6 Haziran 2016 Pazartesi

Hayatı ekonomik özgürlük parantezine mahkum eden anlayışla yetişenler, yetiştirenler

Vah babam vah!
“Evimi satarım yine de kızlarımı okuturum”, diyen babam.
“Alacaksınız elinize ekmeğinizi, kocalarınızın önünde dimdik duracaksınız” diyen babam vah!

Vah anam vah!
„Beni üniversite okutmadılar, ama benim kızlarım okuyacak. Kocasının eline bakmayacak. Ekonomik özgürlüklerini ellerine alacak benim kızlarım“ diyen, dışarıda çalışmasa da hep üreten hep didinen anam vah!


Ne yapmışsınız be canlarım? Ne gerek varmış, dünya kadar para harcamış, emek vermiş, meslek sahibi etmişsiniz ablamla beni? Ne gerek varmış?

Bak bugünkü Türkiye’nin anlayışına? Kadın demek ana demekmiş, kadının başka sıfatı olamazmış gibi. Siz, el aleme el açmasınlar diye didindiğiniz evlatlarınızı meğer „hayatı ekonomik özgürlük parantezine mahkum eden anlayış“la yetiştirmişsiniz de farkında değilmişsiniz, bize ne kötülükler etmişsiniz!

Vah anam vah! Vah babam vah!

Bu ülkede kadına periyodik aralıklarla dil uzatanlar, bu ülkenin kadınını eve hapsedip evini çekip çevirmekten başka işe yaramasın isteyenler, tek arzusu milletin diğer yarısını da sürüye katmak isteyenler. Siz bizi diploma sahibi yapmak için hayatınızı çürütmüşken diploması bile şaibeliler anne olmamayı tercih eden veya olamayan, kız kardeşlerime yarım diyor, dil uzatıyorlar. Vah ki ne vah!

6 yorum:

okuyanguzel dedi ki...

Adamı görsem suratına tükürmek bile istemem o kadar yani. Diyecek bir şey bulamıyorum.

Vah ki ne vah.

dlkgzr dedi ki...

zaten işsizliği bizi okutan annelerimiz babalarımız yaratıyor, biz iş aradığımızdan işsizlik var yoksa olmayacak... bizde işsiziz zaten...

Gulcin dedi ki...

Varligimizi cocuk yapmaya adayalim istiyorlar. Oldu peki.

Ama iste kimbilir su arada neler oluyor baska da ustunu ortmeye calisiyorlar. Bir de o var. Zira bizim cinsel hayatimiz kendisinin en buyuk kalkani. Yok sezeryan yasaklar, yok 3 cocuk der, simdi de bu. Acaba arkasinda ne var?

Kendime T.siz hava sahasi yaratim su hamilelikte dedim, ona da izin vermiyor. Al iste cocuk sahibi olacagim ona da huzur yok. Varliklari huzursuzluk sebebi vallahi!

CEREN dedi ki...

Öyle bi saha kalmadı ki..Hani biz çocukken Levent Kırca'nın skeçleri olurdu, kadın tencereyi açınca içinden Levent Kırca'nın kafası fırlardı, yakında onu da yaşarsak hiç şaşırmam !! Tencerenin kapağını açınca içinden fırlayıp "yemeğini yapmadın mı daha sen,yarımsın yarım" diyebilir yani..

Unknown dedi ki...

Arkasında, hep bilinçaltlarında olan şey var: Şeriat hukukuna göre kadın yarımdır. Bir erkeğe karşı iki kadının şehadetinin geçerli olması, mirasta erkeğe göre yarım payının olması... Velhasıl kurbağanın suyu ısınıyor işte yavaş yavaş.

PINAR YESILTAY SEVIM dedi ki...

Kadın olmakla analık bağdaştırılacaktır elbet ama salt ve tek diye deklare etmek ne anlamsız. Kadının; anne, eş, arkadaş, meslektaş, üretici, yaratıcı .... Vb binlerce sıfatı varken beden sadece Anne?