüm. Yine de kendinize haksızlık yapmayın, hepimizin dönem dönem düştüğü haller.

Gulcin dedi ki...

Ya bosver yeliz. bak ne zaman bu altta yatan seyleri unutup doya doya guleceksin bunlara o zaman alisma sureciniz hizlanacak gor bak. Cok komik ama :)

yeliz dedi ki...

Yok ya eğleniyoruz işte:)

yeliz dedi ki...

İnşallah:)